Dela på Facebook

Skogsryd 1

Linneryd, Tingsryd 2 250 000 kr

Välskött villa för den växande familjen med sjönära läge.

I en liten by strax utanför Linneryd ligger den här välskötta villan på 1 ½ plan med gångavstånd och en liten glimt över badsjö.
Villan är lagom stor till den växande familjen och ligger vackert bland blommande buskar och träd i den rymliga trädgården där plats finns för både odling och lek.
Med en stor altan samt verandan på framsidan finns gott om plats att sitta och umgås för både familj och vänner.
Fastigheten är noggrant underhållen och har med tiden renoverats och inretts av händig snickare med känsla för detaljer.
Man lägger märke till en noggrann finish vad gäller målning och snickerier både inomhus och utomhus. Här har inget skjutits upp till morgondagen. Villan har ett vackert yttre med brutet sadeltak och spröjsade fönster. Från början till slut finner du vackra dörrar och välarbetade snickerier, och panelen har en tilltalande färgsättning i gult, rött och grönt. På insidan fortsätter snickarglädjen med platsbyggda sovalkover, vackert målade spegeldörrar och välsnickrade detaljer.
Det lantliga köket med luckor i ljuv pastellfärg och figursågade lister kan får vemsomhelst till lust att laga mat.
I den rustika äldre bakugnen gräddas det vedugnsbakade limpor än idag.
Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Fastighet Skogsryd 3:1 & Skogsryd 2:18
Pris 2 250 000 kr

Bostadsbyggnad

Antal rum 6
Boarea 130 kvm
Biarea 25 kvm
Bredband Fiber
Tomt Tomtarea 2000 m².
Uteplats Altan med härlig eftermiddagssol samt en inglasad terras med lunch/ eftermiddagssol.

Byggnad

Med en trappa på framsidan tar du dig upp till den öppna frukostverandan. Där möts du av en vackert grön dörr som leder in till hallen med vitmålad panel och röd plastmatta. Till vänster från hallen så kommer man till ett ljust och öppet vardagsrum med vackert trägolv samt liggande träpanel och tapeter på väggarna. Till höger från hallen tar du dig in i ett matrum som är öppet in till köket och rymmer en matsalsdel i tillbyggnaden med glaspartier. Köket är ljust och rymligt med plats för matbord. Det är inrett i en lantlig stil med ljust gröna skåpsluckor, vit bröstpanel, matchande tapeter, sandfärgat kakel och trägolv. Med en rejäl köksö och väl tilltagna bänkskivor i både trä och granit. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys samt har en äldre fungerande bakugn. Tvättstugan är rymlig med gott om arbetsytor tvättho och skåp till förvaring. I Hallen från baksidan finns plats för både kläder och skor samt flera garderober. Gul kulör på väggarna och klinker på golv. Duschrummet är ljust med fönster som ger gott om ljusinsläpp. Här finns toalett och handfat och toalettskåp i vitt med gott om plats till förvaring. Bakom en glasvägg finner du den rymliga duschen. Väggarna har ljust kakel och golvet har klinker i brun nyans. En gedigen trappa, med grön ledstång som snygg detalj leder upp till övre plan. Väggpanelen är målad i gul fräsch kulör. Hallen på övre plan är rymlig och något möblerbar för skrivbord eller läshörna. Trägolv och smakfullt målade spegeldörrar i två grå nyanser. Väggarna målade i ljus grå kulör. Sovrum 1 är rymligt med gott om plats för dubbelsäng. Mysigt inrett med träpanel i det delvis sneda taket. Ljusa tapeter och ljus matta på golv.
De andra tre sovrummen på övre plan har mysig platsbyggd sovalkov. Ljusa fräscha tapeter på väggarna och tak i vitmålad panel. WC med Toalettstol och handfat i vitt porslin med dekorativt kakel ovanför handfatet. Ljusgrön kulör på väggen och brun plastmatta på golv.

Typ av byggnad 1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår 1938
Fasad Trä
Fönster 2-glas och 3-glasfönster
Grundläggning Krypgrund och källare
Uppvärmning Vedpanna
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Djupborrad brunn, 3-kammarbrunn med infiltration

Ekonomi

Driftkostnad 28 232 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 10 000 kr
 • Vatten/avlopp: 800 kr
 • Försäkring: 4 632 kr
 • Renhållning: 2 800 kr
 • Hushållsström: 10 000 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-03-25
Energiklass C

Gästhus

Antal rum 2

Byggnad

Gästhus om 34m² med 2 rum och pentry som har isolerade väggar, golv och tak, samt 2-glas-fönster. Ena sovrummet är panelklätt golv
till tak det andra sovrummet har tapeter och plastmatta.

Typ av byggnad 1 - plan
Byggnadsår 85
Uppvärmning Direktverkande el

Garage/förråd

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan

Ekonomi

Pris 2 250 000 kr
Summa inteckningar 600 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 140 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 673 000 kr
 • Skog: 253 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Kraftledning
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0763IM-08/5221.1 Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 0763-2020/50.1 Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 0763-2020/50.2

  Areal

  Typ Jordbruk
  Samtaxerade fastigheter TINGSRYD SKOGSRYD 2:18

  Mark

 • Skogsmark: Areal: 2 ha.
 • Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta