Dela på Facebook

Älgvägen 5

Tingsryd 1 200 000 kr eller högstbjudande

Villa mysigt inbäddad i lugnt kvarter

Välkommen till Älgvägen 5!

Här står en gedigen 1½ -plansvilla väl förankrad i ett trevligt bostadsområde. För den som önskar låta barnen leka fritt i trädgården, cykla själv till kompisarna eller ställa upp provisoriska mål för bollsport på gatan är detta en fastighet som är värd ett besök! Utöver en trevlig tomt med öppna ytor som omgärdas av såväl häck som staket, finns även ett uterum att förlänga sommaren i - vad går väl upp emot att sitta under tak när regnet öser ner och ändå få känslan av att befinna sig utomhus? Om du behöver stuva undan gräsklippare och trädgårdsredskap finns ett litet förråd som lämpar sig fint till detta. Större ting såsom bilen går att förvara i det garage som är tillbyggt till huset.

När du tar klivet in i bostadshuset möts du av en klassisk ambiance, här är hemtrevligt med övervägande varma färgval, många detaljer är i enlighet med husets byggår men det finns även modernare inslag som till exempel ett badrum från 2010. Med 144 m² erbjuds det gott om plats att umgås och trivas, både för dig som vill ha svängrum och för er som letar nytt bohag för familjen.

Fastigheten bjuder även på ett par överraskningar som en mindre pool i uterummet, perfekt för att svalka av sig en het sommardag. Med närhet till två sjöar, Tiken och Ygden, kan du unna dig en simtur eller lång promenad med vacker utsikt. För dig som gillar att fiska eller utöva vattensport är det ett extra plus i kanten.

Tingsryd är en trevlig kommun med närhet till det mesta, här finns skola, vårdcentral, apotek, mataffärer, goda tillfällen för shopping, caféer och mängder av härlig natur. Friluftsliv är mycket populärt, både jakt och fiske uppskattas av många. Här finns också goda kollektiva förbindelser.

Besiktning och energideklaration är utförd och protokollen för dessa återfinns under fliken "dokument".

Hjärtligt välkommen att boka visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Nötväckan 6
Boarea 144 kvm
Rum 6 varav 3 sovrum
Tomt 850 kvm
Pris 1 200 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1978

Planlösning

Antal rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 144 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Hall - Sovrum - Vardagsrum med utgång till uterum med liten pool. - Matsal - Kök - Badrum - Tvättstuga/pannrum - Badrum utrustat med WC, tvättställ, dusch, element samt våtrumsmatta på golvet. - Groventré - Sovrum/allrum - Toalett - Kontor/sovrum - Sovrum

Rum

Hall

Rymlig hall med ljus plastmatta på golvet och tapet i beige och blå/grå ton, uppdelat med en board i mitten på väggarna. Hallen ansluter till badrum, sovrum, matsal/kök, vardagsrum och trappa till övre plan.

Sovrum

Parkettgolv och vita väggar, undantaget en fondvägg med tapet av grafiskt mönster i brun nyans.

Vardagsrum

Trevligt socialt utrymme med utgång till uterum. Parkettgolv och vita väggar, frånsett en grön fondtapet. Mycket ljusinsläpp tack vare väl tilltagna fönster.

Matsal

I anslutning till vardagsrummet finns plats för matsal med möjlighet att möblera med matgrupp passande 6 personer. På väggarna en tapet i ljus kulör med inslag av metallic-effekt. På golvet en plastmatta av mönstrad modell i beige/brun ton.

Kök

Luckor av spröjsad modell i en gräddvit ton. Stänkskydd i form av ljust grönt kakel, vissa plattor med blommigt mönster. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, kyl och frys från 2022 samt diskmaskin. Här finns plats för matbord där fyra personer bekvämt kan sitta ner.

Badrum

Från 2010, utrustat med WC tvättställ i kommod med gott om förvaring med tillhörande vägghängda skåp, dusch med skiljevägg uppmurad med glas, element och klinkers i grå ton på golvet samt våtrumstapet i beige på väggarna.

Tvättstuga/pannrum

Utrustat med tvättmaskin och torktumlare, elpanna och varmvattenberedare. Vaniljgula väggar och orange plastmatta.

Groventré

I anslutning till tvättstugan finner vi en groventré som bjuder på en hel del förvaringsmöjligheter. Plastmatta i brun stenimitation på golvet och olivgröna väggar.

Uterum

Med pool/damm av mindre modell. Trägolv och stora fönster. Plats för att möblera med antingen matgrupp eller loungemöbler.

Sovrum/allrum

Från trappan anländer vi till utrymme som kan brukas som såväl ett extra vardagsrum/sällskapsrum eller sovrum. Ljust laminatgolv och tapet i ljust brun kulör. Mycket, naturligt jus från tre stora fönster.

Toalett

Utrustat med handfat och WC. Medaljongtapet i svart/vitt och blått på väggarna och röd plastmatta på golvet. Takfönster med trevligt dagsljusinsläpp.

Kontor/sovrum

Ljust laminatgolv, beigea väggar. Inbyggd garderob med skjutdörrar. Plats för enklare möblering. Används idag som kontor men kan även nyttjas som sovrum.

Sovrum

Ljust laminatgolv, beigea väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan
Boarea 144 kvm
Byggnadsår 1978
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Fönster 3-glasfönster, vissa nyare
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betonplatta
Uppvärmning Elpanna och Luft/luftvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft
Övrigt om byggnaden Larm (abonnemang behövs)
Renoveringar Uterum byggt 1983
Tillbyggnad av tvättstuga och renovering av badrum 2010
Renovering av veranda och framsida, slutet på 90-talet
Brister i garagetak åtgärdat samt höjt taket fackmannamässigt.
Panel framsida utbytt, fönster övervåning framsida. Övriga fönster bytta 2016
Golv i vardagsrum, sovrum och hall är bytta 2022

Energideklaration

EnergiklassF
Datum 2022-11-18
Energikonsumtion 111 kWh/m2 år.
Primärenergital 199

Ekonomi

Pris 1 200 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 942 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 769 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 504 400 kr
Fastighetsskatt 7 065 kr
Elförbrukning 20773 kWh/år
Driftkostnad 12 090 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 3 653 kr
 • Försäkring: 5 625 kr
 • Renhållning: 2 812 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 173 000 kr
 • Småhusbyggnad: 769 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 850 kvm
  Uteplats Liten terrass och inglasat uterum
  Parkering Garage

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan

  Övrigt

  Bredband Fiber finns.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta