Dela på Facebook

Knapanäs 1

Linneryd, Tingsryd 6 500 000 kr eller högstbjudande

Välkommen till Knapanäs 1 - en gård med ca 28 ha mark och många möjligheter!

Denna idylliska gård i Knapanäs i Tingsryds kommun erbjuder en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om lantlivet. Med totalt ca 28 hektar mark, inklusive skog (ca 22 ha), åkermark och betesmark, finns det gott om utrymme för både jakt och hästskötsel. Fastigheten består av 2 skiften och ingår i viltvårdsområde.

Bostadshuset är byggt 2015 och har det mesta man kan önska sig. Med 5 rum och kök, två badrum och en stor uteplats finns det gott om plats för hela familjen att trivas. Och med golvvärme i hela huset och en centraldammsugare blir vardagen både bekväm och enkel. Här kan du njuta av lugnet och friden på landet samtidigt som du har alla bekvämligheter du behöver.

Gården ligger endast 3 km från den charmiga orten Linneryd och erbjuder en lugn och fridfull miljö med vacker natur runt omkring. För den hästintresserade finns en stor ladugård med 5 hästboxar samt möjlighet till bete på den omgivande marken.

För den som gillar mekande finns även en verkstad på gården, perfekt för att driva en egen verksamhet eller bara som hobby. Med närhet till både skog och natur är denna gård det perfekta valet för den som söker ett modernt boende på landet.

Passa på att förvärva denna fantastiska gård och förverkliga din lantlivsdröm!

Varmt välkommen att boka tid för visning!

Information

Fastighet Knapanäs 1:4
Pris 6 500 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 5
Boarea 185 kvm
Biarea 5 kvm
Tomt Tomtarea 2000 m².

Byggnad

När man kliver in genom entrén på bottenvåningen möts man av en rymlig hall med en vacker trappuppgång som leder upp till övervåningen. Till höger om hallen finns ett stilrent badrum med dusch och toalett.
Rakt fram från hallen öppnar sig ett stort och ljust vardagsrum med en murad braskamin samt plats för både soff- och matgrupp. En del av vardagsrummet har ett större fönsterparti åt flera håll och släpper in naturligt ljus och ger en panoramautsikt över naturen utanför.
Köket nås från både vardagsrummet och hallen och är ljust och modernt.
På nedervåningen finns även ett sovrum samt en groventré som är både tvättstuga och teknikrum.
Sammanfattningsvis är bottenvåningen en harmonisk och välplanerad yta där de olika rummen smidigt flyter ihop i en öppen planlösning, vilket skapar en inbjudande och trivsam atmosfär i hemmet.

När man kliver upp på övervåningen möts man av en stor och luftig trapphall med högt i tak och stora fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus.
Till vänster om trapphallen ligger två av sovrummen och till höger ett sovrum och badrummet.

Genomgående vackra trägolv och golvvärme i hela huset på båda plan.

Typ av byggnad 1 3/4 - plan
Byggnadsår 2015
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glas isolerfönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Flispanna
Ventilation Från/tilluft med växlare (FTX)
Vatten & avlopp Enskilt vatten - djupborrad brunn. Enskilt avlopp - trekammarbrunn med infiltration från 2010.

Rum

Entré

När man kliver in genom dörren möts man av en välkomnande ljus entré med en varm och inbjudande atmosfär. Här finns plats för skohyllor och diverse avhängningsmöjligheter. Väggarna är försedda med vitmålad panel och golvet med grått klinkers.

Hall

Hallen är välkomnande och funktionell och leder vidare till badrum, vardagsrum, kök och groventré på nedre plan samt via en fin trappa till övre plan.

Badrum

Ett modernt badrum med helkaklade väggar i vitt och svart-vitt klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, handdukstork och dusch med glasvägg.

Kök

Fint ljust kök utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Förvaringsmöjligheterna i köket är välorganiserade och effektiva med många skåp och lådor för att hålla köksredskap och köksutrustning väl ordnat och lättillgängligt.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum, där du direkt möts av en härlig atmosfär av värme och hemtrevnad. Den imponerande storleken på rummet ger gott om plats för en stor och bekväm soffgrupp för trevliga kvällar med familj och vänner. Här finns även plats för en stor matgrupp, perfekt för middagar och festliga tillfällen.
I mitten av rummet finner du en vacker murad braskamin, som sprider en skön och behaglig värme under kalla höst- och vinterkvällar.
En del av vardagsrummet har ett större fönsterparti och en dörr som leder ut till en rymlig altan. Här kan du njuta av det naturliga ljuset som flödar in i rummet och samtidigt ha möjlighet att ta en paus och koppla av utomhus när vädret tillåter.

Sovrum

Sovrum på nedre plan som nås från groventrén. Kan med fördel även bli ett fint kontor.

Groventré

I groventrén finns en rymlig tvättstuga utrustad med en tvättmaskin och torktumlare. Tvättho finns för handtvätt och andra mindre rengöringsärenden. Här finns också tekniska delar för underhåll av huset, med tillgång till anläggningen för golvvärmen och varmvattenberedaren. En centraldammsugare är också installerad för enkel rengöring av hela huset.

Trapphall

Den ljusa trapphallen är rymlig och välbelyst med stora fönster som släpper in mycket naturligt ljus. På golvet ligger ett vackert trägolv som ger en varm och inbjudande känsla. I ena änden av trapphallen finns plats för en bekväm soffgrupp med plats för avkoppling och umgänge. Härifrån kommer man vidare till tre sovrum och ett badrum.

Sovrum

Rymligt sovrum på övre plan med fint ljusinsläpp. På ena sidan finns en inbyggd garderob som ger gott om förvaringsutrymme för kläder och annat.
Väggarna är målade i ljust rosa och en tapetserad fondvägg med fjärilar. Tapeten ger rummet en lekfull och förtrollande atmosfär, och skapar en fin kontrast mot de lugna färgerna på övriga väggar.

Sovrum

Rymligt sovrum på övre plan med fint ljusinsläpp. På ena sidan finns en inbyggd garderob som ger gott om förvaringsutrymme för kläder och annat. Väggarna är målade i grått och svart.

Sovrum

Sovrum med två garderober och plats till dubbelsäng. Här finns även en luft/luft värmepump för både värme och kyla.

Badrum

Stilrent badrum med kaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Taket är försedd med spotlights som sprider ett behagligt ljus över hela rummet. Badrummet är utrustat med badkar, dusch med glasvägg, toalett och handfat.

Ekonomi

Driftkostnad 73 500 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 15 000 kr
 • Försäkring: 4 000 kr
 • Renhållning: 5 000 kr
 • Hushållsström: 48 000 kr
 • Sotning: 1 500 kr

Observera att det har bedrivits verksamhet i form av bilverkstad på fastigheten och elförbrukningen och uppvärmning avser till större del även verksamheten.

Energideklaration

Utförd Beställd

Verkstad

Byggnad

Stor verkstadslokal med två portar, billyft och gott om förvaringsutrymmen. Det finns även ett badrum med toalett, duschkabin och handfat.
Lokalen erbjuder goda möjligheter att driva verksamhet.

Byggnadsår 2011
Uppvärmning Flispanna

Ladugård

Area 252 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Ladugård med fem rymliga hästboxar samt utrymme för diverese förvaring av exempelvis foder och utrustning. Vatten och el är indragna.

Fristående pannrum

Byggnad med pannrum samt förvaring till flis som används till uppvärmningen. I direkt anslutning till byggnaden finns en betongplatta där det var tänkt att bygga carport/garage.

Ekonomi

Pris 6 500 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar 4 125 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 200 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 2 773 000 kr
 • Betesmark: 117 000 kr
 • Åkermark: 176 000 kr
 • Skog: 1 580 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 4 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 51 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Fornlämning (1 st)

  Areal

  Typ Jordbruk
  Inriktning Hästgård, Skog

  Areal uppdelad på 2 skiften med en area på 27.944 ha.

  Taxerad areal
  • Skog: 22 ha
  • Impediment: 1 ha
  • Åker: 3 ha
  • Bete: 4 ha
  • Totalt: 30 ha

  Mark

 • Betesmark: Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
 • Åkermark: Areal: 3 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande.
 • Skogsmark: Areal: 22 ha.
 • Impediment: Areal: 1 ha.
 • Övrigt

  Virkesförrådsuppskattning finns under dokument.
  Förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta Fastighetskarta

  Karta