Dela på Facebook

Långgölsmålavägen 32

Backaryd, Ronneby 3 200 000 kr

Hästgård norr om Ronneby

Välkomna till "Bergslyckan" på Långagölsmålavägen 32! Det är ett stort nöje att få förmedla denna fina fastighet som är en komplett hästgård belägen bland glittrande sjöar, grönskande fält och skogar. En plats för dig som vill leva nära naturen och värdesätter stillheten som en trygg bas i livet!

Gården omfattar 10,7 ha med tillhörande gårdcentra. Bostadshuset på 120 kvm uppfördes ursprungligen i slutet på 1800-talet. En större renovering samt tillbyggnad gjordes 2006 av tidigare ägare. På entréplan finns entréhall som till höger ansluter till kök med utgång till altan, och vidare till grovkök/tvättstuga. Rakt fram i hallen finns ett fräscht badrum med dusch och badkar. Till vänster om entrén har vi ett kombinerat matsal/vardagsrum med braskamin, sovrum, hall med utgång till baksidan och trappa till övervåningen. På övre plan finns möblerbar hall och två sovrum varav det större har utgång till terrass.

Ekonomibyggnaderna består av äldre ladugård ihopbyggd med stall, fristående nyare garagebyggnad med tilltänkt svetshörna, hundgård, vedbod, hönshus samt flera förråd/förvaringsutrymmen. Här finns även slaktbod och möjligheter för den jaktintresserade. Stallet har sadelkammare samt tre boxar. I anslutning till den nyanlagda ridbanan (20X32m) finns vindskydd och hagar med möjlighet för lösdrift.

"Bergslyckan" ligger inbäddad i en liten dal mellan små berghällar och barrskog som stolt sträcker sig mot himlen. Hit söker sig gärna solen och du kan avnjuta allt från tidig vårsol till sensommar i harmonisk omgivning på de olika uteplatserna och njuta av fåglarnas kvitter. Boningshuset omges av en mysig trädgård med grusgångar, växthus, rhododendron, trädgårdsdamm, växter och träd. Här finns möjligheter för dig som vill kunna plocka kryddväxter ur egen skörd och knata några steg till hönshuset för färska ägg till frukosten!

Marken som är måttligt kuperad består av knappt 11 ha varav 9 ha är produktiv skogsmark som domineras av barrskog. Nuvarande ca 2 ha betesmark, kan utvecklas till drygt 4 ha skogsbete. Skogsbrukplan upprättad 2016 finns under dokument. Sedan dess har bara enklare röjning utförts och det är snart dags för gallring i den norra delen. Fastigheten gränsar mot den lilla sjön Huaspjället, där säljarna ibland tar en gädda eller en rofylld tur med ekan. På ägorna finns också en tjärdal och en fångstgrop registrerade som kulturminnen.

Skogsbruksplan utfärdad 2016 finns under dokument. En skogsbruksplan är enbart en okuläruppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning mm och grundar sig således ej på någon exakt mätningsmetod. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti. Behöver du hjälp med att tolka skogsbruksplan, skattefrågor, m m – kontakta ansvarig mäklare så får du hjälp.

Den lilla röda stugan som syns i bakgrund på bilderna ligger utanför tomtgränsen och tillhör ej fastigheten som här förmedlas.

Tio minuter tar det till Backaryd med mataffär, skola, restaurang, skridskobana, populär badplats och busshållplats med linjer till Tingsryd, Växjö, Ronneby. I bygden finns möjligheter för aktivt fritids/föreningsliv för alla åldrar. Backaryds sporthall erbjuder innebandy, cirkelträning, motionsträning, badminton och barngymnastik mm. Till Ronneby tar man sig på ca 30 med bil för all tänkbar samhällsservice man behöver. Malmö/Köpenhamn når man på ca 2-3 timmar.

Fastigheten kan vara belägen där förvärvstillstånd kan krävas enligt Jordförvärvslagen. För mer info, kontakta ansvarig mäklare.

Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en Dolda fel-försäkring vid överlåtelse.

Ett härligt lantställe som måste upplevas på plats!

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Information

Fastighet Långgölsmåla 1:18
Pris 3 200 000 kr

Bostadsbyggnad

Antal rum 4
Boarea 120 kvm
Bredband Ej ansluten till fiber. Möjligheten att ansluta finns, kontakta Ronneby Miljöteknik för mer information
Tomt Tomtarea 1000 m². Tomten kring huset är kuperad med berg i dagen och gräsmatta. Det finns odlingsbädd, växthus och en liten damm.
Uteplats Vid sydostgaveln en fin trälagd altan under tak. Plats för stort sällskap. Råkar man vara ännu fler, använder man den stora trälagda terrassen på berget, där man har fin utsikt över huset och gården.
Parkering Plats för flertalet bilar på gården.

Byggnad

Inredning och ytskikt är fräscht och välunderhållet. Trevlig planlösning och bra ljusinsläpp.

RUMSBESKRIVNING

ENTREHALL
Vi välkomnas in i hallen, där det finns avhängningsmöjligheter. På vänster hand har vi halvtrappa till matsal/vardagsrum, sovrum och hall med utgång samt trapp till övervåning. Rakt fram badrum och till höger når vi köket. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

KÖK
Rymligt kök med matplats för 4-6 personer och utgång till trälagd altan under tak. Utrustat med ugn med spishäll, spisfläkt, kyl/frys i fullhöjd, diskmaskin, diskbänk med dubbelho och kakel över arbetsyta. Gott om köksförvaring med över- och underskåp. Fönster åt två håll med sikt mot trädgård och gårdsplan. Laminatgolv. Tapetserade väggar.

TVÄTTSTUGA/GROVKÖK
Tvättstuga/grovkök med tvättmaskin och tumlare. Enkel tvättho och plats för förvaring i över- och underskåp. Här finner vi också varmvattenberedare, vattenfilter och hydrofor.

BADRUM
Fint badrum utrustat med duschväggar, bubbelbad (bubblor ur funktion) wc, tvättställ med över- och underskåp, handdukstork och fönster för ljus och vädring. Plastmatta på golv och vägg.

VARDAGSRUM
Rymligt och mysigt vardagsrum med både vacker kakelugn och braskamin. Braskaminen är godkänd att brukas med tyvärr inte kakelugnen. Idag är rummet uppdelat i en matsalsdel och en tv-rumsdel. Vid tv-rumsdelen har vi trappan till övervåningen och en utgång till baksidan av huset. Laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM
Nyrenoverat sovrum på entréplan med plats för dubbelsäng. Förvaringsmöjligheter med en "walk-in closet" plus två vanliga garderober. Laminatgolv och målade väggar.

ENTREHALL MOT BAKSIDAN
Vid trappan till övervåningen en hall med en synlig bakugn som en trevlig detalj. Inga bröd kommer bakas i denna ugn, bara trevlig att vila blicken på, för dem som gillar gamla bakugnar. Elcentralen är placerad här.

EN TRAPPA UPP

HALL
Väl uppe på andra våning möts vi av en hemtrevlig och möblerbar hall. Passar bra till kontor. Här finns också en garderob. Laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM
Till höger i hallen har vi ett sovrum med delvis snedtak, synlig murstock och fönster mot norrgaveln. Laminatgolv och målad tapet.

SOVRUM
Detta sovrum kanske vinner tävlingen "husets trevligaste rum". Rummet i sig är mysigt, men balkongen direkt utanför rummet och tillträdet till en gigantisk terrass högt placerad på berget förhöjer upplevelsen! Här finns potential att lyxa till det med ett glas vin i kärt sällskap, för att senare ta passagen till terrassen där möjligen ett bubblande spabad kan vänta för den som vill investera i livskvalitet! Laminatgolv, tapet/målade väggar och snedtak.


Typ av byggnad 1 ½ plan
Byggnadsår 1909
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glas isolerglasfönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luft/luft vp, vedkamin, el-radiatorer
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Enskilt vatten, 100m djupborrad brunn från 2007. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration från 2008.
Renoveringar Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2018. År 2006 helrenoverades huset, i stort sparades endast stommen av äldre byggnad. Löpande underhåll har utförts. Eldningsförbud föreligger på kakelugn. Enligt den som utförde om/tillbyggnaden år 2006 är tillbyggnaden uppförd med betongplatta med ovanliggande isolering av cellplast (flytande golv), fuktskydd lades mellan betongplatta och syllreglar. I ursprungliga byggnaden togs hela bottenbjälklaget bort förutom syllbalkar som endast delvis byttes. De bytta syllbalkarna behandlades med tjära som
avgav lukt under flera år. Betongplatta göts med ovanliggande isolering av cellplast.

Ekonomi

Driftkostnad 32 831 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 6 201 kr
 • Renhållning: 3 176 kr
 • Hushållsström: 21 245 kr
 • Sotning: 509 kr

Kostnaden under "Övrigt " avser slamsugning. Fastigheten har värmts upp med luftvärmepump samt braskamin. Kostnad för uppvärming är medräknad i angiven elkostnad. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-03-23
Energikonsumtion 102 kWh/m2 år.
Energiklass E

Djurstall för hästar, värdeår 1980-

Area 60 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 135 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Ekonomi

Pris 3 200 000 kr
Summa inteckningar 2 382 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 117 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 771 000 kr
 • Betesmark: 45 000 kr
 • Skog: 824 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 127 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 15 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Vattenkraft
  Planbestämmelser Fornlämning (2 st)
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Vattenkraft, 10-IM2-34/877.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ronneby Ekeby GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Ronneby Hjorthålan GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Ronneby Långgölsmåla S:1

  Areal

  Typ Jordbruk

  Mark

 • Betesmark: Areal: 2 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
 • Skogsmark: Areal: 8 ha.
 • :
 • Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta