Om Egendomsbyrån

Historik

2013 köpte jag och Annika Tingsryds Egendomsbyrå av Ove Oscarsson. Till en början satt jag ensam i kontorslokalen om 36 kvm i en villa på Hantverksgatan. Det rullade dock på, fortare än vad vi hade vågat hoppas på och vi fick snart anställa vår första mäklarassistent. Efter några år var vi så trångbodda att vi började leta efter större och mer ändamålsenliga lokaler.

2016 invigdes vår nya fina kontorslokal om 120 kvm på Storgatan 56 i Tingsryd och företaget namnändrades sedan till Egendomsbyrån. Där finns vi fortfarande och vi är väldigt nöjda med lokalen som har ett av Tingsryds absolut bästa läge med fem stora skyltfönster.  

Verksamheten växte ytterligare och det blev dags att öppna ett kontor till. 

2019 öppnades Egendomsbyråns kontor i Ronneby där vi idag sitter tre anställda. 

2020 öppnade vi ytterligare ett kontor, denna gång i Lessebo.  

2022 öppnas så det fjärde kontoret, denna gång i Olofström. 

Vi har sedan 2013 gått från ett till fyra kontor och från en till tio anställda. Det må vi vara nöjda och stolta över. Vilket team vi blivit! Välkomna till oss! 

Jörgen Johansen

Detta är vi

Jörgen Johansen

Fastighetsmäklare

På 90-talet kom jag som turist till Småland och Blekinge. Jag tog min kajak på biltaket och körde från Köpenhamn till en fantastisk natur. En unik natur jag kom att värdesätta så mycket att jag idag bor här permanent. Jag och min familj, inklusive några kossor, är bosatta på en liten småländsk gård utanför Urshult och har fritidshus i den blekingska skärgården. 

Under flera år arbetade jag som fastighetsmäklare i Köpenhamn, både med bostäder och kommersiella fastigheter. Jag anlitades även som sakkunnig vid Byretten (motsvarande Tingsrätten). År 2010 blev jag registrerad fastighetsmäklare även i Sverige och tre år senare förvärvades Tingsryds Egendomsbyrå (numera Egendomsbyrån). Företaget har gått från att ha varit det minsta till att bli det största fastighetsmäklarkontoret i Tingsryds kommun. Vi har så trevligt hos oss att vi nu har blivit ett stort, fantastiskt team med kontor i Tingsryd, Lessebo och Ronneby samt fr o m maj månad 2022 även i Olofström.  

Vår ambition är dock inte nödvändigtvis att vara störst, vår ambition är att vara bäst! 

Kan man önska sig något bättre än att bo och verka i detta sköna område där jag en gång var turist? 

Melanie Oehme

Fastighetsmäklare (FÖRÄLDRALEDIG)

Jag kommer ursprungligen från Tyskland men har bott i Sverige sedan 2007. Nu bor jag i Konga och på min fritid pysslar jag mycket med mitt hus och mina hundar.

Min resa i fastighetsbranschen startade 2015 då jag anställdes som mäklarassistent på Egendomsbyrån. Vid sidan av min anställning har jag utbildat mig och är sedan 2019 registrerad fastighetsmäklare. Utöver svenska och engelska talar jag även flytande tyska, vilket uppskattas mycket av våra tyska kunder.

Edona Bahtijari (FÖRÄLDRALEDIG)

fastighetsmäklare

Jag är född och uppvuxen i Kosovo och flyttade till Sverige som 15-åring. Efter mina gymnasiestudier i Tingsryd började jag 2016 jag arbeta på Egendomsbyrån som mäklarassistent. Parallellt med mitt arbete har jag studerat fastighetsmäklarutbildningen och är numera registrerad fastighetsmäklare. Jag talar svenska, engelska och albanska.

Ni träffar mig vanligtvis på Egendomsbyråns kontor i Lessebo, men jag är just nu föräldraledig.

 

Pamela Freborn

mäklarassistent

En mer personlig bild och närmare presentation av Pamela kommer. Håll tillgodo!

 

Anton Humble

mäklarassistent

En mer personlig bild och närmare presentation av Anton kommer. Håll tillgodo!

Annika Carlsson

Ekonomi

Efter min utbildning på Ekonomlinjen i början av 90-talet har jag arbetat mycket med redovisning, revision och skatt. Jag arbetade sex år på Skatteverket och därefter ett par år som handläggare/ projektledare på Venantius, ett kreditinstitut som förvaltade bostadslån. Utöver detta har jag alltid, mer eller mindre, arbetat på vårt familjeföretag, Cykel & Motor i Ryd AB. Jag kombinerar mitt arbete där med mitt arbete på Egendomsbyrån, som jag äger tillsammans med min man (Jörgen).

För nöjes skull har jag utbildat mig inom handvävning på Sätergläntan och på Textilhögskolan i Borås. Jag är intresserad av hemslöjd, hantverk och byggnadsvård.   

Min roll på Egendomsbyrån är främst att ansvara för ekonomi och administration.

 

Angelica Severin

mäklarassistent

Närmare presentation av Angelica kommer. Håll tillgodo!

Ida Nöjd

kOORDINATOR

Närmare presentation av Angelica kommer. Håll tillgodo!

Vill veta mer?

Prenumerera på Tingsryds Egendomsbyrås nyhetsbrev!