Dela på Facebook

Drakvägen 19

Lessebo 1 200 000 kr

Fin enplansvilla i Lessebo

Vi får hälsa er välkomna till en villa placerad på en lättskött tomt på 909 kvadratmeter i familjevänligt läge i Lessebo. I anslutning till fina grönområden finner vi Drakvägen 19. Här finns en trevlig bostad på ett plan om 107 kvm boarea med källare uppförd under 60-talet. Här finns generösa ytor att samla familj och vänner i social samvaro tack vare en öppen planlösning mellan kök, sällskapsrum och matplats. I husets hjärta har vi köket som inger en fräsch och trivsam känsla med utgång till baksidans terras och altan. Vardagsrummet har idag en fin eldstad som förgyller mysfaktorn i hemmet. Bostaden består av fem rum varav tre sovrum plus kök och två badrum. Källaren är idag delvis inredd bestående av gillestuga, badrum, tvättrum och pannrum. Tillsammans med källare och garage ges en biyta på 120 kvm. Fiber är installerat i huset.

Med närhet till grönområde och skog kan man ta fina promenader i rogivande miljö. Vid Lessebo camping finns en fin badstrand där man kan njuta av ett dopp i sjön Läen. I området finner man allt man kan behöva gällande livsmedel, service och skola. Idag erbjuder även pappersbruket olika aktiviteter såsom konstutställningar, konserter och guidade turer.

Fastigheten gränsar in till cykelväg och busshållplats vid väg 25 som leder vidare till Lessebo centrum och Växjö stad. Du tar med fördel tåget smidigt från Lessebo till Växjö på ca 20 minuter. Det går även direkttåg till Kalmar med restid under en timme. Vill du hellre ta bil går riksväg 25 genom Lessebo.

Tillträde tidigast 1 Juni.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Urmakaren 10
Boarea 107 kvm
Biarea 120 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 909 kvm
Pris 1 200 000 kr
Byggnadsår 1964

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 107 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

ENTRÉPLAN
Hall - Kök - Vardagsrum - Badrum - Sovrum - Sovrum - Sovrum

KÄLLARPLAN
Gillestuga - Pannrum - Tvättrum - Badrum - Förråd - Sovrum - Förråd - Matkällare

Rum

Hall

Välkommen in till husets entréplan. Direkt till vänster finns plats för upphängning av ytterkläder. Till vänster ansluter sig vardagsrummet, rakt fram står köket och till höger träder man vidare till ett badrum och tre sovrum. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är vitmålade.

Kök

Nyrenoverat kök med generösa arbetsytor, ljusa skåpsluckor och klädda kakelpartier. I mitten finns en köksö som är utrustad med induktionsspis och spisfläkt. I resterande del av köket finns diskmaskin, inbyggd ugn, mikrovågsugn samt kyl och frys. För varmare dagar kan man gå ut till terrassen eller den inglasade altanen på baksidan!

Vardagsrum

Öppet och luftigt rum med bra ljusinsläpp från stora fönster. Ljust parkettgolv och fondtapet av dekorativt grått tegel. I anslutning till köket finns plats för matbord där man kan ta del av en fin eldstad.

Badrum

Ljust och fräscht badrum med kakelväggar och klinkergolv. Utrustad med wc, dusch, stort handfat och flertal skåp för förvaring.

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med inbyggda garderober och utgång till baksidans terrass. Ljusa väggar med silvergrå fondtapet. Här finns plats för dubbelsäng.

Sovrum

Mindre sovrum med vita väggar av gråa inredningsdetaljer. Det stora fönstret ger fint ljusinsläpp mot framsidan. Även här finns platsbyggda garderober.

Sovrum

Mindre sovrum med platsbyggd garderob. Stort fönster med fint ljusinsläpp mot framsidan.

Gillestuga

En trappa ner kommer vi till ett rymligt vardagsrum med god möjlighet för umgängesplats. I rummet finns även braskamin med kassett. Används idag som sovrum.

Tvättrum

Tvättrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Badrum

Äldre badrum med kakelväggar och klinkergolv. Utrustad med wc, handfat och stor dusch.

Hobbyrum

I resterande del av källaren finns två förråd, pannrum samt matkällare. Hobbyrummet nyttjas idag som sovrum.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan med källare
Boarea 107 kvm
Biarea 120 kvm
Byggnadsår 1964
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Fönster 3-glasfönster
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Bergvärme, Luft/luftvärmepump och 2 eldstäder (eldningsförbud idag)
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Eldstäderna har idag eldningsförbud eftersom ägaren inte har nyttjat dem på 7 år. Krävs en ny brandskyddskontroll om man önskar att bruka dem.
Renoveringar Nyligen gjorda renoveringar (inom 6-7 års period)
- Bergvärme
- Kök
- Byte av vitvaror

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 1 200 000 kr
Taxeringsvärde 451 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 363 000 kr
Värdeår 1964
Summa inteckningar 514 000 kr
Driftkostnad 32 450 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 8 000 kr
 • Försäkring: 3 600 kr
 • Renhållning: 2 850 kr
 • Hushållsström: 18 000 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 88 000 kr
 • Småhusbyggnad: 363 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 909 kvm
  Övrigt Lättskött tomt med fina gräsytor.
  Uteplats Altan på baksidan som delvis är inglasad med sol på morgonkvisten.
  Parkering Garage med plats för en bil samt asfalterad garageuppfart.

  Närområde

  Allmänt Lessebo kommun är en växande kommun med ca 8 700 invånare och närmare 300 företag. Lessebo är mest känt för sitt pappersbruk. Idag erbjuder även pappersbruket olika aktiviteter såsom konstutställningar, konserter, guidade turer och olika kurser samt workshops som anordnas av Studieförbundet Vuxenskolan.
  Närservice Ica, Coop, apotek, systembolag, vårdcentral och skola/dagis.
  Kommunikation Goda tåg- och bussförbindelser.
  Övrigt I Lessebo kommun finns förskolor, låg- och mellanstadieskolor samt fritidshem i våra fyra största orter. I Lessebo finns också högstadieskola, mottagningsskola, särskola, familjecentral, gymnasieskolans introduktionsprogram, vuxenutbildning, svenska för invandrare (SFI) och kulturskola.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

  Övrigt

  Bredband Fiber är indraget i huset.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta