Dela på Facebook

Törnamåla 18

Tingsryd 2 650 000 kr eller högstbjudande

Mindre gård om 4 ha med avskilt läge i vacker miljö.

I naturskön miljö finner vi en mindre gård om 4 ha med bostadshus och ekonomibyggnader i det klassiska röda med vita detaljer. Lummig och lättskött tomt som skänker plats för sommarens alla tillställningar och barfotalek samt vinterns snöbollskrig och snögubbebyggande. Här finns goda möjligheter till odling i pallkragar och plats till större växthus för den med odlingspassion. Besitter man inte gröna fingrar kan ett eventuellt växthus istället omvandlas till en mysigt inglasat uterum med möjlighet till rekreation i eget eller kärt sällskap. Med sina 139 m² erbjuder bostadshuset ljusa och lantligt inspirerade rum med romantiska tapeter, sobra kulörval och vackra trägolv. Luftigt kök med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter, sällskapsrum med kamin som förhöjer mysfaktorn och ovanvåning där renovering påbörjats för den som vill sätta tänderna i ett litet projekt och låta fantasin flöda. På tomten finns bland annat ladugård med plats till skrymmande ting, carport och förråd samt en mindre gäststuga som är i behov av kärlek.

För den med fiske- eller jaktintresse medföljer fiskerätt i Tiken och det finns även möjlighet att ingå i Stenfors jaktlag.

Fastigheten är förbesiktigad och energideklaration har utförts, ni finner protokoll under dokument.

Tillträde efter överenskommelse.

Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt Jordförvärvslagen.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Fastighet Törnamåla 1:34
Pris 2 650 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 6
Boarea 139 kvm
Biarea 8 kvm
Bredband Fiber finns
Tomt Tomtarea 2000 m².
Övrigt Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.

Byggnad

Via verandan möts vi av en rymlig och inbjudande hall med gott om plats för byrå, avlastningsbänk eller kanske en mindre fåtölj om så önskas. Vackert trägolv och målade väggar. I anknytning till hallen finns ett badrum som är utrustat med wc, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Här kläs golv och väggar med våtrumsmatta. Vidare från hallen når vi gästtoaletten som har klinkers på golvet och målade väggar. Vardagsrummet erbjuder gott om utrymme för familj och vänner att umgås. Här är det tapetserade väggar och vackert trägolv. I anknytning till vardagsrummet finns det ett allrum med en fin täljstenskamin som sätter extra lyx under hösten och vinterns kalla dagar. Från allrummet finner vi matrummet som skänker plats för de större släktmiddagarna. Här finns utgång till uteplatsen som vi finner på framsidan. Köket når vi både från allrummet och från hallen. Köket är lantligt inspirerat och utrustat med diskmaskin, spis, spisfläkt, ugn samt kyl och frys. Sovrummet på nedervåningen finner vi i anknytning till köket. Här finns det möjlighet att kunna placera dubbelsäng samt garderober. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. En trappa upp så möts vi av två stora rum. Rummet till höger används idag som ett sovrum medan det vänstra rummet i dagsläget inte används pga renovering men här är det bara att låta fantasin flöda. I detta rum finns utgång till övervåningens balkong.

Typ av byggnad 1 ½ plan
Byggnadsår 1929
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Tak Tegel och betongpannor
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Jordvärme, Thermia samt kamin och oljeelement.
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Avlopp i form av trekammarbrunn med efterföljande infiltration från 2010.
Renoveringar Ny el och proppskåp hall. Grävt djupare under grund. Kök renoverades 2007.
Tilläggsisolat utifrån södersida, 2010. Nytt undergolv trapphus. Farstukvist, nytt plåttak hall + bad/tvättstuga 2016. Nya trägolv nedre plan 2007-2017. Snickarboden nybyggd på gammal sockel 2018 och carport nybyggd på gammal sockel 2019. Trapphus och lilla matplatsen 2020. Löpande renoveringar och underhåll.

Ekonomi

Driftkostnad 33 698 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 6 879 kr
 • Renhållning: 3 700 kr
 • Hushållsström: 20 190 kr
 • Sotning: 529 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-06-16
Energiklass E

Gästhus

Byggnad

På tomten finns ett mindre gästhus som är i äldre standard men med lite kärlek och renovering så kommer detta bli det perfekta stället för familj och vänner att övernatta när de är på besök.

Typ av byggnad 1 - plan

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 84 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ekonomi

Pris 2 650 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar 745 000 kr
Driftkostnad 33 700 kr/år


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 140 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 754 000 kr
 • Åkermark: 32 000 kr
 • Skog: 362 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 35 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter last Last: Ledningsrätt Starkström, 0763-13/56.1 Last: Ledningsrätt Tele, 0763-14/17.1
  Gemensamhetsanläggningar Samfällighet: Tingsryd Törnamåla FS:1

  Areal

  Typ Jordbruk

  Mark

 • Åkermark: Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Sämre än normalt. Dränering: Otillfredställande.
 • Skogsmark: Areal: 3 ha.
 • Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta