Dela på Facebook

Äskekulla 1

Urshult, Tingsryd 1 250 000 kr eller högstbjudande

Fastighet med naturskönt läge och närhet till sjön Åsnen!

Charmig stuga med stor altan där man kan njuta av såväl det vackra grönområdet som omgärdar fastigheten som en stjärnklar natt under bar himmel och varm filt i eget eller kärt sällskap. Blir natten allt för krispig kan ni med fördel flytta in framför braskaminen och avnjuta en kopp varm choklad. Stugans inredning genomsyras av lackerad furu och de 84 kvm på ett plan erbjuder bland annat en delvis öppen planlösning och högt i tak.

Lummig och sluttande naturtomt som trots sin blyga lutning ändå kan skänka barnbarnen en härligt kittlande känsla under vinterns pulkaåkning! Här finns också plats för en och annan odlingskrage för den som finner terapi i att odla sina egna grönsaker.

Avskilt läge med endast 5 minuters cykeltur till Kärrasands Camping invid sjön Åsnen som erbjuder svalkande bad och fint fiske. För friluftsälskaren finner vi i anslutning även Åsnens nationalpark som erbjuder vandringsspår i natursköna omgivningar.

Säljarna kommer låta utföra en överlåtelsebesiktning, protokoll finner ni under dokument.

Varmt välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Äskekulla 1:10
Boarea 84 kvm
Rum 3 varav 2-3 sovrum
Tomt 4925 kvm
Pris 1 250 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 2010

Planlösning

Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Boarea 84 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Via entrén finner vi vår väg in i hallen där vi möts av kök utrustat med gasolspis, kyl och mindre frys, matplats med plats till hela familjen och sällskapsrum med braskamin. Allt i en öppen planlösning med högt i tak och bra ljusinsläpp som skänker en känsla av rymd. Vidare når vi två sovrum och ett badrum som är utrustat med wc, tvättställ och duschkabin.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 2010
Vatten & avlopp Enskilt vatten och avlopp i form av grävd brunn som finns på grannens tomt, servitut finns och trekammarbrunn med efterföljande infiltration från 2010.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glasfönster isoler
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Ved
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Ingen elanslutning finns, här används istället solceller samt batterier. Cirkapris för anslutning upp till och med 25A är 95.000 kr exklusive moms.

Fastigheten kommer förbesiktigas. Besiktningsprotokollet som du under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Övriga byggnader Ladugård utan elanslutning, här används solceller och batterier.

Energideklaration

Ekonomi

Pris 1 250 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 623 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 494 000 kr
Värdeår 2010
Summa inteckningar 80 000 kr
Fastighetsskatt 4 672 kr
Driftkostnad 11 324 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 2 000 kr
 • Vatten/avlopp: 520 kr
 • Försäkring: 5 372 kr
 • Renhållning: 2 832 kr
 • Övrigt: 600 kr

Driftkostnaderna baseras på säljarnas uppgifter och bör endast ses som en uppskattning. Uppvärmningskostnaden innefattar kostnad för ved. De 600 kr under övrigt är kostnad för båtplats.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 129 000 kr
 • Småhusbyggnad: 494 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 4925 kvm
  Övrigt Naturtomt.
  Uteplats Stor altan.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta