Om Egendomsbyrån

 

Historik

2013 köper Jörgen Johansen och Annika Carlsson ”Tingsryds Egendomsbyrå”, som har kontor i en mindre lokal på Hantverksgatan i Tingsryd.

2015 börjar vi göra våra egen tidning med nyhetsbrev och fastighetspresentationer. Melanie anställs som mäklarassistent.

2016 anställs Edona som mäklarassistent. Den 29 april samma år inviger vi vårt nya, stora kontor på Storgatan 56 i Tingsryd och firar med tårta och levande musik.

2017 ombildas ”Tingsryds Egendomsbyrå” till aktiebolaget Tieg AB.

2018 börjar vi skicka ut vår egen tidning till alla hushåll i Tingsryds kommun med omnejd. Bolaget namnändras till Egendomsbyrån Tingsryd AB.

2019 öppnar vi nytt kontor på Kungsgatan 21A i Ronneby.

2020 öppnar vi nytt kontor på Storgatan 58 i Lessebo.

Jörgen Johansen

Detta är vi

Jörgen Johansen

Fastighetsmäklare

Som turist kom jag till Småland i slutet av 90-talet. Jag värdesätter den unika naturen här och idag bor jag och min familj (inkl några får och kossor) på en liten gård utanför Urshult.

Under flera år arbetade jag som fastighetsmäklare i Köpenhamn, först med bostäder och sedan med kommersiella fastigheter. Jag anlitades även som sakkunnig vid Byretten (motsvarande Tingsrätten). År 2010 blev jag registrerad fastighetsmäklare även i Sverige. Tre år senare förvärvar jag Tingsryds Egendomsbyrå (nu Egendomsbyrån) som gått från att ha varit det minsta fastighetsmäklarkontoret till att bli det största i Tingsryds kommun. Vår ambition är dock inte nödvändigtvis att vara störst, vår ambition är att vara bäst!

Kan man önska sig något bättre är att bo och verka i detta sköna område där jag en gång var turist?

Melanie Oehme

Fastighetsmäklare

Min resa i fastighetsbranschen startade 2015 då jag anställdes som mäklarassistent på Egendomsbyrån.
Vid sidan av min anställning har jag läst till fastighetsmäklare och avslutade mina studier i januari 2019.
I februari 2019 blev jag registrerad fastighetsmäklare.
Utöver svenska och engelska talar jag även flytande tyska, vilket uppskattas mycket hos våra tyska kunder.

Edona Bahtijari

fastighetsmäklare

Som 15-åring flyttade jag till Ryd från Prishtina i Kosovo. Jag gick i gymnasiet i Tingsryd, samhällsprogrammet med inriktning ekonomi och tog studenten 2012.
2016 började jag arbeta på Egendomsbyrån och är nu registrerad fastighetsmäklare.
Jag talar svenska, engelska och albanska

 

Kristian Isberg

Fastighetsmäklare & SKOGSMÄSTARE

Jag är utbildad skogsmästare och fastighetsmäklare vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Jord, skog, och natur ligger mig varmt om hjärtat då jag är uppvuxen med det under barndomen. Jag och min familj driver idag en skogs gård utanför Nybro.  Jag har tidigare arbetat många år som skogsinspektor och virkesinköpare på bland annat Mellanskog och Sydved. Med fastighetsfrågor har jag jobbat på Värderingsbyrån I Syd och som fastighetsmäklare på LRF Konsult. Jag kommer senast ifrån en tjänst som extern VD på Falan Skog AB. Nu när möjligheten kom att få jobba som fastighetsmäklare på Egendomsbyrån så tyckte jag det var en intressant och tilltalande utmaning.

Martin Florén

Fastighetsmäklare 

En mer personlig bild och närmare presentation av Martin kommer. Håll tillgodo!

Malin Sonnfors

mäklarassistent

Jag är inbiten smålänning som är uppvuxen strax utanför Urshult. På min fritid trivs jag som bäst med min familj i stugan på landet där jag under fina sommardagar kan njuta av att dona i trädgården och springa vilse i de fantastiska småländska skogarna.

I april 2020 fick jag anställning som mäklarassistent på Egendomsbyrån och det är jag som hjälper er med tidsbokningar och koordinerar kontraktsskrivningar/tillträden m.m.

 

Johan Augustsson

mäklarassistent / TRAINEE

Född och uppvuxen i Småland med en förkärlek till landsbygden och naturen. Efter en lärorik tid i lumpen påbörjade jag en skogsutbildning och startade ett drönarföretag inom husfotografering och skog.

Senare sökte jag mig till mäkleriet och fann Egendomsbyrån som en rolig och lärorik plats där jag kunde få prova på jobbet som mäklarassistent. Idag studerar jag till mäklare och jobbar som fotograf, visningsvärd och mäklarassistent. Jag talar engelska flytande och kan grundläggande tyska.

 

Mari Torstensson

mäklarassistent

Jag är en fd företagare som under många år tillverkat och sålt ljus. Jag njuter numera av att ha en fritid där jag kan göra precis det jag känner för. Jag tycker också om att resa och en av mina favoritplatser är Kreta.

I juni 2020 började jag jobba på Egendomsbyrån. Det är ofta jag som svarar i telefon när du ringer till oss och du träffar mig på alla våra kontor. En av mina arbetsuppgifter är att koordinera visningar. Jag pratar svenska, engelska och tyska.

 

Pamela Freborn

mäklarassistent / TRAINEE

Jag är född och uppvuxen i Tingsryds kommun och Växjö och har bl.a arbetat I Oslo. 

Jag gillar att resa, två favoritresmål är Irland och Malta. Jag har lyckan att ha familj med 2 underbara barn med min sambo och lika underbara hundar.

Jag älskar möten med människor, idag får man vara lite försiktig och smart. Jag är ambitiös, strukturerad, tydlig och lyhörd. 

 

Annika Carlsson

Ekonomi

Efter min utbildning på Ekonomlinjen i början av 90-talet har jag arbetat mycket med redovisning, revision och skatt.
Jag arbetade sex år på Skatteverket och därefter ett par år som handläggare/ projektledare på Venantius, ett kreditinstitut som förvaltade bostadslån. Utöver detta har jag alltid, mer eller mindre, arbetat på vårt familjeföretag, Cykel & Motor i Ryd AB.

För nöjes skull har jag utbildat mig inom handvävning på Sätergläntan och på Textilhögskolan i Borås. Jag är intresserad av hemslöjd, hantverk och byggnadsvård. Som en följd av detta skaffade jag ryafår och har numera även några nötkreatur.
Min roll på Egendomsbyrån är främst att ansvara för ekonomi och administration.

 

Vill veta mer?

Prenumerera på Tingsryds Egendomsbyrås nyhetsbrev!