Dela på Facebook

Buskahult 17

Urshult, Tingsryd 1 275 000 kr

Lantligt inredd Köpmansvilla i hjärtat av Buskahult

I naturskönt område drygt 3 km från Urshult finner vi en vacker rödmålad köpmansvilla med vita knutar från tidigt 1900-tal. Villan ligger i hjärtat av byn, likt Bullerbyn i Astrid Lindgrens böcker. Här fås både känslan av att bo på landet men också tryggheten av närhet till grannar. På den lättskötta tomten ligger en separat byggnad med rymlig verkstad som kan användas som snickeri, ateljé eller varför inte en egen loppis på baksidan?

Du välkomnas av verandan med slående vackra dörrar i dalablått. Bostaden är rymlig med gott om plats för en stor familj. Här firar man gärna jul och födelsedagar och kan dansa runt granen med både släkt och vänner. Vackert spröjsade fönster släpper in gott om ljus och villan är smakfullt inredd i lantlig, rustik stil, med ljusa väggar blandat med härliga kulörval. Den dalablå färgen löper vidare som en "blå tråd" genom inredningen och rustika detaljer har bevarats såsom takbjälkar, spegeldörrar och timmergolv. För den som gillar att baka och laga mat blir bakugnen i köket en välkommen lyx och gästerna kan se fram emot vedugnsbakat bröd och pizzakvällar.

Med cykelavstånd till Urshult finner du både förskola och skola 1-6. En mataffär, bygghandel och bageri, och med knappt 1,5 mil till Tingsryd tar man sig snabbt till allt vad den större tätorten har att erbjuda. Ungefär 45 minuter till större stad som Växjö och lika långt till Ronneby där det finns både flygplats och tågstation.

Det mesta av inventarierna ingår.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Buskahult 3:5
Boarea 148 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 935 kvm
Pris 1 275 000 kr
Byggnadsår 1909

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 148 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Hall, vardagsrum med braskamin, kök med vedeldad bakugn, groventré, WC och sovrum. På ovanvåningen finns tre sovrum. I källaren finns ett stort rum. Uthus med verkstad och badrum utrustat med dusch, WC, tvättställ, varmvattenberedare och tvättmaskin.

Rum

Kök

I det lantliga köket sitter husets hjärta i form av en vedeldad bakugn. Vackra trägolv, äldre spegeldörr samt synliga bjälkar runt bakugnen ger köket en rustik känsla. Generös arbetsyta, lådor till förvaring, kyl /frys samt spis med ugn.

Vardasgsrum

Från köket kommer du till ett rymligt vardagsrum med matsalsdel. Där finns plats för både familj och gäster. Vitmålade väggar och spröjsade fönster åt tre riktningar ger ett härligt ljusinsläpp. Ett vackert äldre trägolv med breda tiljor samt dalablå detaljer ger rummet en lantlig stil.

Groventré

Som en förlängning av köket ligger groventrén med ytterligare arbetsyta, mera förvaringsmöjligheter samt diskho. Panelklädda väggar samt tak med grön plastmatta. En spegeldörr i bortre änden tar dig till gästtoalett och till höger ligger det nedre sovrummet.

WC

Gästtoaletten är inredd med bröstpanel, målad i en härligt skön, grön kulör. Vitmålade övre väggar, omålad panel i tak och grön plastmatta. Nyare toalettstol samt handfat smakfullt infällt i bänkskiva ovanpå skåp i samma stil som väggarna.

Sovrum 1

Sovrummet på bottenvåningen är rymligt med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Ljus, fräsch tapet, panelklätt tak samt grön plastmatta på golvet.

Trappa

Från hallen leder trätrappan som likt övre trapphallens trägolv nötts vackert av fötter i mer än hundra år. Ett kraftigt rep att hålla sig i löper upp längs den vitkalkade stenväggen.

Övre hallrum

Den rymliga och möblerbara trapphallen har bröstpanel och dörrfoder i den läckert dalablå kulören, ljusa tapeter samt ett makalöst vackert gammalt trätak med bjälkar. Rustika trädetaljer som den äldre stegen till vindsluckan samt trappstaket.

Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng med vackert trägolv, ljusa tapeter och timmerväggar. Trätak med synliga takbjälkar och ljusinsläpp från två håll.

Sovrum 2

Inrett på samma vis som sovrum 1

Sovrum 3

Ett sovrum med vita väggar vackert äldre trätak med bjälkar samt trägolv.

Badrum/tvättstuga

I en separat byggnad finner du badrum samt tvättstuga. Ljus pastell på väggar samt grå plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och en rymlig duschkabin. I tvättstugan finns tvättmaskin, förvaringsmöjligheter samt gott om plats till att vika tvätten.

Verkstad

I den separata byggnaden finns även en stor verkstad med gott om förvaring, snickarbänk och utrymme till att snickra och måla. Trägolv och gipsväggar som du själv kan välja färgen till.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 148 kvm
Byggnadsår 1909
Vatten & avlopp Vatten kommer från grannens brunn. Enskilt avlopp i form av en trekammarbrunn med efterföljande infiltration från 2005 som inte har tillstånd från kommunen. Kontakta kommunen för mer information.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster Enkla fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare och torpargrund
Uppvärmning Vedeldning och elelement
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Isolerat uthus byggt 1994 med verkstad och badrum.
Renoveringar Har löpande renoverats

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 275 000 kr
Taxeringsvärde 699 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 635 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 25 000 kr
Driftkostnad 12 039 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 4 154 kr
 • Renhållning: 2 132 kr
 • Hushållsström: 3 500 kr
 • Sotning: 1 653 kr
 • Övrigt: 600 kr

Driftkostnaderna är baserade på säljarens uppgifter och bör ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 64 000 kr
 • Småhusbyggnad: 635 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 935 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Väg, 07-URS-413.1

  Övrigt

  Bredband Möjlighet finns.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta