Dela på Facebook

Fröjdadalsvägen 20

Kallinge, Ronneby 1 250 000 kr

Pittoreskt soldattorp med gästhuslänga strax utanför Ronneby

Välkommen till ett fantastiskt fint och naturnära läge på Fröjdadalsvägen. I en avstressande miljö hittar vi detta gamla soldattorp med anor från 1800-talet, som ägarna vårdat ömt. Genom åren har huset utvecklats med en nyare köksdel och ett sovrum. Man har bevarat tidstypiska detaljer som golv och väggplankor och synliga takbjälkar, vilket ger en behaglig lantlig atmosfär. Vi har sammanlagt ca 140 kvm fördelat på ett boningshus och en gästhuslänga. I det gamla uppdaterade torpet har vi hall, vardagsrum, sovrum, kök och på övervåningen ett loft med plats för många sängplatser. Gästhuslängan består av tre rum varav två är fint inredda som sovrum, det tredje ej färdigställt och ett rum som kan bli kök och ett badrum.

Torpet och gästhuslängan är beläget på en ca 1700 kvm stor lummig tomt inbäddad i grönska. Gott om buskar och träd på tomten och intill ligger oändligt med svamp och bärskog. Ingen begränsning på naturupplevelser i denna delen av blekinge. Gott om sjöar för bad och fiske, stigar för vandring och fina grusvägar för cykling. Till Ronneby där alla bekvämligheter finns tar man sig på ca 15 min. Vill man vidare ut i världen kommer man till Malmö/Köpenhamn med bil eller tåg på mellan 2-3 timmar.

I coronatider tänker vi på hälsan först och främst. Vill man ha privat visning så ordnar vi det. Vid bokade visningar försöker vi sprida ut deltagare och håller avstånd.

Välkommen att boka tid för visning.


Information

Typ Fritidshus
Fastighet Fröjdadal 1:23
Boarea 140 kvm
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1721 kvm
Pris 1 250 000 kr

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 140 kvm. Areauppgifter enligt säljarna

Välvårdad interiör och trevlig planlösning. Inredning i ljusa färger och fönster med spröjs ger ett behagligt ljus. Lägre i tak i den gamla delen av stugan.

BESKRIVNING PLANLÖSNING

HALL
När vi stiger in genom entrédörren möts vi av en hall med plats för avhängning av ytterkläder och en byrå för förvaring. Till höger har vi vardagsrum och till vänster trappan upp till loftet. Trägolv och tapet på vägg.

VARDAGSRUM
Trevligt och rymligt vardagsrum med en värmande braskamin. Rustika väggplankor, synliga takbjälkar, braskaminen och bröstpanelen gör detta rumt till en favoritplats i huset. Fint ljus via gavelfönster och fönster mot vägen. På golvet heltäckande matta, förmodligen döljer sig ett fint trägolv under denna matta.

KÖK
Köksdelen byggdes till 2008 med härlig takrymd. Köket är utrustat med en vacker gammal köksspis, ugn med spishäll, spisfläkt, kyl, enkelho och gott om arbetsyta. Fönster åt tre håll ger fint ljusinsläpp och vacker utsikt från köket. Trägolv, målade väggar och mot den äldre delen plankvägg. Plats för köksförvaring i underskåp. Matplats för 5-8 personer.

EN TRAPPA UPP
Öppet loft med snedtak. Gott om plats för många sängplatser. Möjligt att dela upp i två rum. Gavelfönster åt söder för fint ljusinsläpp.

GÄSTHUSLÄNGAN

HALL/KÖK
När vi kommer in i gästhuset möts vi av ett rum utrustat med köksskåp och tvättställ. I anslutning ett sovrum och badrum. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

BADRUM
Badrum med duschkabin och separett-toalett. I detta rum finns också varmvattenberedare, hydrofor och filter för vattenrening. Fönster för ljus och vädring. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng. Plastmatta på golv och tapet på vägg. Här finns också elcentral och en frys placerad.

SOVRUM 2
Ytterligare ett fräscht sovrum med plats för dubbelsäng, med laminatgolv och tapet på vägg.

OINRETT RUM
Ett rum som kan bli ett sovrum. Isolerat och rör dragna för el.


Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan
Boarea 140 kvm
Kommentar till byggnadsår Ett gammalt torp med okänt byggår.
Vatten & avlopp Enskilt vatten, borrad brunn. Ger alltid vatten enligt säljaren. Avlopp saknas. BDT-vatten går rakt ut i skogen. Ej godkänt.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 1-glas, 2 -glas och 3-glas
Bjälklag Trä
Grundmur Huggen sten
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Direktverkande el, braskamin och köksspis (renoveringsbehov)
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Uthuslänga med badrum, och två inredda sovrum. Ett tredje rum är oinrett och kan färdigställas av nästa ägare.
Renoveringar Tillbygnad av köksdel 2008
Köksutrustning ny 2013
Sovrummet renoverat 2020
Hela stugan löpande renoverad

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 250 000 kr
Taxeringsvärde 101 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Summa inteckningar 250 000 kr
Driftkostnad 14 500 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 4 000 kr
 • Renhållning: 3 000 kr
 • Hushållsström: 7 500 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 101 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1721 kvm
  Övrigt Naturtomt med buskar och träd. Delvis lättskött gräsmatta. Stenmur på tomten.
  Uteplats Trälagd altan längs hela sidan på gästhuslängan.
  Parkering Plats för flera bilar på tomten.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Vattentäkt Gångväg, 1081-85/52.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ronneby Fröjdadal GA:1 ändamål: Vägar

  Övrigt

  Bredband Ej ansluten till fiber. Bra mobiltäckning. Går inte att säga när det är aktuellt med fiber, dock absolut tidigast andra halvan 2022.

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta