Dela på Facebook

Kyrkogatan 13

Älmeboda, Tingsryd 1 900 000 kr eller högstbjudande

Nu finns detta unika tillfälle att förvärva Rävemålas gamla läkarvilla i originalskick

I hjärtat av Rävemåla, nästan lite gömd bakom prunkande träd och grönskande växter, ligger den unika arkitektritade läkarvillan. Den gamla läkarmottagningen är väl bevarad i originalskick och än idag finns charmiga detaljer kvar såsom dörrskyltarna in till "Röntgen" och "Väntrum". Det är inte bara läkarmottagningen utan även hela boningshuset som är orört och bevarat såsom det från början var menat att se ut. Här får man känslan av att tiden stått stilla och originaldetaljerna såsom dörrar, trappräcken och handtag finns kvar.
Likt en oas ligger den parkliknande trädgården med vackra perenner och blommande buskar. Här kan man sola, umgås eller bara få njuta av egen tid utan insyn från grannar eller andra.

Det lilla stationssamhället Rävemåla ligger där Länsvägarna 120 från Tingsryd till Kalmar och 122 från Växjö till Karlskrona korsar varandra. Rävemåla har drygt 300 invånare och här finns ett antal föreningar och ungdomsaktiviteter. Man möts och umgås på biblioteket och tränar i sporthallen, på gym eller på fotbollsplan. Här finns matbutik, bank och restaurang och för de yngre finns förskola och friskola med årskurs 1-6.

Tingsryd är närmaste större tätort med 2 matbutiker, bank och vårdcentral och ligger bara lite drygt 2 mil därifrån. Där finns också en mängd butiker och matställen som erbjuder det mesta man kan behöva.
Man skulle kunna säga att Rävemålas läge är centralt, då du inom en timmes bilfärd når fem olika städer och därför bjuder på ett stort urval av utflyktsmål.

Fastigheten är förbesiktigad och energideklaration har utförts, ni finner protokoll under dokument.


Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Rävemåla 1:80
Boarea 168 kvm
Biarea 138 kvm
Rum 7 varav 3-5 sovrum
Tomt 5017 kvm
Pris 1 900 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1948

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-5 sovrum
Boarea 168 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Entréplan erbjuder hall, gästtoalett, vardagsrum, matsal, serveringsrum, jungfrukammare och kök. Trappa till övre plan och trapphall, två sovrum, badrum samt ytterligare ett rum. Sidobyggnad med före detta läkarmottagning.
Fastigheten har en stor källare där det finns garage, förråd, tvättstuga samt många stora rum som erbjuder bra med utrymme för att förvara saker och ting.

Rum

Hall

Via bostadshusets entré kommer vi först in i en liten hall där det finns plats till att ställa av sig skor samt hänga jackan. Till höger från hallen finner vi läkarmottagningen. Rakt fram från ingången når vi bostadshusets hall som erbjuder större möjligheter till att hänga av sig ytterkläder och ställa undan skorna.

Gästtoalett

I anknytning till hallen finns en mindre toalett som är utrustad med wc och handfat. Klinkers på golvet och målade väggar.

Vardagsrum

Från hallen, genom de vackra trä- och glasdörrarna, når vi ett luftigt vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Här finns det gott om plats för den stora familjen att kunna umgås. Vardagsrummet rymmer ett matbord för 6 personer som är trevligt placerad framför braskaminen. Här finner vi även en utgång till den stora altanen på baksidan som pryds av vacker Ölandssten.

Matsal

I anknytning till vardagsrummet finner vi en trevlig matsal med parkettgolv och målade väggar.

Serveringsrum

Mellan köket och matsalen finner vi ett serveringsrum med lång bänkskiva som gör det till en ultimat plats att sätta fram maten på innan servering. Goda förvaringsmöjligheter finns även att tillgå. I anknytning till serveringsrummet finns det en entré från sidan av huset och jungfrukammaren.

Jungfrukammare

Rymligt sovrum med handfat och plats för säng samt byrå. Vackert trägolv och målade väggar.

Kök

Med sina två ingångar från både hallen och serveringsrummet blir köket lättillgängligt. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin och kylskåp. Trevlig vedspis finns att tillgå som förgyller matlagningen under årets kalla dagar. Plastgolv och målade väggar.

Trappa/trapphall

Via den svängda trätrappan når vi en ljus och fräsch trapphall.

Sovrum

Direkt till höger från trappan finner vi ett sovrum som är stort och rymligt. Här finns det goda möjligheter att kunna placera säng och byråer. Sovrummet erbjuder två stora kattvindar med goda förvaringsmöjligheter. Vackert trägolv och målade väggar.

Badrum

Badrum som är utrustat med wc, handfat och badkar. Här är det kakel på väggarna och klinkers på golvet.

Sovrum

Via trapphallen når vi husets största sovrum och här finns det goda möjligheter att placera dubbelsäng, byrå och en soffa. Här finns det även en utgång till balkongen som ger dig en vy över den parkliknande trädgården. Här finns det två inbyggda garderober som ger bra förvaringsplats. Trägolv och målade väggar.

Rum

Här erbjuds ett rum som kan användas som sovrum, kontor eller kanske ett rum för rekreation där ni kan avnjuta ett kapitel från er favoritbok. Även här finns det två stora kattvindar med möjlighet till förvaring. Trägolv och målade väggar samt en mycket vacker och unik fondtapet.

Läkaravdelning

Sidobyggnaden är en före detta läkarmottagning. Med egen ingång, ett större badrum, mindre pentry och gästtoalett erbjuder denna unika byggnad stor potential! Perfekt för den som vill starta upp eget företag och behöver plats för butik, eller har ni redan ett företag som växer och är i behov av ytterligare lokaler? Möjligheterna är många och det är bara fantasin som sätter gränser för vad detta annex kan användas till.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plan med källare
Boarea 168 kvm
Biarea 138 kvm
Byggnadsår 1948
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Lättbetong
Fasad Puts
Fönster Kopplade 2-glasfönster
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare med betongplatta och krypgrund
Uppvärmning Jordvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Renoveringar 2016
Ny värmepump (jordvärme)
2018
Braskasset samt nytt rör till skorsten
2020
Fiber indraget

Energideklaration

EnergiklassC
Datum 2022-06-16

Ekonomi

Pris 1 900 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 429 000 kr (fastställt avseende år 2012)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 303 000 kr
Värdeår 1948
Summa inteckningar 611 500 kr
Fastighetsskatt 3 218 kr
Elförbrukning 13000 kWh/år
Driftkostnad 48 680 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 9 600 kr
 • Renhållning: 5 680 kr
 • Hushållsström: 32 400 kr
 • Sotning: 1 000 kr

Uppvärmningen ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 303 000 kr
 • Småhusmark: 126 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 5017 kvm
  Övrigt Tomtarea 5 017 m² (friköpt).

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan (1978-10-06)

  Övrigt

  Bredband Fiber finns.

  Dokument

  Bilder

  Läkarmottagning Badrum läkarmottagning Kontorsplats i praktikantrummet Planritning bottenplan Planritning övervåningen Planritning källare Fastighetskarta

  Karta