Dela på Facebook

Mårslycke La Casella

Tingsryd 4 500 000 kr

Arkitektritad fastighet med sjöutsikt över Tiken.

Söker ni ert gemensamma drömhus där ni kan skapa härliga minnen med gott om plats för familj och vänner att stråla samman för samvaro och pinsamma sommarlekar en ljummen midsommarkväll? Planeras det småfolk som ni önskar få växa upp centralt med närhet till vänner och fritidsaktiviteter men ändå en smula avskilt med fina ytor för barfotalek och den härliga känslan av det mjuka gräset mellan tårna? Eller finns det drömmar om att kunna fly ett hektiskt storstadsliv emellanåt och komma närmare naturen för rekreation och återhämtning?

Nu finns det möjlighet att förvärva en unik fastighet som från det pittoreska kapellet och den stilrena trädgården med mosaik- och stenbelagda gångar som leder in i vacker bokskog, till den autentiska villan med sitt vackra italienskklingande namn "La Casella" är arkitektritad in i minsta detalj. I modernistisk stil ritades och uppfördes denna villa med charmerande och genomtänkta detaljer av en nytänkande svensk arkitekt vid namn Sune Flök under mitten av 40-talet. Placerad på en höjd med fantastisk vy över sjön Tiken och den vackra trädgården med det senare uppförda kapellet "La Capellina" som Sune lät bygga åt sin italiensk/katolska hustru, Armida.

Nuvarande ägare har under sin tid utökat ursprungsvillan som omsorgsfullt renoverats med romantiska tapet- och kulörval i kombination med vackra trägolv och välbevarade kakelugnar men utöver det har många rustika originaldetaljer som golv i munktegel, ovala dörrar och schablonmålade väggar bevarats. Med sina 120 m² erbjuds bland annat ett lantligt inspirerat kök med matplats för den växande familjen, fräscht badrum med ett vackert lejontassbadkar, perfekt för när man behöver en avkopplande stund för sig själv. Sällskapsrum med högt i tak, stor eldstad att mysa framför efter en krispig promenad och utgång till altan i kalksten med utsikt över den vackra trädgården och kapellet. Altanen lämnar plats till den som älskar solen men även till den som vill njuta av en stjärnklar natt i eget- eller kärt sällskap inlindad i en filt.

Fastigheten består- och omgärdas delvis av härlig bokskog och inger en känsla av avskildhet, här kan du med fördel finna inspiration till din konstnärliga sida i de vackra soluppgångarna. Besitter man inte konstnärliga drag utan finner större glädje i att odla sina egna grönsaker finns det stora möjligheter även till det. Via en stig genom skogen finns närhet till spontandopp i närliggande sjö under en het sommardag, här finns tillgång till allmän brygga och möjlighet till båtplats. Gång- och cykelavstånd till dagsfärskt bröd som kan avnjutas på verandan tillsammans med morgonkaffet och sjöutsikt över sjön Tiken.


Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en dolda felförsäkring vid överlåtelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Mårslycke 1:99
Boarea 120 kvm
Rum 4
Tomt 8370 kvm
Pris 4 500 000 kr
Byggnadsår 1945

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 120 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter och golvvärme. Till vänster finner vi ett ljust och fräscht badrum med bland annat ett vackert badkar med lejontassar. Stort sovrum med större glaspartier och goda förvaringsmöjligheter, två mindre sovrum varav det ena med kakelugn och inbyggd garderob och det andra med högt i tak. Sällskapsrum med utgång till altan med trädgård och kapell i blickfånget. Kök med lantliga inslag, ek- och stenbänkskivor och vackert golv från Kährs samt matplats för 6-8 personer. Groventré med ingång till kombinerat badrum och tvättstuga och utgång till träveranda med utsikt över Tiken. Källare med ingång utifrån. Tre rum med lågt i tak som funkar fint som verkstad eller förvaring. Ytterligare ett mindre utrymme finns för förvaring av trädgårdsmöbler.

Rum

Badrum Nr. 1

är utrustat med handfat, WC, dusch med duschväggar från Macro, vackert badkar med lejontassar, kakel och klinkers samt golvvärme.

The Master bedroom

luftigt sovrum med stora glaspartier, trägolv i körsbär. Även här finns golvvärme.

Sällskapsrum

med högt i tak och synliga takbjälkar, schablonmålade väggar, rustikt golv i munktegel, stor eldstad i tegel med kamin från Contura. Utgång till altan.

Sovrum Nr.1

med ljusa tapeter, munktegel, välbevarad kakelugn och inbyggd garderob.

Sovrum Nr. 2

med högt i tak, laminatgolv och även detta försett med ljusa tapeter.

Kök

utrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl och frys, diskmaskin samt golvvärme.

Badrum Nr. 2

utrustat med WC, tvättställ, dusch, avlastningsytor, tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Kakel, klinkers och golvvärme.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan med delvis källare
Boarea 120 kvm
Byggnadsår 1945
Vatten & avlopp Enskilt vatten i form av djupborrad brunn från 2013, 111 m djup. Enskilt avlopp, som delas med grannfastigheten, trekammarbrunn med efterföljande infiltration. Ny infiltration 2014.
Stomme Trä och murverk
Fasad Trä
Fönster 2-glasfönster isoler
Bjälklag Trä
Tak Tegel
Grundläggning Källare med betongplatta
Uppvärmning Bergvärme, kakelugn och braskamin. Luft/luftvärmepump i garaget.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Eldstäder har kontrollerats och är godkända utan anmärkning.

Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Övriga byggnader Det finns tre byggnader upprättade på fastigheten. Förutom bostadshuset, "La Casella" finns garage och mindre katolskt kapell, "La Capellina".

Garage: Isolerat och värms upp med luft/luftvärmepump. Väggar är målade med våtrumsfärg för bättre avtorkningsförmåga. Betonggolv. Elektriska portar.

La Capellina: Mindre kapell som precis som bostadshuset är arkitektritad in i minsta detalj. Insidan pryds av mosaik och här finns kamin för kyliga dagar.
Renoveringar 2006 Tillbyggnad om 70 m². Ny el, vatten, avlopp och nytt värmesystem i form av Bergvärme Nibe Fighter 1115. Golvvärme i tillbygget. Tak byttes, enkupigt tegel. Varmvattenberedare 200 L.
2008 Träveranda och trapp byggdes.
2013 Vattenbrunn borrades, 111 m djup.
2014 Vattenfilter installerades. Installation av Contura braskamin. Ny infiltration.
2015 Duschväggar, blandare och tassbadkar installerades.
2015 Golv från Kährs, Ek Sparuto i köket. Ny ugn som går upp till 300 grader för de som vill baka särskilda sorters kakor.
2015/2017 Isolerat garage uppfördes. Garaget värms upp med luft/luftvärmepump från Panasonic ezz5TKE som installerades 2018.
2019/2020 Ny mikro och spisfläkt. Ny tvättmaskin.
2020 Tak - papp, läkt, plåt, skorstensomslag, enkupigt tegel på hela baksidan.
2020/2021 Ommålning fasad.

2006-2022 har löpande renoverats i form av diverse ommålningar och tapetseringar.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Utförd
Datum 2022-05-06

Ekonomi

Pris 4 500 000 kr
Taxeringsvärde 1 021 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 819 000 kr
Värdeår 1975
Summa inteckningar 2 400 000 kr
Driftkostnad 34 138 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 8 500 kr
 • Renhållning: 2 796 kr
 • Hushållsström: 20 533 kr
 • Sotning: 429 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 980 kr
 • Övrigt: 900 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 202 000 kr
 • Småhusbyggnad: 819 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 8370 kvm
  Övrigt Trädgård med stor hängbok, vilda blommor, vacker magnolia och rhododendron och öppna ytor som avgränsas från bokskog med stenmurar. Här finns stenbelagda gångar som bland annat leder oss in i bokskogen och liten träbro som tar oss över bäcken till resterande marker.
  Uteplats Altan i kalksten som vetter mot trädgården. Veranda med utsikt över Tiken.
  Parkering Isolerat garage om 56 m² med goda förvaringsmöjligheter.

  Närområde

  Övrigt Den svenske arkitekten Sune Flök föddes i Tingsryd år 1888. Han utbildade sig i Växjö och praktiserade bland annat hos arkitekten Gunnar Wetterling, även ha född i Tingås socken. Sune anställdes 1925 som arkitekt för Kooperativa förbundets arkitektkontor, där han senare blev avdelningschef och arbetade fram till 1958. Sune ritade bland annat "Köpmansgården" i Skellefteå, en träbyggnad i 20-tals klassicistisk stil. Stor medial uppmärksamhet fick han för sin skapelse i Skillingsfors som han ritade i modernistisk arkitektur.

  Sune gifte sig med en italiensk kvinna vid namn Armida Mocenni och lät bygga deras gemensamma semesterparadis "Dianella" invid Tikens strand. I mitten på 40-talet bestämde sig Sune för att återigen ta till kreativiteten och utformade och uppförde "La Casella" som sedan kompletterades 1956 med "La Capellina", ett katolskt kapell, som han tillägnade sin katolska hustru.

  Stamfastigheten och "Dianella" finns kvar än idag men om något utbyggt av nuvarande ägare.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Fornlämning (1 st)
  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Avlopp, 0763-08/19.4 Förmån: Officialservitut Väg, 0763-08/19.1
  Rättigheter last Last: Officialservitut Väg, 0763-08/19.2
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Tingsryd Mårslycke GA:4

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta