Dela på Facebook

Bungamåla 9

Tingsryd 795 000 kr

Charmigt hus från sent 1800-tal!

I utkanten av Tingsryds socken finner vi ett mindre hus från sent 1800-tal i klassiskt småländskt rött med vita knutar och dalablå dörrar. Avskilt belägen omgärdad av öppna marker med vacker utsikt och fåtal grannar, perfekt för den som söker en tillflyktsort där man kan komma ifrån storstadslivet och hämta andan. Här finns det möjlighet för den med odlingsintresse att odla sina egna grönsaker i den lättskötta trädgården och dessutom gott om plats för umgänge med familj och vänner att tävla i årliga kubbturneringar som med fördel kan avslutas med att grilla en god bit mat eller varför inte ett svalkande dopp i närliggande Sandsjön som sägs erbjuda det bästa badvattnet i närheten.

Bostaden erbjuder lantligt inredda rum med rustika detaljer, vitmålade väggar, spegeldörrar och vackert spröjsade fönster med stort ljusinsläpp som ger känslan av ljusa, rymliga rum. Genom hela bostaden löper vackra trägolv med breda tiljor, som med lite fantasi får dig att minnas när Pippi Långstrump såpaskurade sina golv. Där finns också en vitputsad eldstad att värma sig vid efter en lång härlig höstpromenad.

Trots sina sparsamma 85 m² tillkommer ovanvåningen med vitmålade snedtak, två större sovrum som är smakfullt inredda med timmerväggar samt en något möblerbar hall som lätt kan förvandlas till kontor, lekrum eller plats för läsfåtöljen. Bostaden ger även gott om förvaringsmöjligheter både inne och ute, såsom rymliga kattvindar, klädkammare, uthus samt källare med stengolv.

Välkommen på visning!

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Bungamåla 1:21
Boarea 85 kvm
Biarea 10 kvm
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 1429 kvm
Pris 795 000 kr
Byggnadsår 1889

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 85 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Hall, sovrum, vardagsrum med matplats och eldstad. Kök med spis och kombinerad kyl och frys. Badrum med WC, tvättställ, dusch och varmvattenberedare. Trappa till ovanvåning med trapphall och två sovrum.

Rum

Hall

Ljus, vitmålad hall med trägolv, garderob för kläder och väggfasta charmiga träkrokar. Från hallen leder dörrar till bottenvåningens sovrum, kök och vardagsrum samt trapp till ovanvåning.

Sovrum 1

Rymligt sovrum i svalt norrläge med vitmålade väggar, trägolv och vitrandig, ljus tapet vid dubbelsängens huvudända. Ingång till klädkammare i hörnet.

Kök

Äldre vitmålat kök med vita skåpluckor och dekorativ charmig tapet ovanför den rostfria bänken. Spis med 4 plattor och avställningsplats bredvid. En dörr leder ut till köksingång från baksidan med kyl/frys och vidare till duschrum.

Badrum

Badrummet är beklätt med plastmatta, vita väggar och marinblått golv. Dusch och äldre klassisk porslinstoalett med svart lock samt handfat i samma stil.

Vardagsrum/Matsal

Vardagsrummet är ljust och rymligt med vitmålade väggar, trägolv och vackert spröjsade fönster som ger ljusinsläpp från tre håll. Plats för både matbord och soffgrupp. Här samlas man också och värmer sig vid den vitkalkade eldstaden under kyliga vinterdagar.

Trapphall

Från nedre hallen går trappan upp till trapphall som enkelt kan möbleras till kontor, lek-/ eller läsrum. Vitmålade väggar och vitt spontat snedtak. Trägolv och ett vitt trappstaket i trä. Två dörrar leder till övervåningens båda sovrum.

Sovrum 2

Smakfullt inrett med snedtak och väggar i vitmålad pärlspont samt trägolv. Vackra timmerväggar med fönster från två håll ger gott om ljusinsläpp. Rustika inredningsdetaljer såsom väggfasta hyllor med synliga bjälkar.

Sovrum 3

Inrett i samma stil som sovrum två, med timmerväggar, väggfast hylla samt synliga bjälkar. Äldre vita tapeter på väggar och i tak, trägolv och delvis spontat, vitmålat snedtak. Direkt till vänster leder en dörr till ytterligare en rymlig kattvind.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 85 kvm
Biarea 10 kvm
Byggnadsår 1889
Vatten & avlopp Gemensam brunn med grannen. Enskilt avlopp i form av trekammarbrunn med stenkista som enligt uppgifter från kommunen kommer behöva åtgärdas inom en 1-2 år.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Enkla fönster
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Elelement
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Uthus om 25 m²
Renoveringar Har löpande renoverats

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 795 000 kr
Taxeringsvärde 235 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 198 000 kr
Värdeår 1929
Driftkostnad 9 910 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 1 850 kr
 • Renhållning: 4 000 kr
 • Hushållsström: 3 060 kr
 • Övrigt: 1 000 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Uppgifterna är baserade på säljarens uppgifter och bör ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 37 000 kr
 • Småhusbyggnad: 198 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1429 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 0763-07/55.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0763-07/55.1

  Övrigt

  Bredband Möjlighet finns.

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Sandsjön Fastighetskarta

  Karta