Dela på Facebook

Levalundavägen 29

Johannishus, Ronneby 2 500 000 kr

Mindre gård i vackra Levalunda!

Välkommen till denna lilla gård vackert placerad med en magnifik vy som man omöjligt kan tröttna på! Här njuter man när fälten utanför skiftar karaktär efter de fyra årstiderna. Chansen är stor att ni inom lagom kikaravstånd får njuta av vilt, då markerna ofta frekventeras av hjortdjur som älg och råddjur. Har man en romantisk dröm om att få ta hand om djur, servera nykokta ägg från egna höns, ha bökande grisar på tomten, eller små ponnyhästar i stallet kan detta vara ett ypperligt tillfälle att slå till. Med lite justeringar kan gården gården göras om till en mindre hästgård. Som om detta inte vore nog, kan kräftskivan förgyllas med fångst från två egna kräftdammar. Vid jaktintresse kan man ägna sig åt småviltsjakt på egna ägor. Vill man fortsätta i säljarens anda, kan man driva verkstadshobby då det idag finns maskiner i ett av uthusen. Dessa kan överlåtas till en köpare om så önskas. Det finns alltså oändliga möjligheter i Levalunda!

Fastigheten omfattar två hektar mark med tillhörande byggnader. Bostadshuset på 90 + 59 kvm uppfördes ursprungligen 1950 och förvärvades av nuvarande ägare 1995. På entréplan finns entrehall, kök med plats för 4-5 personer, matsal med utgång till altan, rymligt avlångt vardagsrum i två delar där den öppna spisen finns placerad i mitten av rummet. På övre plan har vi en hall, med anslutning till badrum och två sovrum.

Ekonomibyggnaderna består av tre välskötta lador i varierande storlek. De två närmast huset används idag till förvaring, den större ladugården, som en gång var grisstall innefattar idag ett oanvänt stall med låg takhöjd. Mot den nordvästra gaveln finns verkstadsdelen och en carport.

Det finns också ett mindre hus på tomten som idag har hyresgäster.

Gården ligger en bit utanför byn Johannishus och det är ca 10 min bilväg till Ronneby.

Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en Dolda fel-försäkring vid överlåtelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Levalunda 1:5
Boarea 90 kvm
Biarea 59 kvm
Rum 5 varav 2-3 sovrum
Tomt 20390 kvm
Pris 2 500 000 kr
Byggnadsår 1950

Planlösning

Antal rum 5 varav 2-3 sovrum
Boarea 90 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Inredning och ytskikt är mestadels i original. Här kan man skapa sig sitt framtida boende efter eget tycke och smak. Planlösningen är bra och fint ljusinsläpp via fönsterpartier mot solsidan.

Rum

ENTREHALL

Vi välkomnas in i hallen, där det finns upphängningsmöjligheter till höger. På vänster hand har vi trappa till både källare och övervåning. Rakt fram når vi köket. Bröstpanel och målad tapet på vägg och plastmatta på golv.

KÖK

Kök med äldre inredning, matplats för 4-5 personer. Utrustat med ugn med spishäll, spisfläkt, kyl i fullhöjd, diskbänk med dubbelho och kakel över arbetsyta. Gott om köksförvaring med över- och underskåp. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

MATSAL

I anslutning till köket med utgång till altanen har vi ett rum som används som matsal. Större fönsterparti för fint ljusinsläpp. Här finns mer plats till förvaring i garderober. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

VARDAGSRUM

Avlångt vardagsrum som delas av med murstock och öppen spis i mitten. Vid behov av fler rum kan man med fördel dela av detta rum. Parkett på golvet och tapet på vägg.

EN TRAPPA UPP

HALL

Efter att vi kommit upp via en svängd trapp med avsats för prydnad eller förvaring når vi hallen som ansluter till två sovrum och badrum. Trägolv och målade väggar.

SOVRUM

Till höger i hallen har vi ett sovrum med delvis snedtak, fönster mot gården och förvaring i kattvind. Trägolv och målad tapet.

SOVRUM

Husets större sovrum vetter mot söder och har utgång till balkong. Bedårande utsikt från både rum och balkong. Trägolv och tapet på vägg.

BADRUM

Äldre badrum utrustat med dusch, wc, tvättställ med underskåp, handdukstork och fönster för ljus och vädring. Plastmatta på golv och vägg.

KÄLLARPLAN

FÖRRÅDSRUM/TORKRUM

Väl nere i källarplan möts vi av ett rum som används för förvaring och torkrum. Här finns även en gästtoalett placerad under trappan. Från detta rum når vi också huset bastu med elagregat.

PANNRUM/TVÄTTSTUGA

Kombinerat pannrum och tvättstuga, här finns luft/vattenvärmepumpen och tvättmaskin.

GILLESTUGA/SOVRUM

I källarplan finner vi en gillestuga/sovrum med laminatgolv och målade väggar. Används idag som tv-rum.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 90 kvm
Biarea 59 kvm
Byggnadsår 1950
Vatten & avlopp Enskilt vatten. 3-kammarbrunn med infiltration fr 2008. Delas med grannen, infiltration ligger på grannens mark.
Stomme Trä
Fasad Plåt
Fönster 2-glas kopplade, isolerglasfönster
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur Betong
Tak Plåt på sadeltak
Grundläggning Källare med betongplatta, krypgrund
Uppvärmning Luftvatten värmepump, öppen spis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Tre uthus. Stora ladan har för tidigare ägare fungerat som både hönshus och grisstall, idag mest för förvaring. Ovanpå höloft. Mot ena gaveln finns idag en verkstadsdel på ca 70 kvm. Två mindre lador som idag används till förråd av ved och annat.

Det finns en fin stuga på tomten som idag har hyresgäst. Kombinerat kök och vardagsrum, litet sovrum och badrum med separett-toalett. Uppvärmning med luft/luftvärmepump. Rymlig altan och även en liten takterrass.
Renoveringar Huset förvärvades 1995 av nuvarande ägare. Löpande ytskiktsrenoveringar har utförts. Byggt altan. Nytt vattenburet värmesystem installerades 2000, då via vedpanna som byttes ut mot luft/vatten värmepump 2015.
Byte av 8 fönster samt entré och altandörrar.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Utförd
Datum 2022-03-30
Energikonsumtion 60 kWh/m2 år.
Primärenergital 118

Ekonomi

Pris 2 500 000 kr
Taxeringsvärde 800 000 kr (fastställt avseende år 2020)
Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 645 000 kr
Värdeår 1950
Summa inteckningar 852 000 kr
Driftkostnad 35 690 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 500 kr
 • Försäkring: 4 514 kr
 • Renhållning: 3 176 kr
 • Hushållsström: 27 000 kr
 • Sotning: 500 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 155 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 645 000 kr
 • Betesmark: 77 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 74 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 20390 kvm
  Övrigt Dryga två hektar, öppen äng, lite skog, vattendrag och två kräftdammar. Under varma sommarmånader kan bäcken torka ut.
  Uteplats Altan på två sidor av huset och balkong. Diverse platser på tomten för att placera utemöbler.
  Parkering Plats för många bilar på gården.

  Övrigt

  Bredband Ansluten till fiber.

  Dokument

  Bilder

  Huset för uthyrning Fastighetskarta

  Karta