Dela på Facebook

Kyrkbyn 529

Hästveda, Hässleholm 850 000 kr

Charmigt hus på härlig tomt i Hästveda

Nu finns ett tillfälle att förvärva ett charmigt hus i vackra Kyrkbyn Hästveda! Ett fint hus med ett vackert inglasat uterum, byggt i början på 1900-talet, placerat på en stor och lummig naturtomt på ca 3200 kvm. Hästveda är en trevlig byggd bestående av vacker natur, bokskogar och sjöar. Här finns möjligheter till aktivt friluftsliv och rekreation.

Fastighetens 70 kvm fördelat på hall, sovrum, vardagsrum och rymligt kök på nedervåningen och en övervåning med lite speciell planlösning som rymmer sovrum och möblerbar hall som idag används som sovrum. På tomten finns en lada/uthus med gott om utrymme för förvaring och verkstad.

Hästveda ligger naturskönt ca 2 mil norr om Hässleholm. Här finns skola från F-9, service i form av matbutik, vårdcentral, restauranger, bibliotek m.m. En av skånes renaste sjöar ligger precis i utkanten av Hästveda, där finns goda möjligheter till bad, fiske och vandring. Man kan också ta en promenad runt Lillasjön som ligger i anslutning till byn.

Kommunikationer är goda, Krösatåget stannar till mellan Hässleholm och Växjö, och det finns bussförbindelser till Hässleholm och Osby. Till Malmö/Köpenhamn tar man sig på 1,5 - 2 timmar.

I coronatider tänker vi på hälsan först och främst. Vill man ha privat visning så ordnar vi det. Vid bokade visningar försöker vi sprida ut deltagare och håller avstånd.

Välkommen att boka tid för visning!


Information

Typ Fritidshus
Fastighet Hästveda 5:22
Boarea 70 kvm
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Tomt 3191 kvm
Pris 850 000 kr
Byggnadsår 1915

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Inredning och ytskikt är i fint skick. Trevlig planlösning med öppna passager ger ett bra flöde mellan rummen. Fint ljusinsläpp genom spröjsade fönster.

HALL
Välkomna in i hallen som har gott om plats för ytterplagg och skor direkt på vänster sida. Från hallen når vi vardagsrum till vänster, rakt fram finns trappan till andra våning och anslutning till köket via sovrum. Laminatgolv och stående träpanel på vägg och målat. Elcentralen finner vi också i hallen.

SOVRUM 1
Från hallen når vi husets första sovrum till höger, också genomgångsrum till köket. Bra ljusinsläpp från större fönsterparti. Garderbob. Trägolv och målade väggar.

KÖK
Praktiskt kök uppdelat i en köksdel och matplats med plats för 4-6 personer. Köket är utrustat med , ugn med spisphäll och spisfläkt. Arbetsytor består av rostfri dubbelho och laminatskiva. Över arbetsyta kakel. Gott om plats för förvaring genom över/underskåp och skafferi. I köket sitter också luft/luftvärmepumpens innedel. Från köket når vi badrum, vardagsrum och uterummet genom dubbla glasdörrar.

BADRUM
Från köket når vi badrummet med tvättställ, förbränningstoalett (Cinderella) och dusch. I duschen plastmatta på golv och vägg i övrigt målat och viss del kaklat.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet med braskamin har öppet till nock och med synliga takbjälkar vilket ger en härligt rymd. Trägolv och målade väggar av träpanel.

INGLASAT UTERUM
Härligt uterum med stora glaspartier och trägolv. Här förlängs sommaren långt in mot vintern.

EN TRAPPA UPP

HALL
När vi kommer upp till övervåningen möts vi av en möblerbar hall med snedtak, som idag används som sovrum och rymmer en dubbelsäng och en enkelsäng i delen ut mot vardagsrummet. Heltäckningsmatta på golvet och träpanel på vägg/tak.

SOVRUM
Sovrum med snedtak till höger när vi kommer upp från trappan med fönster mot gaveln. Målat trägolv och tapet på vägg.

KÄLLARE
I källaren finns tvättmaskin, vattenpump och hydrofor.Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med delvis källare
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1915
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Vatten renas via filter. Brunn aldrig sinat, enligt säljarna. Avlopp saknas. Förbränningstoalett. BDT-vatten går till stenkista.
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Takpannor
Grundläggning Torpargrund delvis källare
Uppvärmning Direkt- el, luft/luft och två eldstäder, braskamin och köksspis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Uthus i form av lada. Mycket utrymme för förvaring.
Renoveringar Taket bytt 2020. Genom åren har man installerat förbränningstoalett, lagt nya golv vardagsrum och sovrum, installerat luft/luftvärmepump och och solcellsdriven ventilation.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 850 000 kr
Taxeringsvärde 293 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 187 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 410 000 kr
Driftkostnad 14 700 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 3 500 kr
 • Renhållning: 2 100 kr
 • Hushållsström: 8 500 kr
 • Sotning: 600 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 106 000 kr
 • Småhusbyggnad: 187 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 3191 kvm
  Övrigt Fin naturtomt med öppna ytor, buskar och träd.
  Uteplats Trälagd altan vid sidan om entrén mot nordväst och en trälagd uteplats i trädgården.
  Parkering Plats för flera bilar på tomten

  Övrigt

  Bredband Ej ansluten till fiber. Går att ansluta till en kostnad av 24 000 kr. För mer information kontakta Hässleholms kommun.

  Vägbeskrivning

  GPS:en kan vara svår att ta hjälp av. Hittar ni till kyrkan i Hästveda är ni på rätt spår. När ni har kyrkan på höger sida har ni exakt 1100 meter till huset. Huset ligger lite dolt från vägen på höger sida.

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta