Dela på Facebook

Göljahultsvägen 112

Eringsboda, Ronneby 1 800 000 kr

Stor villa med möjligheter!

Välkommen till Göljahultsvägen 112

I utkanten av Eringsboda finner vi denna stora villa med två lägenheter. Fastigheten erbjuder många möjligheter med verkstad, lager och uthyrning i lugn naturmiljö. En boarea på 179 kvm och 177 kvm biarea fördelat på 1 ½ plan med källarplan. Fastigheten består av en stor tomt på 5328 kvm omgiven av natur med inslag av lövskog, en huvudbyggnad och en ekonomibyggnad med verkstad, garage och lager. Göljahultsvägen 112 är högt belägen med en större infart med goda parkeringsmöjligheter. Andra lägenheten har tidigare nyttjats till uthyrning, både för permanentboende och korttidsboende. Inom 10-15 minuter finner du badplatser, fin natur för att plocka svamp och även nöjespark i Eringsboda Brunn för de nöjeslystna.

Eringsboda är känd för natursköna områden med flera badplatser på nära håll. Här finns skola från förskola upp till årskurs 6. Bussar (skolbuss) går under veckodagarna för dem som ska ta sig till och från Ronneby.

Fiber är ansluten till fastigheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Göljahult 1:27
Boarea 356 kvm
Rum 12 varav 7 sovrum
Tomt 5328 kvm
Pris 1 800 000 kr
Byggnadsår 1959

Planlösning

Antal rum 12 varav 7 sovrum
Boarea 356 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

PLANLÖSNING

KÄLLARE
Entré/hall samt trappa upp till den första lägenheten - pannrum - förråd - förråd (tidigare garage) - oinrett rum - badrum - matförråd - sovrum - trappa upp till den andra lägenheten

FÖRSTA VÅNING
Första lägenheten: trapphall - kök - sovrum - badrum - vardagsrum

Andra lägenheten: Entré/hall med trappa ner till källare - sovrum - sovrum - kök med utg. till altan - vardagsrum

ANDRA VÅNING
Trapphall - Sovrum - wc - sovrum - oinrett rum (sovrum)

Rum

LÄGENHET NR 1

Nyttjas idag av ägarna.

Trapphall

Från källaren träder vi in i första lägenheten. Från trapphallen ansluter sig flera rum; sovrum, kök, badrum och vardagsrum samt trappa upp till andra våning. Golv med plastmatta och väggar klädda med tapet.

Kök

Rymligt kök med utgång till terrass på östra sidan. Här finner du generösa arbetsytor med träinspirerad interiör. Här nyttjas spis med fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Plastmatta på golv och målade väggar.

Sovrum

I anslutning till trapphallen finns ett sovrum i ljus miljö. Lagom med utrymme och har plats för dubbelsäng. Inbyggda garderober finner du direkt till vänster. Klinkergolv och tapetserade väggar.

Badrum

Badrum med äldre standard. Här finns dusch, wc och handfat. Plastmatta på golvet.

Vardagsrum

Från trapphallen kommer du vidare till ett hemtrevligt vardagsrum. Här finns plats för större matbod och soffgrupp. Fint parkettgolv och tapetserade väggar.

Andra våning

Några steg upp kommer vi till trapphallen på andra våningen. Till vänster har du ett stort sovrum och två mindre förråd. I direkt anslutning har vi en mindre toalett i äldre standard. Till höger kommer man till två mindre rum där ett nyttjas som kontor och det andra är idag ej färdigställt.

Källare

Från baksidan kommer du in till källaren. Först möts du av en trevlig hall med upphängningsmöjligheter och rymliga ytor. Vidare kommer du till pannrummet där pelletspannan står idag. I båda riktningar höger/vänster är plats för förråd. Vidare tillkommer källaren tillhörande andra lägenheten.

LÄGENHET NR 2

Har tidigare varit uthyrd

Hall/trapphall

Genom en fin stensatt trappa på framsidan kommer du in till den ursprungliga delen av huset. Till vänster finner du trappa ner till källaren, rakt fram har du ett större sovrum alternativt vardagsrum och till höger ansluter sig bl.a. köket.

Källare tillh. andra lägenhet

Från andra lägenheten, trappa ner, kommer vi till källarplanen. Här finns sovrum, matkällare, badrum samt bastu med dusch. Tillsammans med källarens sovrum utgör andra lägenheten totalt tre sovrum med kök. Badrummet är av äldre standard och är utrustad med dusch, wc och handfat.

Sovrum

På första våning finns två sovrum. Från entrén kan man träda in till ett rymligt sovrum med goda ytor. Detta rum kan även nyttjas som vardagsrum. Rummet har parkettgolv och tapetserade väggar. Fina detaljer med mönstrade glaspartier och stora fönster som ger bra ljusinsläpp.

Kök

Även i denna lägenheten finns ett trevligt kök med tillgång till uteplats med tak. Altanen ligger i västerläge. Utrustad med diskmaskin, spis med fläkt och ugn, kyl och frys kombinerad.

Altan

Altanen erbjuder generösa ytor med två ingångar från både kök och vardagsrum. Gediget trägolv med vitt träräcke och tak över huvudet.

Sovrum

Ett mindre rum som idag nyttjas som kontor. Här finns utgång till terrass i österläge. Golv med plastmatta och tapetserade väggar.

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum i träinspirerad interiör. Här kan du njuta av värmen från en sprakande eldstad och ta del av en mysig kväll i soffan med familjen. Rummet har en mörk träpanel på en av väggarna och resterande med ljus tapet. Golvet består av ljusare parkett. Under senare år har man tagit fram en dörr kopplat till första lägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan delvis med källare
Boarea 356 kvm
Byggnadsår 1959
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Aldrig sinat enligt säljaren.
Enskilt avlopp. Tre-kammarbrunn med stenkista. Håller inte dagens standard.
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Pellets värmepanna, vattenburen värme.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Garage samt större förråd med betongplatta.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Utförd
Datum 2021-12-22
Primärenergital 49

Ekonomi

Pris 1 800 000 kr
Taxeringsvärde 734 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 625 000 kr
Värdeår 1959
Summa inteckningar 1 400 000 kr
Driftkostnad 39 706 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 11 000 kr
 • Försäkring: 7 370 kr
 • Renhållning: 4 292 kr
 • Hushållsström: 16 537 kr
 • Sotning: 507 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning. Uppvärmning är fem st pallar pellets för 11 000 kr.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 109 000 kr
 • Småhusbyggnad: 625 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 5328 kvm
  Övrigt Stor tomt med lättskött gräsmatta
  Uteplats Terrass och altan
  Parkering Goda parkeringsmöjligheter med två garage

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Vattentäkt
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Vattentäkt, D201800214503:1.1

  Övrigt

  Bredband Fiber

  Vägbeskrivning

  Tingsryd 32 km
  Ronneby 31 km
  Karlskrona 49 km
  Malmö 160 km

  Dokument

  Bilder

  Lägenhet nr 1 Lägenhet nr 2 Verkstaden Fastighetskarta

  Karta