Dela på Facebook

Gamla Växjövägen 40

Ingelstad, Växjö 3 250 000 kr

Stor fastighet med affärsverksamhet

Nu finns det möjlighet att investera i en fastighet om 460 m² som erbjuder fyra lägenheter, två affärslokaler samt verkstadslokal i källare.

I den stora lokalen bedrivs idag en av Ingelstads mest omtyckta pizzerior och i den mindre lokalen har det tidigare bedrivits en skönhetssalong. Fastighetens fyra lägenheter är fördelade på både entréplan och övre plan. I källaren finns tvättrum, torkrum, förråd och mindre toalett med wc och handfat. En del av källaren används som tapetserarverkstad.

Lokalerna har stora fönster som uppmärksammas från fastighetens framsida. Ingången till lägenheterna finner vi på husets baksida där dörren in till trapphuset är försedd med portlås. Trapphuset är ljust och fräscht med ledstänger på båda sidor av trapp. Lägenheterna har gemensam tvättstuga i källaren där det även finns ett separat torkrum. Önskar hyresgästen mer förvaring finns det förråd att tillgå i källaren. Fastigheten värms upp med bergvärme och lägenheterna hyrs idag ut inkl. värme, vatten och sopavgift. Läs mer om detta under lokaler och intäkter.

Restauranglokal om 100 m²:
Ändamålsenlig lokal där det idag bedrivs pizzeria. Restaurangen har plats för 30 sittande gäster inomhus och 8 på uteserveringen. Väggarna är dekorerade med ljusgrå tegeltapet, golvet samt taket är 50-tals inspirerat med vita och svarta plattor i schackmönster. Stor gästtoalett med röd medaljongtapet. Köket är fullt utrustat med pizzabänkar, integrerade kylar, pizzaugn m.m. Köksdelen i lokalen har anslutande diskrum och ett mindre rum för dryckeskyl, frys och en mindre diskbänk.

Lokal 40 m²:
Ljus fin lokal med stora fönster som vetter mot vägen. I anslutning till det stora rummet finns rum med arbetsbänk, skåp och hyllor.

Verkstadslokal 75 m²
Ljus och fräsch lokal som idag används som tapetserarverkstad. Rummen består av verkstad i två delar, kök, toalett samt lagerrum. Entré från östra gaveln.

Lägenhet 1:
Finns på entréplan och med sina 75 m² erbjuds tre rum varav två sovrum. Badrummet är utrustat med wc, handfat och dusch. Väggar och golv är klädda i kakel och klinkers. I vardagsrummet finns plats för både familj och vänner att mysa framför en trevlig eldstad. Via vardagsrummet finns även utgång till balkong med sydostligt läge. Köket är utrustat med kyl/frys, spis/ugn samt spisfläkt. Ljust sovrum med dekorativ fondvägg och utgång till balkong samt ett ljust och luftigt sovrum.

Lägenhet 2:
Är ca 65 m² och även den finner vi på entréplan. Här erbjuds tre rum varav två sovrum. Rymlig hall med upphängningsmöjligheter. Ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp och utgång till balkong mot nordväst. Två stora sovrum med plats för dubbelsäng. Köket är utrustat med kyl/frys, spis/ugn samt spisfläkt. Badrum med väggar och golv klätt i kakel och klinkers. Utrustat med dusch, wc och tvättställ.

Lägenhet 3:
Finns på övre plan och med 45 m² erbjuds två rum varav ett sovrum, mindre kök av äldre modell med spis/ugn, spisfläkt och kyl. Toalett med wc och handfat. Separat dusch. I vardagsrummet finns plats för mindre soffgrupp och skrivbord. Här finns även inbyggda garderober och utgång till balkong med sydostligt läge. Sovrum med ljusa väggar och golv, öppningsbara fönster och plats för två enkelsängar samt skrivbord.

Lägenhet 4:
Är även den ca 45 m² och erbjuder två rum varav ett sovrum. Hallens takkupa ger gott om ljusinsläpp och ger hallen rymd. Direkt till vänster finns sovrum med öppningsbara fönster och plats för större säng. Köket är i äldre standard med ljusa väggar och vackert trägolv och utrustat med kyl/frys, spis/ugn samt spisfläkt. Badrummet har två öppningsbara fönster och är utrustat med dusch, wc och tvättställ. Väggar och golv är klädda i ljust kakel och klinkers. Vardagsrummet har en praktisk inbyggd garderob för förvaring. Härifrån tar vi oss ut till balkong i nordvästlig riktning.

Fastigheten är förbesiktigad och protokoll finns under dokument.

Välkommen att kontakta oss för bokning av visning.

Information

Typ Lokalfastighet med bostäder
Fastighet Ingelstad 3:92
Tomt 853 kvm
Pris 3 250 000 kr

Byggnad - Huvudbyggnad- 3 plan med källare

HYRESINTÄKTER

4st lägenheter 216 000 kr/år
230m² (939kr/m²)

2st lokaler 144 000kr (vakans 42 000 kr)
Restauranglokal 100 m² (1020 kr/m²)
Lokal 40m² (1050 kr/m²)

Verkstadslokal 42 000 kr/år
75 m² (560 kr/m²)

Summa hyresintäkter: 402 000 kr/år med vakans på 42 000 kr.
Typ av byggnad Lägenhet
Byggnadsår 1949
Våningar 3
Hiss Nej
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Stomme Lättbetong
Fasad Puts
Fönster 2-glasfönster kopplade
Bjälklag Gjutna valv
Tak Tegelpannor
Grundläggning Källare med betongplatta
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt Fiber finns draget fram till fastigheten. Det finns 5 lediga kablar men fastigheten kan behöva 6 om du vill ha fiber i samtliga 4 lgh och 2 lokaler. Ett grundpris Wexnet uppgivit för en kabel är 6375:-. För mer information hänvisar vi er till wexnet.se

Ekonomi

Pris 3 250 000 kr
Summa inteckningar 1 100 000 kr
Driftkostnad 88 700 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 20 400 kr
 • Försäkring: 4 500 kr
 • Renhållning: 9 000 kr
 • Hushållsström: 53 550 kr


Taxeringsvärde:

 • Hyreshusmark för lokaler: 85 000 kr
 • Hyreshusbyggnad för lokaler: 400 000 kr
 • Hyreshusmark för bostäder: 189 000 kr
 • Hyreshusbyggnad för bostäder: 703 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 853 kvm
  Uteplats

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Nyttjanderätt Ledning
  Planbestämmelser Stadsplan

  Övrigt

  Vägbeskrivning

  Väg 27 mellan Växjö och Tingsryd.
  18km söder om Växjö.

  Dokument

  Bilder

  Uthyrningslokal pizzeria Uthyrningslokal pizzeria Uthyrningslokal pizzeria Kök pizzeria Kök pizzeria Kök pizzeria Kök pizzeria Kök pizzeria Kök pizzeria Wc pizzeria Pizzeria terrass Uthyrningslokal Uthyrningslokal Uthyrningslokal Uthyrningslokal Verkstadslokal källare Verkstadslokal källare Verkstadslokal källare Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 1 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 2 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 3 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Lägenhet 4 Trapphall Källare Tvättrum källare Tvättrum källare Wc källare Torkrum källare Fastighetskarta

  Karta