Dela på Facebook

Häradsvägen 5

Olofström 650 000 kr

Mycket välskött fastighet i Gränum

För att beskriva detta lilla idylliska hus i Gränum måste man låna in det danska uttrycket hygge, för det är precis så det känns, hemtrevligt och rofyllt. Här vill man slå sig ner med en kopp te i tvåhandsfattning, blicka ut över åkrarna och låta sig hypnotiseras av säden som gungar i vinden.
Fastigheten välkomnar redan från vägen med en rymlig uppfart. Tomten är avlång med boningshuset placerat i mitten och trädgårdens något kuperade utformning bidrar till en känsla av olika rum, det finns både öppna ytor med gräsmatta för bus och lek och planterade sektioner med fina träd av både det gröna och fruktbärande slaget. Tomten är delvis omgärdad av formklippt häck. En väl tilltagen hundgård finns också, placerad bakom ett större förråd med förvaring för såväl ved som cyklar och trädgårdsredskap. Det finns även ett förråd som tillhör på motsatt sida vägen.

Huset säljs möblerat med undantag för personliga tillhörigheter.
Besiktning är utförd och protokollet finns under dokument.

Planerat järnvägsbygge, Sydostlänken. För mer information kontakta Trafikverket eller besök www.trafikverket.se

Närmaste mataffär finns i Jämshög, ett par minuters bilfärd bort. Övriga ärenden uträttar man enklast i Olofström, dit man tar sig på ca 10 minuter.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Gränum 9:25
Boarea 53 kvm
Biarea 48 kvm
Rum 3 varav 1-2 sovrum
Tomt 1670 kvm
Pris 650 000 kr
Byggnadsår 1928

Planlösning

Antal rum 3 varav 1-2 sovrum
Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

I hallen finner vi på höger hand dörr till källartrappa och till vänster uppgång till övre plan. Badrum av enklare standard, utrustat med dusch finns även tillgängligt från hallen. Vidare finner vi köket, i riktigt hemtrevlig saltkråkan-stil, trots att det inte är skrytsamt till storlek eller standard har det precis allt man behöver. Spis med ugn, kyl/fys och för utrymmet goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp med ett burspråk där läsfåtöljen har sin givna plats. I vardagsrummet får man plats med enklare möblering med matgrupp och soffa om man väljer att nyttja utrymmet som nuvarande ägare, som använder en del av ytan till sovrum , det finns en rymlig klädkammare i anslutning som gör att det lämpar sig för att ha sovrum just här. Annars kan man öppna upp möjligheterna till separat matsal genom att ha sovrum på ovanvåningen.
I anslutning till vardagsrummet kommer man ut till en inglasad altan, här har du fina små kikhål genom vegetationen ut mot öppna ängar.

På ovanvåningen landar vi på en trappavsats som är stor nog att husera hemmakontoret eller en extra sovplats, med en större kattvind där man kan förvara allt det där man behöver ha men inte vill se. Vidare, genom en avsneddad dörr, kommer vi till ett bedårande sovrum med karakteristiska snedtak och två kattvindar.

Källarplan är rymligt, här finns matkällare, tvättstuga, pannrum, rum för vattentank från 2013 och ett rum som tidigare varit badrum men idag finns endast badkaret kvar. Källaren känns ljus och trevlig med utgång till trädgården.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 53 kvm
Biarea 48 kvm
Byggnadsår 1928
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Kan anslutas till kommunalt vatten, för mer information kontakta Olofströms kommun.
Kommunalt avlopp med tryckavloppssystem.
Stomme Trä
Fasad Tegel
Fönster 2-glasfönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Oljepanna med elpatron
Ventilation Självdrag
Renoveringar Ytskikts underhåll såsom målningar och tapetseringar har utförts invändigt. Utvändigt har lagning i tegelfasad, byte av vindskivor samt underhållsmålning m.m utförts.

Bytt lufttank till inkommande vatten.

Kommunalt vatten och fiber är indraget i källarplan men ännu inte anslutits till huset.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 650 000 kr
Taxeringsvärde 375 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 228 000 kr
Värdeår 1942
Summa inteckningar 225 000 kr
Driftkostnad 15 480 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 2 292 kr
 • Försäkring: 2 511 kr
 • Renhållning: 2 044 kr
 • Hushållsström: 8 410 kr
 • Sotning: 223 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 147 000 kr
 • Småhusbyggnad: 228 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1670 kvm

  Övrigt

  Bredband Fiber är framgrävt till huset. Anslutningskostnad fiber 10-15.000 kr

  Dokument

  Bilder

  Källare Källare Källare Källare Källare Källare Källare Fastighetskarta

  Karta