Dela på Facebook

Strömmagården 4 och Strömmarna 3

Tingsryd 6 000 000 kr eller högstbjudande

"En pärla med oändliga möjligheter för den som vill driva egen spännande verksamhet"

Är ni en stor familj som behöver stjärterum eller går ni och dagdrömmer om att starta upp egen verksamhet? Kanske drömmer ni om att börja driva pensionat eller ett rehabiliteringscenter med möjlighet till återhämtning i fantastisk miljö? Här finns oändliga möjligheter!

Efter 150 år i familjens ägor finns det äntligen möjlighet att förvärva denna unika fastighet med stor potential och vackert läge i naturskönt område intill Ronnebyån.
Förutom ett större bostadshus i faluröd prakt från sent 1800-tal finns en charmig timmerstuga med flertalet sovplatser som ligger vackert placerad på en kulle med utsikt över egen damm. Stor lada som till viss del gjorts om och erbjuder en tvårumslägenhet på nedre plan och vandrarhem med fyra enskilda rum med gemensamt badrum på övre plan. I den icke inredda delen av lada finns ved- och cykelförråd. Konferensbyggnad med större konferenslokal och fräscht kök, perfekt för företagsevent eller bröllop. Här finns även bastu samt omklädningsrum med dusch och toaletter varav en handikappanpassad. Sist och minst finner vi ”Kerstin´s Haus” som är en liten enrumsstuga med balkong som byggs ovanpå jordkällaren.

Med fantastiska fiskemöjligheter i Ronnebyån och egen grävd damm om 6.000 m² finns stor potential för uthyrning till både privatpersoner och företag med intresse för sport- och kräftfiske.

Anläggningen har under åren underhållits väl och väntar nu på att få ta emot nya ägare.

Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt Jordförvärvslagen.

Överlåtelsebesiktning kommer att utföras och protokoll kommer ni sedan finna under dokument.

Välkommen att kontakta oss för visning!


Information

Fastighet Strömmarna 1:11 och Strömmarna 1:15
Pris 6 000 000 kr eller högstbjudande

Bostadsbyggnad

Antal rum 5
Boarea 145 kvm
Bredband Fiber finns
Tomt Tomtarea 3000 m².
Parkering Garage med hundgård och carport.

Byggnad

Via entrén kommer vi in i en rymlig hall med bra upphängningsmöjligheter, till höger finns ett stort sovrum, ytterligare ett sovrum som dessutom har handikappanpassat badrum utrustat med dusch, toalett och handfat. Rakt fram från hallen når man köket som är mycket stort och rymligt med generösa arbetsytor och plats för ett större matbord. Vidare från köket når man husets groventré där det finns goda förvaringsmöjligheter samt torktumlare och tvättmaskin. Till vänster från hallen finns en matsal som erbjuder plats för de större familjemiddagarna. Vidare från matsalen når vi vardagsrummet med dörr som leder oss direkt till köket.

En trappa upp möts vi av en stor trapphall, ett stort sovrum där det finns plats för dubbelsäng och garderober. Vänster från trappan finns gästtoalett som är utrustad med dusch, wc och handfat. Ytterligare sovrum med generösa ytor och även här går det utmärkt att placera både dubbelsäng och garderober.

Typ av byggnad 1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår 1895
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Torpargrund och delvis källare
Uppvärmning Vedpanna
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Grävd brunn och trekammarbrunn med efterföljande infiltration.

Ekonomi

Driftkostnad 75 200 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 45 000 kr
 • Försäkring: 23 000 kr
 • Renhållning: 6 000 kr
 • Sotning: 1 200 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning. Detta avser den totala driftkostnaden för alla byggnader på fastigheten.

Energideklaration

Utförd Ej utförd

Timmerstugan

Antal rum 5
Boarea 80 kvm
Tomt Tomtarea 1000 m².

Byggnad

Här finner vi en mysig timmerstuga som med sina 80 m² erbjuder 4 sovrum, badrum, vardagsrum och kök.

Via entrén möts vi av en avlång hall med en dörr direkt till höger där vi finner badrummet som är utrustat med dusch, tvättmaskin, handfat och toalett. Till vänster finns sovrum med plats för två enkelsängar. Via passagen finner man på högersidan plats för att hänga av sig ytterkläder. Vardagsrum med högt i tak och matplats. Här finns det gott om plats för familjen att umgås samt utgång till altan. I köket som är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys.
Eleganta trätrappa leder oss upp till övervåningen där vi finner tre sovrum.

Typ av byggnad 1 plan med sovloft
Byggnadsår 2003
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten & avlopp Grävd brunn samt trekammarbrunn med efterföljande infiltration.

Energideklaration

Konferensbyggnad

Boarea 100 kvm

Byggnad

Via den högra dörren med glasfönster finner vi en rymlig hall med bra upphängningsmöjligheter på höger sida. Till vänster finner vi en handikappanpassad toalett som är utrustad med handfat och wc. Rakt fram från hallen finns en mycket rymlig lokal där det finns många möjligheter då man till exempel kan ha kräftskiva med släkt och vänner efter man vittjat sina burar i Ronnebyån som bara ligger ett stenkast från lokalen. Blir man trött så kan man med fördel ta en trappa upp till loftet och slå sig ner i soffgruppen. Vidare från konferenslokalen når vi ett stort och rymligt kök som är utrustat med spis, spisfläkt, 2 stycken kyl och frys samt diskmaskin. Från köket finns utgång till trädgård. I lokalen finns även en bastu där det finns tillhörande omklädningsrum med dusch och toalett.

Typ av byggnad 1 plan med sovloft
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten & avlopp Grävd brunn och trekammarbrunn med efterföljande infiltration.

Gäststugan

Byggnad

En charmig liten stuga som rymmer ett sovrum med utgång till balkong.

Ladugård

Area om 390 m². På nedervåningen finns en tvårumslägenhet. Från entrén når man ett rymligt vardagsrummet, kök och matplats för 6 personer. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Till vänster från entrén finner vi ett större sovrum och via passage ett mindre sovrum och badrum som är utrustat med dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Större altan vid entrén på framsidan där det finns goda möjligheter att sitta ute och njuta av sommarens varma dagar. På övervåningen av ladugården finner vi ett vandrarhem med fyra sovrum och gemensamt badrum och kök. Direkt från dörren nås man av ett öppet vardagsrum med matbord för 8 personer. Fortsätter man rakt fram så når man duschrum och toalett. Vidare till höger finner man köket som är utrustat med spis, spisfläkt och kylskåp. Och till sist fyra enskilda sovrum.

Ekonomi

Pris 6 000 000 kr eller högstbjudande


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 84 000 kr
 • Småhusmark på lantbruk: 104 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 493 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 519 000 kr
 • Åkermark: 97 000 kr
 • Skog: 3 460 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 6 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 64 000 kr
 • Areal

  Typ Jordbruk
  Samtaxerade fastigheter TINGSRYD STRÖMMARNA 1:15

  Areal uppdelad på 2 skiften med en area på 38.9 ha.

  Taxerad areal
  • Skog: 12.7 ha
  • Totalt: 12.7 ha

  Dokument

  Video

  Videopresentation

  Bilder

   Konferenslokal  Lägenhet och vandrarhem Ingång vandrarhem

  Karta