Dela på Facebook

Risanäsvägen 25

Ronneby 9 500 000 kr eller högstbjudande

Risanäs Gård, denna anrika fastighet från år 1812, är nu till salu. Ett unikt tillfälle att förvärva en vacker havsnära fastighet med ett stycke historia.

Denna unika och väl bevarade fastighet, endast 4 km från Ronneby centrum, ligger väldigt vackert belägen vid Risanäsviken med fantastisk utsikt över Blekinge skärgård. Detta är en fastighet för dig som vill leva i en idyll nära hav och skog.

Söker du ett exklusivt naturnära boende utöver det vanliga med stora ytor där du kan samla familj och vänner? Vill du bedriva B & B-verksamhet eller ha plats till din egna verksamhet? I denna inspirerande miljö och med dessa vackra representativa rum finns plats till både den egna ateljén och en utställningslokal därtill. Möjligheterna är många.

Via den pampiga allén och den singelbelagda gårdsplanen kommer du fram till huvudbyggnaden med havet i horisonten. Den välplanerade byggnaden om 223 m² är uppdelad på två plan och har generösa umgängesytor. Husets interiör inger en lantlig känsla och har väl bevarade detaljer. Mot havet finns en stor terrass med spabad, inglasat uterum, pergola och ovanpå det inglasade uterummet finns en härligt stor altan i anslutning till husets stora sal.

Till fastigheten hör även två gästhus samt en ladugård. Gästhusen "Villa Venedig" och Villa Martina" är båda renoverade och har använts till uthyrning i B & B-verksamhet.

Det är gångavstånd till småbåtshamnen i Risanäsviken där du har möjlighet att ta en tur med båt, paddla kajak eller ta ett härligt kvällsdopp. I skogarna i närområdet finns möjligheter att promenera, plocka bär och svamp och det finns ett rikt djurliv i området.

Varmt välkomna att höra av er om ni har några frågor eller vill boka tid för visning!

Vänligen respektera säljarens önskan att alla kontakter och privata visningar går via mäklaren.

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Risanäs 7:4
Boarea 223 kvm
Biarea 53 kvm
Rum 8 varav 2-3 sovrum
Tomt 6152 kvm
Pris 9 500 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1812

Planlösning

Antal rum 8 varav 2-3 sovrum
Boarea 223 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Stor huvudbyggnad i två plan med källare. Vacker byggnad med väl bevarade detaljer.

Rum

Hall

Genom den inbjudande entrén kommer du in till en stor möblerbar hall. Här finns trappan upp till övre plan, gästtoalett, ingång till kontor, sovrum samt till den stora salen. Bröstpanel i vitt med ljus blommig tapet. Golv med klinkers och eldriven golvvärme samt tak med infällda spotlights.

Allrum

Till vänster om entrén ligger detta allrum som idag används som kontor. Rummet har ett stort fönster mot framsidan i norrläge samt passage in till matsal.

Matsal

Plats för ett stort matbord. Fönster mot framsidan samt passage till kök, vardagsrum och kontor.

Kök

Kök med mycket goda förvaringsmöjligheter då man valt att nyttja rummets höjd med skåp ända upp till tak. De översta skåpen har glasluckor med infällda spotlights vilket ger köket ett elegant uttryck. Det finns en kombinerad spishäll - vanlig häll och gasol. Framför spishällen finns en mindre bardisk med två sittplatser. Det finns två ugnar, en med pyrolysfunktion och en mikrougn. Kyl och frys i svart rostfritt stål. Diskmaskin i ergonomisk höjd. Vid diskhon har man en fin utsikt mot trädgården. Bänkskivor i röd granit. Golv med klinkers och vattenburen golvvärme.

Tvättstuga

Tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare torkhiss och städskåp. Där finns också köksingången från gårdsplanen.

Duschrum

Större badrum med kaklade väggar och dusch med glasdörrar. Klinkers med vattenburen golvvärme.

Vardagsrum

Rum med gulrandiga tapeter och ekparkett golv. Plats för en mindre soffgrupp. Fönster med havsutsikt. Fin eldningsbar kakelugn.

Stora salen

Stort umgängesrum med härligt furugolv och stora fönster med havsutsikt. Renoverat 2022. Här kan man med fördel duka upp till fest med långbord under den stora kristallkronan mitt i rummet. Utgång till stor altan i söderläge med plats för både matbord och soffgrupp. Från den stora salen finns också ingång till sovrum och hall. Stor kamin med skorsten.

Sovrum

Större sovrum med klädkammare. Fönster med havsutsikt. Dekorativ kakelugn som inte är eldningsbar.

Sovrum

Sovrum med fönster ut mot framsidan.

Gästtoalett

Gästtoalett med kaklade väggar och klinkergolv med eldriven golvvärme.

Övre plan

Via trappan i hallen kommer du upp till övre plan. Där finner du en fantastisk övervåning med en förtrollande utsikt över hav och grönska. Trägolv, ljusa väggar, vitlaserad träpanel i taket och inklädda takbjälkar med spotlights. Här finns en även en vit kakelugn bevarad som utsmyckning.

Ett fantastiskt rum som har många användningsområden. Det är en öppen planlösning på hela övre plan och om så önskas finns möjlighet till att enkelt avskärma/avdela det stora rummet.

Här finns även ett badrum samt två förrådsrum.

Badrum övre plan

Större badrum med dusch och våtrumsmatta.

Källare

Stor och rymlig källare med stora förvaringsmöjligheter. Här finns även möjlighet att skapa en fin vinkällare.

Inglasat uterum

I markplan finns ett fint inglasat uterum med klinkersgolv med golvvärme, träbeklädda väggar och trätak med spotlights. Här finns plats till både ett stort bord och en loungegrupp. Utgång till trädgård, träterrass och pergolan bredvid.

Gäststuga "Villa Venedig"

Vänster om infarten ligger denna fina gäststuga med röd träfasad, vita knutar och vacker blå pardörr. Tegeltak. Synliga bjälkar i tak. Tre sovrum, toalett med dusch, mindre kök samt matplats med utgång till terrass. Braskamin.

Gäststuga "Villa Martina"

Till vänster om det stora huset ligger ytterligare en gäststuga med träfasad, vita knutar och blå pardörr. Tegeltak. Denna charmiga stuga har öppen planlösning och det är delvis öppet upp till nock. Trägolv, vitlaserade träpanel på väggar och tak. Uppvärmning med kamin och luft-luftvärmepump.

På nedre plan finns ett allrum med plats för soffgrupp och matbord och där finns även en fin röd kamin. Välutrustat kök med kyl, spis och diskmaskin. Utgång till terrass från vilken du har en fantastisk utsikt över trädgård och Risanäsviken. Vidare finns ett sovrum med plats för dubbelsäng samt ett stort badrum med duschhörna med glasväggar samt tvättmaskin.

Via trätrappan kommer du till övre plan där det finns sovloft med plats för två sängar.

Se mer information om de två gäststugorna under www.risanasgard.com

Stall

Stall med verkstad och två hästboxar som används som utställningslokal.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plan med källare
Boarea 223 kvm
Biarea 53 kvm
Byggnadsår 1812
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä och tegel
Fasad Puts
Fönster 3-glasfönster och kopplade fönster i N och Ö
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Takpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Bergvärme, vattenburen.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Datum 2023-03-16
Energikonsumtion 46 kWh/m2 år.
Primärenergital 90

Ekonomi

Pris 9 500 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 2 846 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 670 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 2 625 000 kr
Fastighetsskatt 12 023 kr
Elförbrukning 22429 kWh/år
Driftkostnad 83 427 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 7 205 kr
 • Försäkring: 9 324 kr
 • Renhållning: 1 801 kr
 • Hushållsström: 64 097 kr
 • Sotning: 1 000 kr

Kostnaden för uppvärmning ingår i elen.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 1 176 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 337 000 kr
 • Småhusbyggnad: 333 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 6152 kvm
  Övrigt Stor och välskött tomt med dekorativa detaljer.
  Uteplats Uterum med skjutfönster i panoramastil. Uteplats byggd i trä med utsikt över havet.
  Parkering Singelbelagd gårdsplan. Plats för 2 - 3 bilar. Båtplats finns att tillgå för ca 1.500 kr/år, och en plastbåt med elmotor kan överlåtas efter överenskommelse med säljaren.

  Närområde

  Allmänt Närmsta badplatser är Ekenäs och Saxemara. Gångavstånd till småbåtshamnen i Risanäsviken.

  Det finns flera skolor runt om och i Ronneby från förskoleklass till gymnasieskolor. Blekinge Tekniska Högskola finns i Karlskrona och Karlshamn.
  Kommunikation Busshållplats i närheten - busskommunikation till bland annat Ronneby centrum, Karlskrona, Olofström och Kallinge flygplats.
  Övrigt I Ronneby finner man Ronneby brunn vackert belägen i Brunnsparken. På Ronneby brunn finns det hotell, spa, restaurang och gym. På sommaren håller även Brunnsbadet öppet med sitt vattenland i utomhusmiljö, där finns allt ifrån rutschkanor till bubbelpool.
  I Brunnsparken finns det vandringsmöjligheter kring det gröna landskapet där man ofta får sällskap av de snälla ankorna som bor i parken. I Brunnsparken kan man även avnjuta en god fika på Café Mandeltårtan som har eget café och bageri.

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Dokument

  Bilder

  Huset från södersidan Allrum övre plan Gäststuga & stall Entrédörr Stall & gäststuga Huset från norrsidan Hall Allrum övre plan Allrum övre plan Sovrumsdel övre plan Allrum övre plan Mindre sovrum nedre plan Stort sovrum nedre plan Stort sovrum nedre plan Stort sovrum nedre plan Stora salen Stora salen Stora salen Matsal Matsal Kök Kök Matsal Kontor Badrum nedre plan Badrum nedre plan Vardagsrum Gästtoalett nedre plan Altan Uterum Pergola Gäststuga Gäststuga Galleri Melvin Uteplats med spa Stall Gäststuga Gäststuga Gäststuga Gäststuga Källare Fastighetskarta

  Karta