Dela på Facebook

Ordensvägen 2

Olofström 580 000 kr

Två hus på tomten, trevlig stuga och en potentiell verkstad/atelje för konstnär.

I den lilla byn Hemsjö finner vi en charmig stuga längs med en idyllisk byväg. Stugan är placerad på en ca 1742 kvm stor lummig tomt inbäddad i grönska. Här bor man naturnära med Mörrumsån alldeles nära. Längs med ån kan man fiska, spana efter fåglar, vandra eller cykla längs med den gamla banvallen eller Laxaleden som passerar byn. Detta boende är speciellt anpassa för er som uppskattar ett rikt friluftsliv i ett av Sveriges vackraste naturområden. Mörrumsån är vida känt i världen som ett av de finaste åarna för laxfiske. Du kommer bo granne med naturen men ändå med närhet till annan bebyggelse och tryggheten det skapar att bo med grannar. Det är också nära till service, 10 min till Svängsta och 25 min till Karlshamn.

Huset som är byggt 1973 har en boarea på 46 kvm fördelat på 3 rum och kök. Stugan erbjuder rymligt vardagsrum med braskamin, 2 små sovrum, 1 badrum och funktionellt kök som fyller alla praktiska krav. Köket leder även till en altan i österläge där man kan sitta i soluppgången och skapa minnen med vänner och familj under somrarna. Föredrar man solnedgång tar man plats på verandan på framsidan av huset där man ser solen sakta försvinna bakom grannens tak.

I detta eventuella köp får man ett som säljaren kallar "klassiskt hus från Emil i Lönneberga" med på köpet. Detta vilket användes som verkstad eller aktivitetshus är i behov av renovering, men för en konstnär eller familj med drömmar skulle man kunna återuppliva denna byggnad och börja skapa vackra ting.

Fastigheten säljs med friskrivning för dolda fel!

I coronatider tänker vi på hälsan först och främst. Vill man ha privat visning så ordnar vi det. Vid bokade visningar försöker vi sprida ut deltagare och håller avstånd.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Härnäs 1:89 och 1:90
Boarea 46 kvm
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1742 kvm
Pris 580 000 kr
Byggnadsår 1973

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 46 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

BESKRIVNING PLANLÖSNING

HALL
Efter att passerat en veranda med tak välkomnas vi in i hallen där vi har garderob och plats för avhängning av ytterkläder till höger. Från hallen vår vi badrummet direkt till vänster och köket rakt fram.

BADRUM
Badrummet har klinker på golvet och kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med varmvattenberedare, handfat, wc och dusch. Fönster för ljus och vädring.

KÖK
Köket har trägolv. Ugn med spisplattor och dubbelho. Plats för matbord för 2 -3 personer, kyl och mikro. Utgång till terrass.

SOVRUM 1
I anslutning till köket hittar du första sovrummet med trägolv, målade väggar och plats för våningssäng. Fönster mot baksidan och garderob.

VARDAGSRUM
Större rum med trägolv och målade väggar. Kamin, "Jotul 602", skänker värme när man fryser. Detta rum blir så klart husets samlingspunkt.

SOVRUM 2
Även detta sovrum i anslutning till köket. Trägolv och målade väggar. Här ryms det vångssäng eller större säng. Två garderober och ett fönster.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan
Boarea 46 kvm
Byggnadsår 1973
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Liggande träpanel
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Tak Takpannor
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Braskamin och direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader En andra byggnad som tidigare använts som verkstad och atelje. Behov av renovering. Indragen el, bra stomme att ta vara på om man vill göra något med detta hus.

Ett uthus för förvaring.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 580 000 kr
Taxeringsvärde 299 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 176 000 kr
Värdeår 1973
Summa inteckningar 160 000 kr
Driftkostnad 15 400 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 2 700 kr
 • Försäkring: 5 500 kr
 • Renhållning: 1 700 kr
 • Hushållsström: 5 500 kr

Bemärk att huset har stått obebott i ca 10 år och bara använts ibland som fritidshus. Uppgifterna om driftkostnader är säljarens individuella kostnader på 1 år.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 123 000 kr
 • Småhusbyggnad: 176 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1742 kvm
  Övrigt Lummig tomt med mycket växtlighet med fruktträd

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan

  Övrigt

  Bredband Ej ansluten till fiber

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Karta