Dela på Facebook

Hagsjöryd 1

Urshult, Tingsryd 1 950 000 kr

Mindre hästgård om 2 ha belägen i naturskönt område.

En större mangårdsbyggnad med charmig glasveranda ligger som ett vackert smycke strax utanför Urshults socken. Fastigheten omgärdas av fantastisk natur med närhet till Åsnen och dess nationalpark som erbjuder stora möjligheter till friluftsliv, bad och fiske och passar utmärkt för den som är ute efter en ”bo-på-landet” känsla men önskar service inom bekvämt avstånd. Finns det ett hästintresse i familjen finns dessutom gårdsbyggnad som rymmer stall med 2 boxar och en verkstad för den händige. Har man varken hästintresse eller sitter med tummen mitt i handen kan man med fördel använda byggnaden till skrymmande hobbys. Avnjut första sommarlovsfrukosten till fågelkvitter på den rymliga uteplatsen med familjen eller midsommarlunchen i goda vänners lag. En modern men lantlig touch genomsyrar bostaden som bland annat erbjuder timmerväggar, vackra kakelugnar och oväntade kulörval och med hela 220 m² finns det gott om plats för den större familjen.

Fin cykelbana går förbi fastigheten och med behagliga 3 km finner vi vår väg in till Urshult där det finns närbutik med bra utbud, pizzeria och bageri samt förskola och skola upp till årskurs 6 samt en helt nybyggd idrottshall.

Ryd med ca 10 minuters bilfärd erbjuder Icabutik, bank, förskola och skola upp till årskurs 9 samt idrottshall som flitigt används till flera idrotter och aktiviteter. I Tätorten Tingsryd finns större mat-, klädes- och hästbutik, vårdcentral och apotek samt simhall och hockeyarena.

Fastigheten är förbesiktigad och energideklaration har utförts, ni finner protokoll under dokument.
Tillträde efter överenskommelse.

Fastigheten är belägen där förvärvstillstånd krävs enligt Jordförvärvslagen.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Fastighet Hagsjöryd 1:16
Pris 1 950 000 kr

Bostadsbyggnad

Antal rum 9
Boarea 220 kvm
Övrigt Köksspis har kontrollerats och är godkänd utan anmärkning. Läs mer under dokument. Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.

Byggnad

Groventré med charmig timmervägg, kök med ljust lantligt kök, köksö och härliga trädetaljer. Köket är utrustat med spishäll, vedspis och bakugn, kyl, frys och diskmaskin. Badrum renoverades 2021 och utrustades med WC, tvättställ för två, dusch med duschväggar, element samt plastmatta på väggar och golv. Mindre korridor, matsal med matplats för hela familjen och vacker mörkgrön kakelugn. Luftigt vardagsrum, även här med kakelugn. Mindre hall som leder till stor inglasad veranda.
Trappa till ovanvåning och trapphall som leder till flertalet sovrum, korridor, tvättstuga med möjlighet att göra om till badrum är utrustat med tvättmaskin och tvättho, avlastnings- och förvaringsmöjligheter. Hall med utgång till balkong.

I källare finns verkstad och pannrum.

Typ av byggnad 2 plan med vind och delvis källare
Byggnadsår 1929
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Källare och krypgrund
Uppvärmning Bergvärme Thermia, 2011.
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp Enskilt vatten i form av grävd brunn. Enskilt avlopp. Tillstånd från kommunen finns från 2009 för en trekammarbrunn med efterföljande infiltration. För mer information, kontakta kommunen.
Renoveringar Bergvärme installerades och kök renoverades 2011.

Ekonomi

Driftkostnad 51 074 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 940 kr
 • Försäkring: 5 793 kr
 • Renhållning: 2 760 kr
 • Hushållsström: 41 000 kr
 • Sotning: 581 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-05-11
Energiklass C

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 168 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Ekonomi

Pris 1 950 000 kr
Summa inteckningar 500 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Hyreshusbyggnad för bostäder: 781 000 kr
 • Hyreshusmark för bostäder: 131 000 kr
 • Betesmark: 13 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 46 000 kr
 • Areal

  Typ Gård
  Inriktning Fritid, Hästgård, Övrigt

  Mark

 • Betesmark: Areal 1 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
 • Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta