Dela på Facebook

Hammarsnäs Stora Drospan

Linneryd, Tingsryd 4 750 000 kr eller högstbjudande

Oas med grönytor, skog och åtråvärt läge vid sjön

Söker ni en fastighet där minnen för resten av livet kan skapas? Önskar ni lyx såsom sjöutsikt, egen strand, bastu och vedeldad badtunna? Här i öppen glänta finner vi en pärla som är redo för nära och kära att skapa minnen tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!

Fastigheten har en tomtarea på ca 3,5 ha som består och omgärdas av en frodig oas med grönytor, skog och åtråvärt läge vid sjön. I trädgårdens paviljong kan du slå dig till ro, slappna av i den vedeldade badtunnan och njuta av dofter från odlingsland. Vid strandkanten badar du när andan faller på. Efter ett friskt dopp kan du värma dig i den vedeldade bastun.

På tomten står en 2-plans mangårdsbyggnad om 180 m² som erbjuder 5 rum varav 4 sovrum renoverad i lantlig stil. När vi träder in genom framsidans veranda möts vi av en hall där ljus träpanel pryder väggarna. Fötterna placerar vi på vackert laminatgolv i ek. På första plan finner vi vardagsrum, eldstad med installerad kassett som förgyller rummet. Finns det något bättre än att krypa upp i soffan en kylig dag och mysa framför vedeldad braskamin? Intill vardagsrummet är köket placerat med plats för den växande familjen att avnjuta måltider med fantastisk vy över sjön. Fikat avnjuter vi i anslutning på den inglasade altanen eller trädäcket. En harmonisk grön medaljongtapet pryder väggarna i sovrummet på första plan. Renoverat badrum med mosaik, träpanel och klinkergolv. Här finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch, tvättställ, wc och spotlights i taket.

En trappa upp finns ytterligare tre sovrum med vackra synliga takbjälkar. Vardera sovrum har sin egen charm och lyx. I ett av sovrummen har du tillgång till egen toalett och braskamin. Enkelrummet har lyxen att kunna öppna upp till balkong och njuta av en glittrande sjöutsikt. Det stora sovrummet är i dag inrett som kontor. Även här en maxad takhöjd som ger rymd, vedeldad braskamin med kassett som höjer mysfaktorn.

Genom Viren, som fastigheten gränsar till, rinner Ronnebyån som är en fin kanotled som sträcker sig från Hovmantorp till Ronneby. I nedre änden av Viren en knapp timmes paddling från fastigheten ligger Korrö, ett utmärkt utflyktsmål för en god lunch.

Med fastigheten följer fiskerätt i Viren. Här kan du få både aborre, gös, gädda, braxen, sutare och mört på kroken. Genom fiskerätten finns det även möjlighet för kräftfiske och fiske med fasta redskap såsom nätfiske.
Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en dolda felförsäkring vid överlåtelse.
Mycket av lösören och möbler kan ingå i köpet.

Förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål att inte beträda tomten utan mäklaren.
Varmt välkommen att boka tid för privat visning!

Information

Fastighet Hammarsnäs 1:16
Pris 4 750 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 5
Boarea 180 kvm
TV Parabol
Bredband Fiber
Tomt Total tomtarea: 35 000 kvm (3,5ha) Småhusmark på lantbruk: 3500 m².

Byggnad

Entréplan
Entré: Här finns goda avhängningsmöjligheter. Ljus träpanel på väggarna och fötterna placerar vi på vackert laminatgolv i ek.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för hela familjen att krypa upp i rymlig soffgrupp. Väggarna pryds av ljus medaljongtapet som harmonierar med vackert trätak. Laminatgolv i ek. Här finns även eldstad med installerad kassett som förgyller rummet.

Kök: Lantlig stil med fina vitvaror. Utrustat med fungerade bakugn samt vedspis, spishäll (Miele), mikrovågsugn (Samsung, 2020), inbyggnadsugn (Samsung, 2020), diskmaskin (Bosch) samt stor kyl och frys (båda Grundig, 2018). Skåpsluckor i behaglig grönskande ton och kakelgolv i ljusgrått/vitt. Vid arbetsytor har ljust kakel placerats för utmärkt stänkskydd. En fin öppen yta för matsalsmöblemang samt gott om ljusinsläpp genom stora fönstren. I anslutning till köket finns inglasad altan. Perfekt att placera dina förodlade köksväxter som ger skörd under sommaren. Här kan du få lugn och ro med en bok i ljus härlig miljö.

Sovrum: En harmonisk grön medaljongtapet pryder väggarna i sovrummet på första plan. Laminatgolv i ek. Här finns plats för garderober, säng och skrivbord.

Badrum: Renoverat badrum med mosaik, träpanel och klinkergolv. Här finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare, badkar, dusch, tvättställ, wc och spotlights i taket.

Övre plan:
Sovrum: Det stora sovrummet är i dag inrett som kontor. Maxad takhöjd som ger rymd, vedeldad braskamin med kassett som höjer mysfaktorn. Laminatgolv i ek och väggarna bär mönstrad tapet.

Sovrum: Mindre sovrum med balkong där man kan njuta av en glittrande sjöutsikt. Synliga takbjälkar med trätak samt laminatgolv i ek. Väggarna bär samma mönstrad tapet som i stora sovrummet/kontor.

Sovrum: Här har du en braskamin och tillgång till egen toalett. Taket pryds av takbjälkar och öppet till nock som ger rummet en känsla av rymd. Mönstrad ljusblå tapet och laminatgolv i ek.

Typ av byggnad 2 plan
Byggnadsår 1790
Stomme Timmer
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Huggen sten
Tak Tegelpannor
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Direktverkande el och luft/luft värmepump
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Enskilt vatten - borrad brunn, 70 m djup. Enskilt avlopp - godkänd trekammarbrunn med infiltration.
Renoveringar Huset har helrenoverats under 2006-2009 med bland annat nytt tak, badrum, kök inkl. tillbyggnaden, murning av skorstenar, ny el, avlopp med infiltration samt målning och tapetsering.

Renoveringar sedan 2015:
2020 carport och ny golvbeläggning i huset
2019 inglasat uterum och altan
2017 ny borrad brunn och ny ytterdörr
2016 annex/gästhus

Ny skorstenshuv, trädäck med vedeldad badtunna och paviljong.

Ekonomi

Driftkostnad 45 263 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 1 100 kr
 • Försäkring: 5 193 kr
 • Renhållning: 2 804 kr
 • Hushållsström: 30 366 kr
 • Sotning: 800 kr

Uppvärmningen är inkluderad i elkostnaden. Kostnad för sotning avser sotning och brandskyddskontroll var 3:e år. Utöver summa årskostnad tillkommer kostnad för fastighetsavgift 8 550 kr.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Gäststuga

Byggnad

Gäststugan byggdes 2016 och består av ett fint gästrum och ett förråd. I förrådet finns även en extra frys i fullhöjd från 2016. På baksidan finns ved- och cykelskjul.

Typ av byggnad 1 - plan
Byggnadsår 2016

Uthus

Byggnad

Uthus med förråd och snickarbod.

Typ av byggnad 1 - plan
Byggnadsår 2006

Carport

Byggnad

Stor carport med plats till husbil och två personbilar.

Typ av byggnad 1 - plan
Byggnadsår 2019

Ekonomi

Pris 4 750 000 kr eller högstbjudande
Driftkostnad 45 263 kr/år


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 147 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 993 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 14 000 kr
 • Närområde

  Allmänt Linneryd är en fin tätort i ett naturskönt läge i kommunen. Här är livet avslappnande med en lugnare miljö som följd. I Linneryd finns det en liten skola som har klasser fram till F-6. Det finns också en liten mataffär, som är både central och ideal. Vill man ha ett större utbud av affärer ligger Linneryd nära Växjö (35 km), där man dessutom kan resa vidare till resten av världen med hjälp av flygplatsen och en stor tågstation. Också är Linneryd nära belägen Tingsryd (20 km) och endast ett stenkast bort från Korrö, som bjuder på god mat, olika aktiviteter och en ljuvlig miljö.
  Övrigt På tomten finns förutom bostadsbyggnaden en gäststuga, förrådsutrymme, vedbod samt skjul på baksidan. För den händige finns snickarbod samt förråd till trädgårdens redskap.
  År 2019 byggdes det Carport med plats för husbil och 2 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter last Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 0763-2020/50.1
  Gemensamhetsanläggningar Samfällighet: Tingsryd Hammarsnäs FS:1

  Areal

  Typ Jordbruk

  Mark

 • Impediment: Areal: 3 ha.
 • Dokument

  Video

  Videovisning

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta