Dela på Facebook

Ekliden 3

Urshult, Tingsryd 1 250 000 kr

Trevlig 60-talsvilla i Urshult

Drömmer du om möjligheten att bo centralt men ändå en smula avskilt? En kort promenad för dagsfärskt bröd till morgonkaffet och närhet till skog och natur för en härlig löprunda en krispig vårdag? Går ni från ensamhet till tvåsamhet, planerar ni småfolk eller ska familjen bli än större och ni önskar barnen närhet till såväl vänner som fritidsaktiviteter? Drömmer ni om ett gemensamt hem där ni kan bli gråhåriga tillsammans och njuta av att påta lite i trädgården med barnbarnen springandes kring benen?

I ett tryggt villaområde finner vi en väl omhändertagen 60-talsvilla i rött tegel om 102 m², en välplanerad villa som andas 60-tal med luftiga rum i ljusa kulörval och tidsenliga detaljer såsom dörrar i teak, fiskbensparkett och breda fönsterskivor i marmor. Här erbjuds bland annat ett charmigt kök, vardagsrum med utgång till altan och trädgård som skänker plats åt familj och vänner att umgås. Flertal sovrum och fräscht badrum på både entré- och källarplan. Verkstad för den händige och garage med goda förvaringsmöjligheter. För den som önskar testa på att odla sina egna grönsaker finns här både plats och tillgång till sjövatten och med ett mindre grönområde på baksidan samt skogen endast ett stenkast bort ges en känsla av avskildhet.

Fastigheten är belägen i utkanten av centrala Urshult med gång- och cykelavstånd till skola, lekplats, bageri och mataffär och med närhet till sjön Åsnen och dess nationalpark samt ett flertal andra mindre sjöar ges det rik möjlighet till både friluftsliv, bad och fiske. Skogarna kring Urshult erbjuder fina motionsspår samt fantastisk natur med många vackra smultronställen.

Överlåtelsebesiktning är utförd och protokoll finner ni under dokument.

Välkommen på visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Urshult 1:48
Boarea 102 kvm
Biarea 102 kvm
Rum 5
Tomt 872 kvm
Pris 1 250 000 kr
Byggnadsår 1966

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 102 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Entréplan erbjuder en ljus välkomnande hall, charmigt kök med trärena detaljer, vardagsrum med utgång till altan och trädgård, matsal med inbyggda garderober, fräscht badrum och två sovrum. På källarplan finner vi groventré med frys, matkällare, tvättstuga, torkrum, förråd, sovrum med golvvärme och element, badrum med bastu. Pannrum och verkstad med utgång till trädgård.

Rum

Kök

utrustat med spis, spisfläkt, kyl och diskmaskin. Trärena köksluckor och bänkskivor, ljusa väggar, delvis kaklat och plastmatta på golv. Matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum

ljust och luftigt med större glaspartier och utgång till trevlig altan och trädgård.

Badrum

utrustat med WC, tvättställ, dusch, handdukstork, bidé och ljust kakel och klinkers samt golvvärme. Renoverat 2003.

Badrum, källarplan

utrustat med WC, tvättställ, dusch, handdukstork och bastu. Ljust klinkers och golvvärme. Renoverat 2004.

Tvättstuga, källarplan

utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och golvvärme.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan med källare
Boarea 102 kvm
Biarea 102 kvm
Byggnadsår 1966
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Fönster 3-glasfönster från 2003, kopplade på källarplan
Grundmur Betong
Tak Betongpannor från 2001
Grundläggning Källare med betongplatta
Uppvärmning Bergvärme EVI-heal och solfångare
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Övriga byggnader Garage

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 1 250 000 kr
Taxeringsvärde 502 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 391 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar 80 600 kr

Driftkostnader under upprättande. Uppgifter om driftkostnader härstammar från säljaren och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 111 000 kr
 • Småhusbyggnad: 391 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 872 kvm
  Övrigt Sjövatten
  Parkering Garage

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan Ändring Av Dp

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta