Dela på Facebook

Raskamålavägen 2

Bräkne-Hoby, Ronneby 1 300 000 kr

Charmigt 1700-talstorp med naturskönt läge!

Nu finns chans att bli ägare till ett torp med anor från 1700-talet! Beläget norr om Bräkne-Hoby i en avkopplande miljö där Bräkneån porlar fram genom skog, hagar och naturreservat. Faller du för gammaldags charm som trägolv, rustika takbjälkar och en fin gammal eldstad så kan detta vara stället du drömt om!
Efter tillbyggnad på 80-talet består huset av 2 sovrum, möblerbar hall, badrum, groventré, kök med matplats och vardagsrum. Dessutom finns en rymlig altan under tak med plats för med familj och vänner. Lummig insynsskyddad naturtomt med två grillplatser och vackra träd. Uthus med vedbod och vind för förvaring eller möjlighet till gästrum. Källare under del av huset.

Badmöjligheter finns i Röabysjön 6km bort och havet 15 km söderut vid Järnavik. I Bräkne-Hoby, som nås på 10 minuter, finns livsmedelsaffär, charkbutik, restauranger, bensinstation, tågstation, frisörer, F-6 skola mm. Under sommaren kan man ta cykeln till Harknivens café där det arrangeras musikkvällar med gott tilltugg.

Fastigheten är förbesiktigad, protokoll finns hos mäklaren. Säljaren kommer teckna Dolda Fel-försäkring vid tillträdet.

Missa inte tillfället! Välkommen att kontakta oss för att boka din tid för visning!

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Harkniven 1:32
Boarea 84 kvm
Rum 3
Tomt 3215 kvm
Pris 1 300 000 kr
Byggnadsår Ursprung 1700-tal

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm. Boarea enl. säljaren. Om exakt mått är viktigt rekommenderas köparen att mäta upp ytan.

NEDERVÅNING: Huset har en finingång via välkomnande dubbeldörrar på framsidan, och groventré via altanen på gaveln av huset. Bottenvåningen har lägre takhöjd, mellan 180-190cm .

GROVENTRÉ: Ingång från altanen. Hall med 2 garderober och plats för avhängning. Här finns en kombinerad kyl/frys. Anslutning till kök rakt fram, badrum till vänster. Träpanel i tak, tapet på väggar, plastmatta på golv. Fönster mot altan.

BADRUM: Tillbyggt på 1980-talet. Våtrumstapet på vägg, plastmatta på golv. Utrustat med wc-stol, tvättställ med kommod, hylla, toppmatad tvättmaskin, element och duschhörna. Självdragsventilation. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

KÖK: Direkt från hallen finner vi köket, husets hjärta som blir den självklara samlingspunkten med öppen förbindelse till matplats för 4-6 pers och vardagsrum. Här finns ett nyare HTH-kök med vita luckor i lantlig stil och köksutrusning bestående av spis, spisfläkt, diskbbänk med dubbelho samt en bevarad äldre vedspis. Kyl/frys finns i hallen intill. Bänkskiva av trä, rostfri väggskiva som stänkskydd på väggen. Träpanel och synliga bjälkar i tak, trägolv, målade väggar.

VARDAGSRUM: Hemtrevligt allrum som med öppen planlösning blir ett med matplatsen och köket. Med kamin som centralt blickfång förhöjs både värme och mysfaktorn under kyligare årstider. Fint ljusinsläpp från 3 olika väderstreck. Trägolv och synliga takbjälkar. Vackra dubbeldörrar som man gärna öppnar upp mot framsidan för solljus och utsikt mot trädgård!

ÖVERVÅNING: En svängd furutrapp tar oss till övre plan som har snedtak och högre mitthöjd i tak än bottenvåningen.

HALL: Möblerbar hall, används idag som kontor. Förvaringsutrymme i kattvind.

SOVRUM 1: Till vänster finns ett mindre sovrum med vitlaserad träpanel i tak, trägolv och målade väggar.

SOVRUM 2: Till höger om hallen finns ett stort sovrum med plats för flera sängar. Ljusinsläpp från två sidor. Träpanel i tak, tapet på vägg, trägolv.

Rum

NEDERVÅNING

Huset har en finingång via välkomnande dubbeldörrar på framsidan, och groventré via altanen på gaveln av huset. Bottenvåningen har lägre takhöjd, mellan 180-190cm .

GROVENTRÉ

Ingång från altanen. Hall med 2 garderober och plats för avhängning. Här finns en kombinerad kyl/frys. Anslutning till kök rakt fram, badrum till vänster. Träpanel i tak, tapet på väggar, plastmatta på golv. Fönster mot altan.

BADRUM

Tillbyggt på 1980-talet. Våtrumstapet på vägg, plastmatta på golv. Utrustat med wc-stol, tvättställ med kommod, hylla, toppmatad tvättmaskin, element och duschhörna. Självdragsventilation. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

KÖK

Direkt från hallen finner vi köket, husets hjärta som blir den självklara samlingspunkten med öppen förbindelse till matplats för 4-6 pers och vardagsrum. Här finns ett nyare HTH-kök med vita luckor i lantlig stil och köksutrusning bestående av spis, spisfläkt, diskbbänk med dubbelho samt en bevarad äldre vedspis. Kyl/frys finns i hallen intill. Bänkskiva av trä, rostfri väggskiva som stänkskydd på väggen. Träpanel och synliga bjälkar i tak, trägolv, målade väggar.

VARDAGSRUM

Hemtrevligt allrum som med öppen planlösning blir ett med matplatsen och köket. Med kamin som centralt blickfång förhöjs både värme och mysfaktorn under kyligare årstider. Fint ljusinsläpp från 3 olika väderstreck. Trägolv och synliga takbjälkar. Vackra dubbeldörrar som man gärna öppnar upp mot framsidan för solljus och utsikt mot trädgård!

ÖVERVÅNING

En svängd furutrapp tar oss till övre plan som har snedtak och högre mitthöjd i tak än bottenvåningen.

HALL

Möblerbar hall, används idag som kontor. Förvaringsutrymme i kattvind.

SOVRUM 1

Till vänster finns ett mindre sovrum med vitlaserad träpanel i tak, trägolv och målade väggar.

SOVRUM 2

Till höger om hallen finns ett stort sovrum med plats för flera sängar. Ljusinsläpp från två sidor. Träpanel i tak, tapet på vägg, trägolv.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med liten källare
Boarea 84 kvm
Byggnadsår Ursprung 1700-tal
Kommentar till byggnadsår Tillbyggt början av 1980-talet
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn med okänt djup (har ej sinat). Enskilt avlopp, äldre 2-kammarbrunn som kommer behöva bytas i framtiden, men det finns inga krav i dagsläget.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 2-glasfönster kopplade
Bjälklag Trä
Grundmur Källare
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Luftvärmepump, kamin, vedspis och direktverkande el.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Uthus (ca 25 kvm) med tillbyggd vedbod och vind för förvaring/blivande gästrum.
Renoveringar Löpande underhåll. Ny luftvärmepump. Bytt tak på uthus.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 300 000 kr
Taxeringsvärde 575 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 408 000 kr
Värdeår 1940
Summa inteckningar 525 000 kr
Driftkostnad 16 095 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 3 000 kr
 • Renhållning: 4 100 kr
 • Hushållsström: 8 495 kr
 • Sotning: 500 kr

Driftkostnaderna är baserade på säljarens uppgifter och böär endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 167 000 kr
 • Småhusbyggnad: 408 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 3215 kvm
  Övrigt Lummig naturtomt med insynsskyddat läge
  Uteplats Altan under tak ca 20 m², 2 olika grillplatser på tomt
  Parkering Plats att parkera flera bilar på tomt

  Närområde

  Kommunikation Nära till E22, som löper längs med Blekinge och Skåne kustlinje.

  Övrigt

  Bredband Fiber ej anslutet, kan beställas i höst.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta