Dela på Facebook

Rösjövägen 1B

Olofström 425 000 kr

Renoveringschans i Olofström!

Drömmer du om att gå runt i snickarbyxor och pula med hem och trädgård? Vill du sätta din egen touch från start och verkligen göra ditt hem till ditt? I Olofström hittar du detta hus byggt 1944 som har stor potential att bli något riktigt bra för den händige. Nuvarande ägare har påbörjat renovering, det är bara att plocka upp hammaren och färdigställa! Huset är placerat högt på en något sluttande tomt om 1394 kvm. Boyta om 54 kvm och 52 kvm biyta fördelas över två våningar samt källare under hela huset. Inreder man källarplan och vind fullt ut så kan detta mindre hus passa en familj. På entréplan finner vi tre rum och kök, en trappa upp två rum varav ett är inrett.
På tomten finns också ett mindre förråd, perfekt för gräsklipparen och trädgårdsredskapen att gå i ide i.

I boningshuset är renoveringen påbörjad, ytskikt och golv är utbytta. Foder runt fönster, vitvaror och kakling återstår att lägga sista handen vid. Badrummet, som just nu bara är förberett för renovering, nästan darrar av förväntan över att bli färdigställt! Ovanvåningen är orörd och ser framemot lite kärlek.

Huset är inbäddat i grönska, omgivet av en stor och charmig trädgård med gamla stenpartier som skapar nivåskillnader och liv. Med centrum på gångavstånd har du nära till allt du kan tänkas behöva, även kollektivtrafik som tar dig vidare ut i världen. I Olofström finns flera mataffärer, apotek, vårdcentral, bibliotek, restauranger, caféer, skola och shopping.
Tycker du om att röra på dig finns ypperliga möjligheter till motion, med flera vandringsleder, sjöar för bad och vattensport, ridhus, paddelhall, sporthall, ishall, idrottsanläggning och badhus. Kommunen kan även stoltsera med 237 st namngivna sjöar, inte illa!

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Holje 4:36
Boarea 54 kvm
Biarea 52 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 1394 kvm
Pris 425 000 kr
Byggnadsår 1944

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 54 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Bottenvåning
Hall - Kök - Sovrum - Badrum - Vardagsrum - Sovrum

Ovanvåning
Sovrum

Källare
Rum - Pannrum - Tvättstuga - Matkällare

Rum

Hall

Långsmal hall med åtkomst till sovrum, kök, badrum och vardagsrum. Laminatgolv och vita väggar. På höger hand finner vi kök och i motsatt riktning sovrum. Genom hallen har vi även åtkomst till trappan som leder till ovanvåningen.

Kök

I behov av färdigställande renovering. Här bekläds golvet av samma trevliga laminat som i hallen och köksinredningen är av det sobra slaget med släta, vita luckor med kromade beslag. I dagsläget utrustat med induktionshäll, diskmaskin och diskho i rostfritt, installationer återstår. Möjligheter att sätta personlig prägel finns, då kakel/stänkskydd saknas. Plats för enklare möblering i form av mindre matbord. Trevligt ljusinsläpp med två fönster.

Sovrum

I samma stil som hallen har vi ett trevligt mindre sovrum med härligt naturligt ljus. Här får man plats med det man behöver i just ett sovrum, säng och enklare möblering. Förvaring i form av inbyggd garderob finns också.

Badrum

Förberett för renovering. Här har du möjlighet att välja just den badrumsinredning du själv önskar då rummet saknar alla faciliteter och behöver färdigställas för att kunna nyttjas.

Vardagsrum

Vid hallens slut finner vi detta utrymme med två fönster som släpper in ett gott om dagsljus. Golvet är av samma typ som resten av bottenvåningen och väggarna är likt resterande rum även här, vita.

Sovrum

Vidare från vardagsrummet kommer vi till nedervåningens andra sovrum, även detta utrymme är i enlighet med de övriga med samma val av golv och väggfärg. Här finner vi även en garderob av inbyggd modell.

Trappa

Ovanvåning

Här finner vi två sovrum, varav det ena är genomgångsrum till det andra, som ännu inte blivit renoverade men är i behov av detta. Plastmatta i beige ton med rutigt och blommig mönster på golvet och tapet i matchande ton på väggarna.

Källare

Från trappan kommer vi ner i ett rum med cementbeklätt golv och slammade väggar. Här finns gott om utrymme att förvara både julpynt och sommarleksaker. Här kan man även ta sig ut på tomten genom ytterdörren i anslutning till källarnedgången.
Det finns även möjlighet att renovera på ett sådant sätt att här kan bli ett sovrum till om behovet finns.

Tvättstuga

Gott om plats att installera tvättmaskin/torktumlare samt förvaring/skåp om så önskas. Genomgående golv i betong och murade väggar.

Pannrum

Cementgolv, slammade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 54 kvm
Biarea 52 kvm
Byggnadsår 1944
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Eternit
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Takpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Vattenburen värme, oljepanna Luft/luft värmepump
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Äldre förrådsbyggnad vid infarten.
Renoveringar Ny elcentral och nya ledningar
Nytt avlopp och VVS
Ny luft/luft värmepump
Nya golv och ytskikt
Golvvärme

Energideklaration

EnergiklassG
Datum 2021-09-13
Energikonsumtion 174 kWh/m2 år.
Primärenergital 344

Ekonomi

Pris 425 000 kr
Taxeringsvärde 326 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 151 000 kr
Värdeår 1944
Summa inteckningar 257 000 kr
Fastighetsskatt 2 445 kr
Driftkostnad 20 186 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 3 560 kr
 • Försäkring: 2 422 kr
 • Renhållning: 2 400 kr
 • Hushållsström: 11 804 kr

Driftskostnaden är baserad på en uppskattning av genomsnittligt fritids-hushåll, då huset varit obebott och bör därför ses som en estimering. Uppvärmningen är inkluderad i elkostnaden.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 175 000 kr
 • Småhusbyggnad: 151 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1394 kvm
  Övrigt Lummig tomt med buskar och träd. Trevliga avskärmningar i form av stenmurar och trappor som bidrar med en känsla av olika nivåer och rum.
  Parkering Plats för flera bilar på tomten.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan

  Övrigt

  Bredband KOAX-nät, kontakta OKTV för mer information

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta