Dela på Facebook

Björkerydsvägen 46

Bräkne-Hoby, Ronneby 5 800 000 kr eller högstbjudande

Charmig äldre lantbruksfastighet/hästgård med stor potential på knappa 39 ha norr om Bräkne-Hoby.

Välkommen till Björkerydsvägen 46! Det är med stor entusiasm och glädje vi nu kan erbjuda denna välskötta gård som ligger vackert placerad invid Bräkneåns dalgång.

Gården omfattar ca 39 ha mark med tillhörande gårdscentrum. Bostadshuset, med anor från 1800-talet har på senare tid varsamt renoverats av nuvarande ägare och bjuder på ca 200 kvm boyta fördelat på 5-6 rum. Fiber är installerat. På entréplan finns entréhall, innehall med trappa till övervåning, stort vardagsrum, kök med matsal, groventré/pannrum, rymligt fräscht badrum med bubbelbadkar och tvättstuga. På övre plan finns en stor möblerbar hall med utgång till balkong, stort rum mot västergaveln som idag används som sovrum, mot östergaveln hall, två sovrum med snedtak och en toalett. Förlänger sommarsäsongen gör man med fördel i det väl tilltagna inglasade uterummet med intilliggande terrass där man också kan njuta av ett masserade spabad.

På tomten finns också en modern stuga på ca 36 kvadrat som kan användas för eget bruk eller till uthyrning. Ekonomibyggnaderna består av högbyggd ladugård som kan användas till djurhållning, förslagsvis fler stallboxar (393 m²); magasin (295m²), enkare lösdriftsstall med 2 boxar (252 m², viss renoveringsbehov), och en maskinhall som idag hyrs ut och genererar inkomst (byggd 1983, 315m²).

Marken består enligt säljarna, av grustag för eget bruk (6,4 ha), skog för husbehovsved (7,9 ha), bete (3,8 ha) och åker med gårdsstöd (16,7 ha). Möjligheter till jakt och kräftfiske i Bräkneån.

Med dagens osäkra elmarknad är det en stor fördel med vedpanna och ackumulatortankar. Vedlager för ca ett år följer med i köpet.

Fastigheten har ett mycket naturskönt läge med ca 6 km till Bräkne-Hoby, där det finns mataffär, skola F-6, vårdcentral och järnvägsstation för smidig pendling. I närliggande Ronneby eller Karlshamn hittar man all annan tänkbar service man behöver. Området är tilltalande för de som älskar friluftsliv då skog, sjöar och hav finns på bekvämt avstånd.

Fastigheten är förbesiktigad, protokoll finns hos mäklaren. Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt Jordförvärvslagen.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Fastighet Trånhem 1:1
Pris 5 800 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 6
Boarea 210 kvm
Biarea 20 kvm
Bredband Ansluten till fibernät.
Tomt Tomtarea 1125 m².

Byggnad

RUMSBESKRIVNING

HALL/INNEHALL

Vi välkomnas in i en rymlig hall som har praktiskt golv med plastmatta och mönstrade tapeter på vägg. Det finns plats för avhängning på båda sidor om entrédörren och plats för förvaring i två garderober på vardera sida. Från hallen når vi en innehall med anslutning till vardagsrum, badrum, trappa till överåning och matsal och kök. Ljus släpps in genom vackra dörrar med glas och fönster mellan hall och innehall. På golvet laminat och samma mönstrade tapet på vägg.

VARDAGSRUM
Tar vi till vänster i innehallen når vi väl tilltaget vardagsrum. Fint ljustinläpp genom fönster i tre riktningar. Stavparkett på golvet och tapet på vägg. Vacker kakelugn som enbart dekorativ detalj, ej i bruk.

BADRUM/TVÄTTSTUGA/BASTU
Rakt fram från hallen når vi ett rymligt badrum med klinkergolv och kaklad vägg blandat med våtrumstapet. Badrummet är utrustat med handfat med över/underskåp, duschkabin, bubbelbadkar, handdukstork och fönster för ljus och vädring. I direkt anslutning till badrummet finns husets tvättstuga och bastu. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och tumlare med arbetsbänk ovanpå. Vid behov av värme kryper man in i en värmande bastu innanför tvättstugan.

KÖK/MATSAL
Kök och matsal i öppen planlösning. Rymligt rum med synliga takbjälkar och även här en vacker kakelugn, endast för beskådning då den inte är i bruk. Här får man plats för en stor matsalsmöbel och plats för det stora sällskapet. Stavparkett på golv och tapet på vägg som bryts av med dekorsten. Köket med köksö är utrustat med vedspis (godkänd) inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt, kyl/frys i fullhöjd och diskmaskin. Synliga takbjälkar, tegelväggar och plastmatta på golv. Från köket finns den gamla pigtrappan upp till övervåningen och utgång till det inglasade uterummet.

GROVINGÅNG/PANNRUM
Från köket når vi också grovingången med vedpannan och källartrappa. Här finns gott om plats för förvaring av kläder och annat.

EN VÅNING UPP

HALL
Från innehallen via en vacker svängd trappa når vi en rymlig och möblerbar hall med utgång till balkong. Plankgolv och tapet på vägg. Från hallen har vi anslutning till övriga rum som består av tre sovrum och toalett. Fin kakelugn som inte är i bruk, men vacker att vila ögat på.
ALLRUM/SOVRUM
Övervåningens största rum har vi mot västergaveln. Här har vi rymd då det är högt i tak, nästan upp till nock. Laminat på golv och målad tapet på vägg. Här finns plats för förvaring i kattvind.

INNEHALL
Mot östergaveln för att nå två sovrum och toaletten passerar vi en möblerbar innehall med snedtak. Laminat på golv och tapet på vägg.

TOALETTRUM
Toalettrum med handfat med underskåp och wc. Träpanel på vägg och klinker på golv

SOVRUM
Sovrum med snedtak och fyra garderober. Här finns plats för dubbelsäng och sittmöbel. Laminat på golv och tapet på vägg.

SOVRUM
I det gamla pigrummet med trappa ner till köket finnt det plats för dubbesäng. Snedtak, synlig murstock, plastmatta på golv och tapet på vägg.

GÄSTSTUGA

VARDAGSRUM/KÖK
När vi stiger in i gäststugan möts vi att ett härligt vardagsrum med anslutning till väl utrustat kök. Fint ljusinsläpp och vacker utsikt genom altandörr och fönster ner mot ån. Ljusa väggar med träpanel och laminat på golv. I detta rum sitter luft/luftvärmepumpens innedel. Köket är utrustat med diskbänk med enkelho, gott om förvaring i över/underskåp, kombinerat kyl/frys, ugn med spishäll och spisfläkt. Tegelvägg bakom arbetsyta.

BADRUM
Badrum med klinker på golv och målade väggar. Här finns duschkabin, tvättmaskin, wc och handfat med under och överskåp. Det finns även mer förvaring i skåp och vi hittar här också varmvattenberedaren.
EN TRAPPA UPP
En trappa upp har vi ännu bättre utsikt ner mot ån genom höga fönster. Övervåningen har snedtak och delas upp i två rum av murad vägg. Laminat på golv och ljus panel på vägg och i snedtak.

Typ av byggnad 2 plan med källare
Byggnadsår 1909
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Isolerglasfönster
Bjälklag Trä
Tak Plåt på sadeltak
Grundläggning Stenkällare, torpargrunder och betongplatta
Uppvärmning Vedpanna, elpatron i ackumulatortank, vedspis.
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Enskilt Vatten, borrad brunn. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration. Avloppet från lillstugan är inte godkänt, det bör installeras en pump för att pumpa upp till trekammarbrunnen.
Renoveringar Hela huset har klätts av och renoverats från stomme. Stommen sanerades mot träskaderinsekter, sedan har huset byggts upp igen vilken bland annat inneburit ny VVs och el, isolering och nya beklädnader, kök och våtutrymmen med mera invändigt samt att tak, fönster och fasad byts ut utvändigt. Mycket via eget arbete men även via fackman där det krävs. Ny Infiltration 2013 och borrad brunn 2018.
Grävt ner nytt dagvattensystem och monterat singel närmst huset.

Taket bytt 2008
Elen har renoverats löpande från 2009 framåt
Nya vatten och avloppsrör 2010
Panel och fönster bytta 2016-2017
Badtunna inköpt 2018

Stugan helrenoverad 2018-2019

Ekonomi

Driftkostnad 44 170 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 1 500 kr
 • Försäkring: 10 750 kr
 • Renhållning: 2 120 kr
 • Hushållsström: 28 800 kr
 • Sotning: 1 000 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-09-14
Energikonsumtion 159 kWh/m2 år.
Energiklass E

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 508 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 330 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ekonomi

Pris 5 800 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar 3 000 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 170 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 662 000 kr
 • Betesmark: 133 000 kr
 • Åkermark: 787 000 kr
 • Skog: 56 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 7 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 118 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 103 000 kr
 • Närområde

  Kommunikation Nära till E22, som löper längs med Blekinge och Skåne kustlinje.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Elledning
  Avtalsservitut Kraftledning Mm
  Avtalsservitut Mark För Infiltrationsanläggning
  Avtalsservitut Transformatorkiosk Mm
  Nyttjanderätt Grustäkt
  Planbestämmelser Täkttillstånd
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Elledning, 1081IM-11/6224.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 10-IM2-80/3183.1 Last: Avtalsservitut: Mark För Infiltrationsanläggning, 10-IM2-2001/982.1 Last: Avtalsservitut: Transformatorkiosk Mm, 10-IM2-94/5270.1 Last: Officialservitut Vattentäkt Med Väg, 10-BRÄ-697.2 Last: Officialservitut Väg, 1081-2019/61.1 Last: Officialservitut Väg, 1081-2019/61.2 Last: Officialservitut Väg, 10-BRÄ-697.1

  Areal

  Typ Jordbruk

  Mark

 • Betesmark: Areal: 6 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
 • Åkermark: Areal: 16 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
 • Skogsmark: Areal: 1 ha.
 • Impediment: Areal: 2 ha.
 • Dokument

  Bilder

  Karta Karta Fastighetskarta

  Karta