Dela på Facebook

Åkersgatan 20

Mariannelund, Eksjö 1 100 000 kr eller högstbjudande

Arkitektritad villa i lugnt och barnvänligt område med naturen som närmaste granne.

Till Mariannelund åker man inte bara om man fastnat med huvudet i en soppskål. Här hittar vi även längst in på Åkersgatan denna arkitektritade 1.5-plans villa, i ett lugnt och barnvänligt område. Omgiven av en prunkande trädgård och på andra sidan den vackra gärdsgården väntar den rogivande skogen på att utforskas. Villan är i bra skick och dess 215 kvm är fördelade på två våningar, 6 rum varav 4 sovrum. Stort härligt kök, väl tilltagna rum och inbjudande sällskapsytor både inne och ute gör denna fastighet till ett perfekt val för den som letar efter nytt boende med en exklusivare touch. I anslutning till garaget finns även bastu och dusch med separat ingång.

I vackra Mariannelund bor man mitt i Astrids Lindgrens hembygd. Platser med namn som Bullerbyn, Katthult och Lönneberga finns inpå knuten. Gillar man friluftsliv finns det många fina strövområden och cykelvägar i närområdet. Området flödar av vackra kulturmiljöer och fiskesjöarna är många. Mariannelund ligger också bra geografiskt placerat vid gränsen till tre kommuner och två län, vilket ger många möjligheter. Det finns bra service, i form av skola 1-9, folkhögskola, förskola/fritids och fritidsgård för ungdomar. I utbudet finns också idrottshall, gym, fina motionsspår och många aktiva idrottsföreningar. Vill man ha större utbud, ligger Vimmerby endast 20 km iväg och till Eksjö är det ca 4 mil. Inom två timmar tar man sig till Jönköping, Växjö, Kalmar och Linköping.

Information

Typ: Friliggande villa
Fastighetsbeteckning: Linet 2
Boarea: 215 kvm
Biarea: 74 kvm
Rum: 6 varav 4 sovrum
Tomt: 910 kvm
Pris: 1 100 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår: 1976

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 215 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Hiss: Nej

I denna välplanerade villa kan nya ägare flytta in och trivas i många år framöver. Planlösningen är genomtänkt med många öppna ytor och bra flöde mellan rummen. Stora fönster ger bra ljusinsläpp i alla rum. De stora skjutdörrarna mellan kök och vardagsrum ger en känsla av rymd. Genom sovrummet på nedre plan når man ut till det takbeklädda uterummet och den vackra trädgården. På övervåningen finns ett allrum för umgänge i baren eller framför den öppna spisen. Här finns två sovrum som båda har utgång till takterrassen.

Interiör:

Nedre plan:

Hall:
Rymlig möblerbar hall med trägolv och tapet. Från hallen når vi badrum, kök, vardagsrum, sovrum och via den svängda trätrappan övervåningen.

Badrum:
Stort badrum med dubbla handfat, bubbelbad och wc. Klinker på golv och kakel på vägg. Golvvärme. Badrummet renoverades 2010.

Kök:
Det vackra köket är tillverkat av en lokal leverantör och träslaget är bok. Väl tilltagna arbetsytor med kökshalvö, dubbelho med kakel som stänkskydd. Matplats för ett stort sällskap. Utrustning: Spis med spishäll, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Golv, korkplattor.

Groventré/tvättstuga:
Med anslutning till köket, på husets gavel, finns en entré med hall, gott om förvaring och i anslutning en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum:
Väl tilltaget vardagsrum, med en täljstenskamin, som gränsar till köket via ett stort skjutdörrsparti. Stort fönsterparti mot trädgården släpper in mycket ljus. Trägolv och tapet.

Sovrum:
Sovrum med fem garderober, med utgång till uterummet och trädgården.

Litet sovrum/klädkammare/kontor

Övervåning:

Allrum:
Stort allrum med vackra synliga takbjälkar, öppen spis med Keddy-insats, trevlig hörna med plats för t.ex. bardisk och stort fönsterparti på gaveln och utbyggnad med fönster på framsidan av huset som ger bra ljusinsläpp. Trägolv.

Badrum:
Toalett med wc, tvättställ och dusch. Plastmatta på golv och vägg.

Sovrum x 2
Sovrum med garderober och utgång till takterrass.

Mindre hall med klädkammare.
Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Boarea: 215 kvm
Biarea: 74 kvm
Byggnadsår: 1976
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel/liggande träpanel gavel.
Fönster: 2-glasfönster
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Borstad aluminium, fem år gammalt.
Grundmur: Betong
Tak: Tegel
Grundläggning: Betonplatta
Uppvärmning: Bergvärme vattenburen (installerad 2006)+ vedkamin
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Renoveringar:
Badrummet på ovanvåningen renoverades 2003 efter en vattenläcka, som åtgärdades samtidigt. Badrum renoverades 2010. Ommålad utsidan från 2015 och fönster, 2017. Takterrassen byggdes 2015. Ny fasad mot garaget 2015. Nya betongpannor på garaget 2012. Bergvärme installerad 2006.

Huset är ritat av Gösta Fredblads arkitektkontor i Halmstad (numer Fredblad Arkitekter). Sotning av braskaminen och den öppna spisen med insats utfördes 160601.
Övriga byggnader: Garage, i anslutning till garaget dusch och bastu med separat ingång.
Renoveringar: Badrummet på ovanvåningen renoverades 2003 efter en vattenläcka, som åtgärdades samtidigt. Badrum renoverades 2010. Ommålad utsidan från 2015 och fönster, 2017. Takterrassen byggdes 2015. Ny fasad mot garaget 2015. Nya betongpannor på garaget 2012. Bergvärme installerad 2006.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2019-06-18
Energikonsumtion: 96 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 1 100 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 594 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 537 000 kr
Värdeår: 1976
Summa inteckningar: 705 000 kr
Driftkostnad: 38 846 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 244 kr
  • Försäkring: 6 296 kr
  • Renhållning: 2 148 kr
  • Hushållsström: 25 158 kr

I elkostnaden ingår hushållsel och uppvärmning.

Tomt

Tomtarea: 910 kvm
Övrigt: Härligt lummig trädgård omgiven av en vacker gärdsgård. I trädgården finns tre sorters äpplen, plommon, persika, svarta och röda vinbär, krusbär, jordgubbar och rabarber.
Uteplats: Uterum med tak och trägolv på baksidan av huset. Här sitter man i avskildhet i anslutning till trädgården och med närhet till skogen.
Parkering: Plats för parkering av bil och husvagn framför garaget.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-09-08)

Övrigt

Bredband: Fiber.

Dokument

Bilder

Fastighetskarta

Karta