Dela på Facebook

Kuppersmåla Gård

Ryd, Tingsryd 7 900 000 kr

Hästgård med vacker sjöutsikt i Hästriket.

Vackert beläget i hästriket finner vi Kuppersmåla Gård. En fastighet för dig som vill leva i en idyll i Smålands vackra landskap med skog och sjöar. Här finns utrymme och goda förutsättningar för hästverksamhet med stall, ridhus och ett flertal maskinhallar. En komplett fastighet med mark, fiske och jakt. Ett fint hem i gedigen standard.

Genom den lyxiga entrén träder du in i ett grönt landskap av lummig tomt med välklippt gräsmatta och skuggande björkar. Bostadshuset erbjuder två garage där man kan ställa in sina bilar under tak. Villan är välplanerad med ett flertal sovrum, två badrum och generösa umgängesytor fördelad på 180 kvm boarea och 42kvm biarea. Huset är uppdelat på fyra möblerade plan, entréplan, källarplan, mellanplan samt övreplan. Husets interiör inger en lantlig känsla med välkomnande och rustika detaljer. Kök tidigare renoverat från gårdens egna ekträd. Här finns rymliga vardagsrum med högt i tak och fina parkettgolv. På tomten finns inbyggt bevattningssystem som går på automatik och ett flertal uteplatser där du kan njuta av trevliga middagar under varma sommarkvällar.

Med gångavstånd till Kuppersjön och Hönshyltefjorden har du möjlighet att ta en tur med båt, paddla kajak och promenera i de natursköna vandringslederna. Från Ryd finns bra busskommunikation till Växjö hela veckan, där du kan ta del av flygplats, tågstation och bra shoppingmöjligheter. Skola finns upp till åk 9 och i Ryds centrum finns flera verksamheter bestående av bl.a. Ica affär, färghandel, cykelaffär och bank. Närservice finns vårdcentral tillgängligt samt apotek. Travbana i Tingsryd, Sverige och nordens första och den enda milebana, 1,5 mil bort. På travbanan finns även bana för ponny. Islandshäst ovalbana för tävling. Gräsbana för hästhoppning och kombibana. Bra träningsmöjligheter.

Till fastigheten ingår tre fiskesamfälligheter som ger fiskerätt i Kuppersjön, Bjällersjön, Bjällerbäcken, Kringlegylen, Kuppergylet. Kräftfiske erbjuds i dammen med egen badplats. Fastigheten har en total areal på 26,1813 ha. Skogsmarken domineras av tillväxande skog. Markerna bedöms i huvudsak som friska med delvis rörligt markvatten. Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 17 ha enligt fastighetstaxeringen. Läs mer under skogsbrukaplanen.

En skogsbruksplan är enbart en okuläruppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning mm och grundar sig således ej på någon exakt mätningsmetod. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.

Tillträde enligt överenskommelse

Varmt välkommen att boka tid för visning

Information

Fastighet Kuppersmåla 1:20
Pris 7 900 000 kr

Bostadsbyggnad

Antal rum 6
Boarea 180 kvm
Biarea 42 kvm
Bredband Ansluten till fibernät
Tomt Tomtarea 2000 m².

Byggnad

Entréplanet har ljusa fina rum med valv som öppning till varje rum. Dekorerade taklister och takrosetter inger en fin herrgårdskänsla. Fullutrustat kök i rustik ek, samt stort matrum med utgång till möblerat uterum med braskamin. En trappa ner från entréplan finner vi ett stort sällskapsrum. Husets källare ligger ännu en trappa ner där vi finner ett sovrum, kontor, tvättstuga samt stor inredd kaklad toalett med duschrum, wc, handfat, garderobsförvaring. Från entréplan kan vi gå en trappa upp. Där finns 2 sovrum samt ett kaklat badrum med dubbelhandfat och inbyggnadstoalett. Stora delar av huset har parkettgolv och fint tapetserade väggar samt bra höjd i tak.

Typ av byggnad 1 - plan med källare
Byggnadsår 1973
Stomme Stål/Trä
Fasad Tegel/Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Renoveringar Bergvärmepump

Ekonomi

Driftkostnad 33 124 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Hushållsström: 32 624 kr
 • Sotning: 500 kr

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2014-04-11
Energikonsumtion 55 kWh/m2 år.
Energiklass C

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 840 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 200 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 375 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Ekonomi

Pris 7 900 000 kr
Summa inteckningar 3 575 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 188 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 1 207 000 kr
 • Åkermark: 176 000 kr
 • Skog: 705 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 15 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 250 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 70 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 94 000 kr
 • Närområde

  Allmänt Ryd är en medelstor tätort, som utöver en rad olika affärer och verksamheter, också har skola fram till åk 9. Ryd är alltså perfekt för personer som längtar efter ett liv i ett lugnt och vackert område. Inte bara finns det elljusspår, det finns också fina cykelvägar och vandringsleder. Lite utanför Ryd ligger sjön ”Hönshyltefjorden”, där man dessutom kan fiska och bada.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Kraftledning
  Avtalsservitut Ledning
  Planbestämmelser Fornlämning (2 st)
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0763IM-08/15080.1 Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-90/3179.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0763-96/68.2 Last: Officialservitut Väg, 07-80/40.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Tingsryd Bjällerhult GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Tingsryd Bjällerhult FS:2, Samfällighet: Tingsryd Bjällerhult FS:3, Samfällighet: Tingsryd Kuppersmåla FS:1

  Areal

  Typ Jordbruk

  Areal uppdelad på 2 skiften med en area på 26.1813 ha.

  Mark

 • Åkermark: Areal: 5 ha. Brukningsvärde: Sämre än normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
 • Skogsmark: Areal: 17 ha.
 • Impediment: Areal: 4 ha.
 • Övrigt

  Vägbeskrivning

  25 km sydväst om Tingsryd
  5,2 km norr om Fridafors.
  2 km från Ryd.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta Karta

  Karta