Dela på Facebook

Kärrmarksvägen 14

Backaryd, Ronneby 890 000 kr

Välkommen till Kärrmarksvägen 14 i Backaryd

Lugnt och skönt placerad längst in på en återvändsgata ligger denna 1,5-plansvilla i trevliga Backaryd. Huset har haft en och samma ägare sedan det byggdes år 1974. Även om det vårdats ömt, har åren satt sina spår. Det mesta är i original och därför kan man med entusiasm och glädje skapa sig ett prisvärt boende för hela familjen efter eget tycke och smak. Boytans 170 kvm fördelas på två plan, 5 rum (varav 3-4 sovrum) och kök. Med genomtänkt planlösning och generös boyta, finns det bra förutsättningar och möjligheter för nästa ägare att skapa ett trivsamt hem med plats för familj och vänner. I anslutning till entrén når man via trädäcket ett förråd med bastu, dusch och egen ingång. Perfekt att inreda som relaxrum!

Fastighetens placering i naturskönt område och den väl tilltagna tomten på dryga 2000 kvm gör denna fastighet extra attraktiv. Trädgården som omger huset lockar små barfotafötter och fyrfota vänner med spring i benen. Här finns utrymme både för odling, lekar, sommarens grillfest eller avkoppling bland trädens sus.

Gångavstånd till mataffär, skola, restaurang, och busshållplats med linjer till Tingsryd, Växjö, Ronneby m fl. I bygden finns möjligheter för aktivt fritids/föreningsliv för alla åldrar. Backaryds sporthall erbjuder innebandy, cirkelträning, motionsträning, badminton och barngymnastik mm. Populär badplats och skridskobana nås inom några minuter.

Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument.Säljaren kommer teckna en Dolda fel-försäkring vid överlåtelse.

Välkommen att boka tid för visning!

AVSTÅND
Ronneby 17 km
Karlskrona 43 km
Tingsryd 23 km
Växjö 68 km

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Kalmare 1:81
Boarea 170 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 2030 kvm
Pris 890 000 kr
Byggnadsår 1974

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 170 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Inredning och ytskikt är mestadels i original och behov av uppfräschning. Här kan man skapa sig sitt framtida boende efter eget tycke och smak.

HALL
Välkomna in i en hall som har plats till ytterplagg och skor direkt på vänster sida. Här finns även klädkammare och garderob som ger plats för det man vill hänga undan. Från hallen når vi husets övriga rum och övervåningen. Plastmatta på golv och målade väggar.

TOALETTRUM/TVÄTTSTUGA
Via en innehall med garderob når vi ett toalettrum som också fungerar som tvättstuga. Utrustat med wc, tvättställ, diskho i plast, tvättmaskin (ur funktion) och torktumlare. Plastmatta på golv, tapet på vägg och fönster för ljusinsläpp och vädring.

MINDRE RUM
Från den lilla innehallen når vi också ett rum som kan användas till mindre sovrum/kontor eller något annat passande. Plastmatta på golv och tapet på vägg. Fönster mot framsidan.

KÖK
Praktiskt och rymligt kök med matplats för 4-6 personer. Köksinredning är äldre och utrustat med ugn med spisplattor, spisfläkt, kyl (fullhöjd), vackert rött kakel över arbetsytor och gott om förvaring i under och överskåp. Behagligt ljus via dubbla fönster mot baksidan. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

VARDAGSRUM
Husets givna umgängesyta förläggs till detta stora rum i vinkel med utgång till altan. Här finns en vacker Jotul-kamin som skapar extra värme och trivsel. Synliga takbjälkar och murstock av tegel, plastmamtta på golv och tapet på vägg.

EN TRAPPA UPP

HALL
När vi når övervåningen efter att gått upp för en svängd trapp, möts vi att en lättare möblerbar hall med takfönster. Härifrån når vi två st klädkammare, badrum och tre sovrum. Denna hall är möblerbar och i anslutning har vi våningens övriga rum och förråd i kattvind. Målat trägolv i vitt och målade väggar. I hallen finns även en lucka till vinden.

SOVRUM x 3
Det finns tre sovrum på övervåningen. Två mindre med gaveln mot norr och ett större "master bedroom" mot sydväst. Det stora sovrummet har utgång till en altan i söderläge, där man kan njuta av solen eller varva ner framåt kvällen. Från altanen når man två förrådsutrymmen i kattvind. När mörkret faller erbjuds stämningsfull värme och mysigt knastrande från Jotul-kaminen i det stora sovrummet.
Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan
Boarea 170 kvm
Byggnadsår 1974
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Kalksandsten och träpanel
Fönster 2-glas kopplade, isolerglasfönster
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Plåt
Tak Betongpannor på sadeltak.
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direktverkande elradiatorer, två braskaminer
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Garage och förråd sammanbyggt med huset.
Renoveringar Radonsug monterades efter utförd utredning, som visade förhöjt värde. Vid senaste utförda radonmätningen 2010, visades ett värde på under 60 Bq/m3, gränsvärdet anges till 200 Bq/m3. I närtid har vindskivor och taksargbrädor bytts ut samt har överliggande plåtar monterats. Räcket på balkong har höjts och ny varmvattenberedare monterats.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Utförd
Datum 2022-02-20
Primärenergital 196

Ekonomi

Pris 890 000 kr
Taxeringsvärde 681 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 561 000 kr
Värdeår 1974
Summa inteckningar 154 800 kr
Driftkostnad 30 573 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 5 731 kr
 • Försäkring: 3 600 kr
 • Renhållning: 3 176 kr
 • Hushållsström: 17 816 kr
 • Sotning: 250 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 120 000 kr
 • Småhusbyggnad: 561 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 2030 kvm
  Övrigt Lättskött plan tomt med gräsmatta, träd/buskar och delvis äng på baksidan av huset.
  Uteplats Trälagd altan längs hela sydostgaveln.
  Parkering Garage. Plats för 2 bilar på uppfart.

  Närområde

  Övrigt Fastigheten omfattas inte av någon detaljplan.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Vattenledning
  Avtalsservitut Väg
  Planbestämmelser Byggnadsplan Vattenskyddsområde
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 10-IM2-73/10729A.1 Last: Avtalsservitut: Väg, 10-IM2-73/10729.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ronneby Backaryd GA:1 ändamål: Vägar

  Övrigt

  Bredband Fiber ej anslutet. Går att beställa.

  Vägbeskrivning


  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta