Dela på Facebook

Tjurkhultsvägen 57

Hallabro, Ronneby 9 250 000 kr

ERNSTGÅRDEN - Välskött hästgård med möjlighet till turism/näringsverksamhet/generationsboende

Nu finns tillfälle att förväva en fantastisk gård med många möjligheter! Representativ lantbruksfastighet med flera välskötta byggnader som löpande renoverats och underhållts genom åren. Med två boningshus, lägenhet samt "Lillstugan" finns möjligheter för flerfamiljs/generationsboende och näringsverksamhet inom uthyrning/turism/hästar. Här finns en trälada med fårstall/maskinhall, samt stenstall med vedbod, hästboxar, sadelkammare, förråd samt lägenhet utrustad med kök, badrum och allrum. År 1999 byggdes ett nytt bostadshus i lantlig stil med smakfull inredning och öppen planlösning. Det äldre boningshuset har renoverats och ger goda möjligheter för uthyrning. Gården består av 20 ha skog, 7 ha betesmark och 1 ha övrig mark. Det finns 12st inhägnade hagar med el eller gärdsgårdar. Skogsbruksplan finns under dokument. Här finns egen ridbana (30X30m) och omgivningar med många fina ridvägar på grusvägar och skogsstigar. En idyllisk gård med en parkliknande trädgård!

Låter tanken lockande att vakna till fågelsång när morgonen gryr, hämta frukostägg från egen hönsbod och möjlighet att bli självförsörjande på grönsaker och bär? Gården ger dig möjlighet att leva ut dina drömmar! Att bo här är en investering i livskvalitet. En magisk plats som väcker en längtan efter en trygg oas att återvända till som sin plats på jorden. Härliga sommardagar har man möjlighet att gå ner till intilliggande sjö och svalka sig i en vacker och avskild miljö.

Fastigheten är ansluten till fiber, en fördel för den som vill arbeta hemifrån.

Tillträde enligt överenskommelse, kan ske snabbt redan i sommar för den som önskar.
Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

Välkommen till visning! Missa inte tillfället!

Information

Fastighet Rävsmåla 1:34
Pris 9 250 000 kr

Huvudbyggnad

Antal rum 8
Boarea 136 kvm
Biarea 20 kvm
Bredband Fiber installerat 2013
Tomt Tomtarea 4000 m². Parkliknande lummig trädgård med stenpartier, perenner, träd och buskar. Växthus/orangeri.
Uteplats Inglasad altan med infravärme.
Parkering Parkering på gården

Byggnad

HUVUDBYGGNAD
Centraldammsugare är installerad. Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump på entréplan. Oljefyllda elradiatorer på övervåning.
Från utsidan av byggnaden nås ett förråd på husets kortsida.

ENTRÉPLAN
GROVENTRÉ - BADRUM 1- KÖK - VARDAGSRUM - HALL - BADRUM 2 - TRE ST SOVRUM

EN TRAPPA UPP
ALLRUM - TRE ST SOVRUM - KLÄDKAMMARE - FÖRBERETT FÖR BADRUM (f.d sovrum)

RUMSBESKRIVNING

GROVENTRÉ
Med ingång från gårdsplanen når vi tvättstugan med avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Förvaringsmöjligheter i garderob och skoskåp. Tvättutrymmet är utrustat med diskho, över- och underskåp, tvättmaskin och torktumlare. Vid sidan av ytterdörren sitter elskåpet med jordfelsbrytare. Plastmatta på väggar och golv, vit träpanel i tak.

BADRUM 1
Till höger om tvättstugan finns ett badrum utrustat med WC, tvättställ med underskåp, spegelskåp, duschkabin, handdukstork och badrumsfläkt. Fönster för vädring och ljusinsläpp.

KÖK
Till vänster om grovéntren finner vi ett ljust rymligt kök med vita köksluckor och inredning från 2010. Köksö med induktionshäll, köksfläkt, granitbänkskiva, förvaringsmöjligheter i underskåp samt matplats för 3-4 personer. Köksutrustningen består av kyl, frys, ugn, micro, diskmaskin, diskbänk med enkelho, granitbänkskiva, kakel som stänkskydd. Spotlights över diskbänken. Ett smakfullt kök med praktiska arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter och öppen planlösning med matsal/vardagsrum intill. Vitmålad liggande träpanel på vägg. Terracottafärgat klinker på golvet som enhetligt sträcker sig genom kök, matsal och hall.

MATSAL/VARDAGSRUM
Social umgängesyta i vinkel, som är sammanhängande med köket. Rymliga ytor med plats för både matgrupp och soffmöblemang. Stort fönsterparti med markis och utgång till inglasad altan med infravärme. Vacker täljstenskamin med höjer både mysfaktorn och innetemperaturen om så önskas! Vitmålade väggar, klinkersgolv.

HALL
Välkomnande entrédörrar från husets framsida. Direkt till vänster finns tamburutrumme med plats att hänga av sig ytterkläder. Till höger finns trappan till övervåningen. Vitmålade väggar, klinkers på golv. Garderob. Hallen svänger därefter till vänster, där vi finner badrum samt 3 sovrum.

BADRUM 2
Vackert helkaklat badrum i vitt och koboltblå färg. Elegant badrumsinredning bestående av badkar med lejontassar, tvättställ, spegel, frånluftsfläkt. Vädringsmöjlighet och ljusinsläpp från fönster.

SOVRUM 1
Utsikt mot framsida av trädgård.Vitlaserat trägolv. Målad vägg med matchande fondtapet. En inbyggd garderob.

SOVRUM 2
"Master bedroom" med utsikt mot trädgårdens baksida och utgång till altan. Vitlaserat trägolv. En inbyggd garderob plus klädkammare. Ljusgrå väggar ton-i-ton med fondtapet.

SOVRUM 3
Utsikt mot trädgårdens baksida. Plastmatta på golv. Vitmålade väggar. 2 garderober.

ÖVERVÅNING
Vi kommer upp till ett rymligt allrum som är centralt placerat. Snedtak med vit träpanel, målade väggar, samt enhetligt laminatgolv på övre plan. Från alltrummet nås en klädkammare samt ett sidutrymme med vindsförvaring.

SOVRUM 4, 5 och 6
På övervåningen finns 3 sovrum , varav 1 större. Garderober, snedtak med vit träpanel, laminatgolv och målade väggar.

F.D SOVRUM BLIVANDE BADRUM
Förberett med VVS för att inredas till framtida våtutrymme. Ej färdigställt.Typ av byggnad 1 ½ plan
Byggnadsår 1999
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas isoler
Bjälklag Trä
Grundmur Betongplatta
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Värmepump-frånluft, kamin, direktverkande el
Ventilation Mekanisk frånluftventilation
Vatten & avlopp Enskilt vatten, borrad brunn 67 m (1999), och enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration från 2002.
Renoveringar Förra ägaren har gjort följande renoveringar.
2010: Kök
2013: Fiber installerat
2020: Målning utvändigt två gånger och nytapetsering invändigt av båda bostadshusen.
2021: ny vattenpump till brunnen

Ekonomi

Driftkostnad 69 800 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 15 700 kr
 • Renhållning: 5 200 kr
 • Hushållsström: 43 500 kr
 • Sotning: 1 100 kr

Uppvärmningen ingår i elkostnaden. Övriga kostnader står för fiberabonnemanget

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2021-06-03
Energiklass E

BOSTADSBYGGNAD "ERNSTHUSET"

Antal rum 5
Boarea 66 kvm
Renoveringar Ytskiktsrenoveringar har utförts. Ett av sovrummen på övreplan har tilläggsisolerats från insidan innan ny panel monterats.
Tomt Fastighetens äldre boningshus, som är inramat av en trädgårdshäck som gränsar av till en "egen trädgård". Huset omges av en plan gräsmatta med buskar, perenner och träd. På framsidan av huset finns en äldre brunn.
Uteplats Altan med trädäck på baksida av huset med fin ustikt mot betesmarkerna.
Parkering Plats för parkering på gården
Övrigt Uppvärming: Luft/luftvärmepump från 2014, radiatorer samt elektrisk golvvärme i våtutrymme. Vedeldning i braskamin och köksspis. Fönster: 2-glas kopplade Fasad: trä Ventilation: självdrag Tak: betongpannor på sadeltak Förrådskällare, torpargrund och krypgrund.

Byggnad

Hemtrevligt hus med 66 kvm fördelat på 5 rum varav 2-3 sovrum. Fina detaljer såsom dekormålade dörrar, synliga talkbjälkar, vitmålad träpanel samt genomgående lackerat trägolv, ger en lantlig och charmig känsla.

BOSTADSBYGGNAD


FÖRSTA VÅNING
Entré med avhängningsmöjligheter. Kök med synliga balkar i tak och stor matplats. Utrustad med spis, spisfläkt, diskmaskin, diskho, kombinerad kyl/frys och vedspis (brukbar). Rymligt badrum med elektrisk golvvärme, wc, tvättställ, dusch, badkar,handdukstork, badrumsfläkt, tvättmaskin, torktumlare och diskbänk med ho och underskåp. Plastmatta på väggar och golv.
Allrum med öppen taknock och vedkamin

ANDRA VÅNING
Loftutrymme med sittplatser, två sovrum och ett genomgångsrum med sovplats. Begränsad takhöjd.

Typ av byggnad 1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår 1849
Uppvärmning Värmepump
Vatten & avlopp Enskilt vatten och avlopp.
Renoveringar Ytskiktsrenoveringar har utförts. Ett av sovrummen på övreplan har tilläggsisolerats från insidan innan ny panel monterats.

Energideklaration

Datum 2021-06-03T00:00:00
Energiklass F

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 259 kvm. STALL Stall med 3st boxar, sadelkammare, vedbod och delvis loft. Inredd lägenhet på halva övervåningen. FÅRSTALL Äldre stall som renoverats med bla gjutet golv, plåttak. Stall inrett med 3-4 boxar för mindre djur, t ex får och getter. Gjutet golv. I anslutning till fårstallet finns beteshagar och gödselplats på baksida. Högra delen av stallet består av öppen maskinhall med hög takhöjd. HÖNSHUS På gården finns även ett fristående hönshus med inhägnad hönsgård. Hönshuset har renoverats med gjutet golv, gipsskivor och plåttak. El och vatten indraget.

Ekonomi

Pris 9 250 000 kr
Summa inteckningar 3 825 000 kr
Driftkostnad 69 800 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på tidigare ägares uppgifter. I driftskostnaden ingår elkostnad samt nätavgift, sop- och slamtömning, TV, gårdsförsäkring, internet Bahnhof 100/100, vägsamfällighet och sotning (se även specificerade driftkostnader under bostadsbyggnad).


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 77 000 kr
 • Småhusmark på lantbruk: 127 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 1 380 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 260 000 kr
 • Betesmark: 81 000 kr
 • Skog: 2 124 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 21 000 kr
 • Närområde

  Allmänt Travbana i Tingsryd, Sverige och nordens första och da enda milebana, 1,5 mil bort. På travbanan finns även travbana för ponny. Islandshäst ovalbana för tävling. Gräsbana för hästhoppning och kombibana. Bra träningsmöjligheter.
  Kommunikation Bra strategisk placerad i norra Blekinge med närhet till Smålandsgränsen och städerna Tingsryd, Växjö, Ronneby, Karlshamn, Kristianstad, Karlskrona, Nybro och Kalmar inom pendlingsavstånd.

  Från Ronneby kan man ta tåg till Malmö och Köpenhamn.
  Från Emmaboda tar man tåget mot Växjö och Stockholm.
  Från Kallinge 2,5 mil, kan man ta flyget till Stockholm.
  Växjö, Kalmar och Kristianstad har flygplatser en timme bort och Köpenhamn 2,5 h bort.
  Övrigt Möjligheter för näringsverksamhet:
  Exempelvis Bed & Breakfast, uthyrning av stuga och lägenhet
  Träning av hästar.
  Kursverksamhet

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Gemensamhetsanläggning: Ronneby Tjurkhult GA:2 ändamål: Vägar


  Last: Avtalsservitut: Elledning, 1081IM-12/9155.1
  Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 10-IM2-34/621.1

  Servitut Avtalsservitut Elledning
  Avtalsservitut Kraftledning Mm
  Planbestämmelser Täkttillstånd
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Elledning, 1081IM-12/9155.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 10-IM2-34/621.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ronneby Tjurkhult GA:2 ändamål: Vägar

  Areal

  Typ Jordbruk

  Areal uppdelad på 2 skiften med en area på 27.7298 ha.

  Mark

 • Betesmark: Areal: 7 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet, ev skogsmark i framtiden.
 • Skogsmark: Areal: 20 ha.
 • Dokument

  Bilder

  Välkommen till Ernstgården! Huvudbyggnad i vacker engelsk röd nyans. Inglasad altan på baksidan av huvudbyggnad Omgiven av lummig trädgård Köksträdgård och växthus/orangeri Huvudbyggnad byggår 1999 Vänster leder till nya huvudbyggnaden, höger leder till det äldre Praktiskt och elegant kök Köksö med 3-4möjliga matplatser Enhetligt golv utan trösklar i matsal/vardagsrum(hall Fönsterparti mot baksidan av trädgården Täljstenskamin i sällskapsrum nere Klinkersgolv ljus terracottanyans Groventré med tvättavdelning Badrum 1 Badrum 2 Sovrum 1 nere Sovrum 2 nere Sovrum 2 med klädkammare Sovrum 3 nere Allrum övervåning Allrum med klädförvaringsutrymme Sovrum 4 uppe Sovrum 5 uppe Förberedd för våtutrymme (f.d. sovrum). Sovrum 6 uppe Sovrum 6 uppe Hästparkering! Grönskande omgivningar En unik fastighet, något i Äldre boningshus Altan på baksidan av Lantlig utsikt över gärdsgård! Möjlighet till uthyrning eller generationsboende. Välkommen in! Kök Lackat furugolv, enhetligt golv i byggnaden Rymligt badrum m tvättavdelning. Både dusch & badkar! Vardagsrum med trappa till övervåning Braskamin i vardagsrum Skapa en läshörna med favoritfåtöljen! Möblerbart genomgångsrum Synliga takbjälkar. Lägre takhöjd på övre plan. Mindre rum med sängplats Stort sovrum Anno 1849 Bevarade dekormålade dörrar Stall med lägenhet ovanför Stall med lägenhet uppe till höger. Trapp upp till lägenhetsingång. Hästuppställningsplats bakom stallet Stall med 3 boxar Rymlig sadelkammare Lägenhet med altan utanför Allrum i lägenheten Fint ljusinslägg från 4 fönster Kök i lägenheten Lägenhetens badrum Fårstall med fordonsparkering Hönshus och fårstall med hage utanför Inhängnad utanför fårstallet Förvaringsutrymme i fårstallet Öppen yta i fårstall Fårstall med 3-4 boxar. Hönshus invändigt Hönshus invändigt Hönshus invändigt Lillstugan Lillstugan invändigt Här erbjuds 12 hagar i olika storlekar! Parkliknande trädgård runt huvudbyggnad En sprirande trädgård med massvis av växtarter! Väldrenerad paddock 30X30m perfekt för häst- eller hundträning! 600 m från bostäderna Intilliggande sjön Entréplan Huvudbyggnad Övervåning Huvudbyggnad Entréplan Ernsthuset övervåning Lägenhet Fastighetskarta Fastighetskarta Stall, verkstad samt lägenhet

  Karta