Dela på Facebook

Holmahult 30

Tingsryd 975 000 kr eller högstbjudande

Liten pärla i naturskön miljö

I de småländska skogarna mellan Sandsjön och Ältan finner vi en liten faluröd pärla som är perfekt för den som önskar fly storstadshetsen. Lummig, lättskött tomt som ger möjlighet till att prova på odling av egna grönsaker. Är du inte en person som besitter gröna fingrar lockar det kanske mer med att införskaffa en och annan höna som kan sprätta runt och förse dig med frukostägg?

Bostadshuset har löpande renoverats med ljust inredda rum som lockar med romantiska tapeter, sobra kulörval och vackra trädetaljer. Luftigt vardagsrum med kamin att mysa framför med en kopp choklad tillsammans med barnbarnen efter en krispig dag med pulkaåkande och snögubbebyggande. Utgång till terrass med plats för familjen att avnjuta måltider under ljumma kvällar, för soldyrkaren att lata sig under heta dagar eller varför inte njuta av kärt sällskap under bar himmel en stjärnklar natt?

På tomten finns bland annat garage och förråd med goda förvaringsmöjligheter och då fastigheten förutom bostadshusets två sovrum även erbjuder ett mindre gästhus för fyra nattgäster finns här gott om möjligheter för samvaro med släkt och vänner.

Fastigheten är förbesiktigad och energideklaration har utförts, ni finner protokoll under dokument.
Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Holmahult 1:16
Boarea 87 kvm
Rum 4
Tomt 1743 kvm
Pris 975 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1926

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 87 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Via den lilla stentrappan och in genom den vita entrédörren kommer vi till en välkomnande hall i sober grå kulör som följer oss in i vardagsrum med braskamin och utgång till terrass. I hallen finner vi även dörren in till fräscht badrum som utrustats med WC, tvättställ och dusch samt vattenburen golvvärme, plastmatta klär väggar och golv. Ljust kök med lantligt inspirerad tapet som bryts av mot trärena bänkskivor. Goda förvaringsmöjligheter trots sin ringa storlek och utrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn, kombikyl och diskmaskin. Större sovrum med romantisk tapet och garderober, mindre rum som med fördel kan användas som arbetsrum. Groventré med trappa. Den trärena trappan tar oss till ovanvåning med ljus trapphall samt sovrum med två sovplatser.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1926
Vatten & avlopp Enskilt vatten i form av djupborrad brunn 90 meter från 2018. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med efterföljande infiltration som delas med grannen.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta, 2018
Uppvärmning Ved, vattenburen golvvärme och el
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Övriga byggnader Gästhus, förråd, pumphus och garage.
Renoveringar Har löpande renoverats men större renoveringar skedde 2018. Ny el. Djupborrad brunn från 2018.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Utförd
Datum 2022-03-23

Ekonomi

Pris 975 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 504 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 397 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 513 500 kr
Driftkostnad 26 559 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 975 kr
 • Försäkring: 5 600 kr
 • Renhållning: 3 904 kr
 • Hushållsström: 15 500 kr
 • Sotning: 580 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 107 000 kr
 • Småhusbyggnad: 397 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1743 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Tingsryd Holmahult GA:1

  Övrigt

  Bredband Finns i vägen.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta