Dela på Facebook

Gummagölsvägen 49

Hallabro, Ronneby 2 250 000 kr

Fridfullt skogsbad vid vägs ände på Gummagölsvägen 49

Nu finns det tillfälle att förvärva en fastighet som ligger som en liten oas i vackra och rofyllda omgivningar. Det känns nästan overkligt att nå fram till vägs ände och finna denna fantastiskt vackra plats. Väl där, hittar vi ett hus placerat om en drygt 3 700 kvm stor skogstomt. Huset består av entréplan med ett större vardagsrum med öppen spis. I direkt anslutning kök, två sovrum och gästtoalett. På övervåningen har vi möblerbar hall, tre sovrum och badrum med bastu. En carport och ett förråd finns mot den norra sidan av tomten.

När man går runt på tomten känner man historiens vingslag. Idag återstår endast ruiner, men de vittnar om att platsen bosattes troligtvis redan 1862. Då började Jöns Svensson bruka torpet, därav torpets namn, Sven Mattsa - Jöns torp. Tittar man söderut på tomten ser man en vacker kräftdamm som ligger på annans mark men med full nyttjanderätt genom servitut. Det går alltså att hålla sig med egna kräftor till kräftskivan.

Det finns gott om sjöar och vildmark runt knuten, man kan både plocka bär och ta ett dopp i omgivningarna runt Gummagölsvägen. Behöver man handla tar man sig till Tingsryd eller Backaryd på lite drygt 20 minuter. Större städer som Ronneby och Karlshamn når man på ca 40 minuter. Malmö/Köpenhamn på 2 - 2,5 timmar.

Fastigheten är förbesiktigad och säljaren kommer teckna en dolda-fel försäkring vid överlåtelse. Besiktningsprotokollet finns under dokument.

Välkommen att boka tid för visning.

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Gummagölsmåla 1:40
Boarea 150 kvm
Biarea 70 kvm
Rum 6 varav 5 sovrum
Tomt 3762 kvm
Pris 2 250 000 kr
Byggnadsår 1975

Planlösning

Antal rum 6 varav 5 sovrum
Boarea 150 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiören och inredning är mestadels äldre och i gott skick. Den rätta lantliga känslan infinner sig av många trädetaljer, fina fönster och den öppna spisen. Bra planlösning och fint ljusinsläpp.

ENTRÉHALL
Vi välkomnas in i en hall med plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen når vi kök, vardagsrum, sovrum och trappa till övervåningen. Trägolv och vinyltapet på vägg.

GÄSTTOALETT
Från entréhallen når vi gästtoalett, utrustat med wc och tvättställ. Här finner vi också elcentralen. Plastmatta på golv och panel på vägg.

SOVRUM 1
Husets första sovrum finns till vänster i hallen. Här finns plats för dubbelsäng och fem garderober. Heltäckningsmatta på golv och vävtapet på vägg. Här är luft/luftvärmepumpens innedel placerad.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med plats för det större sällskapet. Vid tiden då huset en gång var jaktstuga samlades man framför den värmande öppna spisen efter en lyckad dag i skogen. Oavsett jakt, eller inte är detta rum tillsammans med köket husets hjärta. Den öppna spisen, det vackra klinkergolvet som gnistskydd och plankväggen bakom spisen ger en charmig och varm känsla i rummet.

KÖKET
Ett trivsamt kök med gott om arbetsyta och förvaring i över/underskåp. Köket är utrustat med kombinerat kyl/frys, ugn med spisplattor, spisfläkt, diskmaskin, disbänk med dubbelho och kakel över arbetsyta. Pricken över i:et i köket är den vedeldade grillen.Kan föreställa mig att det var här dagens byte tillgades medans jaktlaget väntade i vardagsrummet framför den öppna spisen.

SOVRUM 2
I anslutning till köket har vi ett större sovrum med garderober. Plats för dubbelsäng, heltäckningsmatta och vävtapet på vägg.

EN TRAPPA UPP

HALL
Väl uppe på andra våningen når vi en rymlig hall med fint ljusinsläpp från takfönster. Här finns plats för förvaring i fyra garderober. Från hallen når vi tre sovrum och badrum. Heltäckningsmatta på golv och vävtapet på vägg.

SOVRUM x 2
Mot södergaveln har vi två nyrenoverade sovrum. Ljust golv av laminat, ljusa väggar och snedtak. I det ena rummet finns en platsbyggd sittbänk och man vill krypa upp och mysa lite.

BADRUM MED BASTU
Badrummet är utrustat med tvättställ, duschkabin, wc och tvättmaskin. I anslutning till detta badrum finns en bastu med elaggregat. Där kan man luta sig tillbaka om man är frusen och behöver värmas upp.

SOVRUM 5
Sovrum mot norrgavel med plats för dubbelsäng. Heltäckningsmatta på golv och vävtapet på vägg.


Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 150 kvm
Biarea 70 kvm
Byggnadsår 1975
Kommentar till byggnadsår Troligtvis byggdes huset 1975
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Enskilt avlopp, finns inte någon dokumentation. Slamavskiljare på 2-4 kubik, förmodligen till stenkista. Uppfyller inte dagens krav.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 2-glasfönster
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Luft/luftvärmepump, öppen spis och el-radiatorer
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Till kräftdammen hör en luftpump som syresätter dammen. Den står på fastigheten och elen tas från huset. Till denna kräftdamm följer ett servitutsavtal för full nyttjanderätt.
Övriga byggnader Carport och vedförråd.
Renoveringar Renoverat 2 sovrum 2021

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 250 000 kr
Driftkostnad 29 755 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 000 kr
  • Försäkring: 3 755 kr
  • Renhållning: 2 500 kr
  • Hushållsström: 22 500 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.

Tomt

Tomtarea 3762 kvm
Övrigt Skogstomt som gränsar till damm. Träd, buskar och
Uteplats Måna fina platser på tomten för umgänge.
Parkering Carport för två bilar och det finns plats för flertalet bilar på tomten.

Övrigt

Bredband Ej ansluten till fiber. Möjligheten att ansluta finns, kontakta Ronneby Miljöteknik för mer information.

Dokument

Bilder

Fastighetskarta Flygfoto Bräkneån Bräkneån

Karta