Dela på Facebook

Gåsalycke 3

Urshult, Tingsryd 2 250 000 kr eller högstbjudande

Hästgård med en vacker mangårdsbyggnad och tillhörande paddock

Nu finns möjligheten att förvärva denna vackra Mangårdsbyggnad i klassiskt gul kulör med tillhörande stall. Gården ligger vackert inbäddad mellan åkrar och lummig skog med bara 3 km till Urshult. Perfekt för dem som vill se sina barn växa upp i trygghet på landet och få en självklar relation till både djur och natur. Med möjlighet till jordnära liv med hästar eller annan djurhållning i sitt dagliga liv. I närområdet finns stigar och skogsvägar för härliga uteritter eller sköna kvällspromenader med hunden.
Mangårdsbyggnaden är ljus och rymlig, och till större delen omsorgsfullt renoverad i modern lantlig stil med ljusa väggar och moderna tapetval. I det lantliga köket finns gott plats för större matbord, där hela familjen får plats att umgås under mörka höstkvällar. Där skalas potatis och rensas kantareller och hjälps till med läxläsning. Samtidigt sprids doften av frallor i ugnen från rum till rum och får magar att kurra. Under ljumna sommarkvällar flyttar familjen istället ut och njuter av grillad mat under kvällssolen på den öppna altanen.

Urshult ligger omgiven av naturskön skog i närhet till Åsnen och andra vattendrag. Passar den som på fritiden vill njuta av naturen och gärna kopplar av med fiske eller svampplockning. Där finns förskola och skola åk 1-6. En mindre matbutik. pizzeria, restaurang och bageri. Genom Urshult går Sydostleden, en 27 mil lång cykelled som sträcker sig från Växjö i norr, till Sölvesborg längst ner på Blekinge sydkust.
På en kvart tar du dig med bilen till antingen Ryd och Tingsryd. I Ryd finner du större matbutik, bank och förskola samt skola åk 1-9 . Där finns idrottshall som flitigt används till flera idrotter och aktiviteter. Tingsryd med nära 3200 invånare är den största tätorten i kommunen, där finns camping med välskött badplats och fiskemöjligheter för den som vill. Utbudet av affärer och restauranger är stort. Här finns bank, apotek, vårdcentral och bibliotek. Med två matbutiker och många specialbutiker finns här nästintill allt man kan behöva. Tingsryd bjuder också på ett stort utbud av skolor, då det finns flera för-/grundskolor samt två gymnasieskolor.
Fastigheten är förbesiktigad, protokollet hittar ni under dokument.
Fastigheten kan vara belägen där förvärvstillstånd kan krävas enligt jordförvärvslagen.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Fastighet Gåsalycke 1:8
Pris 2 250 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 5
Boarea 140 kvm
Bredband Fiber finns.
Tomt Tomtarea 3100 m².
Uteplats Stor altan på baksidan av huset.

Byggnad

Genom verandan på framsidan möts vi av en öppen hall. Till vänster hittar vi vardagsrummet och här finns det goda ytor för familj och vänner att umgås. Här finns även en större matplats med sittmöjlighet för flera. Kronan på verket i detta rum är den utsökta kakelugnen. I anknytning till hallen så finns ett rymligt rum med plats att kunna placera dubbelsäng samt garderober. Golvet här pryds av vackert trägolv. Vidare når vi köket som är renoverat 2018. Här finns det goda förvaringsmöjligheter med både under och överskåp samt en vacker ljus granitskiva som fungerar utmärkt som arbetsbänk och avlastningsyta. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, spisfläkt, kyl och frys.Här finns även en vacker och rustikt murad tegelvägg som väntar på sin sista finish i form av en braskamin som förgyller de mörka och kalla höstkvällarna. I anslutning till köket men även med ingång utifrån finns en groventré med goda avhängningsmöjligheter.
Via groventren kommer vi även till badrummet som är stort och rymligt. Det är utrustat med wc, handfat, dusch samt golvvärme, så här slipper vi kallt badrumsgolv. Här finns även tvättmaskin och torktumlare.
Via altandörren i köket når vi altanen som ligger på husets baksida.
Övervåningen erbjuder ett rymligt rum med plats att placera dubbelsäng och garderober, här finns även ett extra rum som ligger i anknytning till det större rummet. Här är det bara att låta fantasin flöda antingen så kan man använda det som en rymlig walk in closet eller kanske ett kontor.
Det finns även ett äldre kök, toalett samt ett större rum på övre plan som ej har använts och enbart väntat på att få bli tänka till att användas till något. Dessa utrymmen behöver lite extra kärlek, det är ett ypperligt tillfälle att få sätta sin egen prägel på ovanvåningen och huset.

Typ av byggnad 2 plan med vind och källare
Byggnadsår 1850
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Vedpanna från 2011
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Borrad brunn, 3-kammarbrunn med efterföljande infiltration från 2015.
Renoveringar Badrum renoverat 2014, Kök renoverat 2018.

Ekonomi

Driftkostnad 6 600 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 1 100 kr
 • Renhållning: 4 000 kr
 • Sotning: 1 500 kr

Förbrukning av ved cirka 25 m³ om året. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-05-27
Energiklass D

Stall

Stall med fyra boxar med rymlig stallgång och sadelkammare samt en maskinhall vid sidan.

Ekonomi

Pris 2 250 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar 582 500 kr
Driftkostnad 6 000 kr/år


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 145 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 576 000 kr
 • Åkermark: 87 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 306 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Kraftledning
  Planbestämmelser Fornlämning (1 st)
  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Väg, 0763-11/49.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0763-11/49.3
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 07-IM1-70/1263.1 Last: Officialservitut Vattenledning, 0763-10/50.3 Last: Officialservitut Väg, 0763-10/50.1 Last: Officialservitut Väg, 0763-11/49.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Tingsryd Gåsalycke GA:2

  Areal

  Typ Jordbruk

  Mark

 • Åkermark: Areal: 2 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
 • Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta