Dela på Facebook

Hölkemåla 4

Ryd, Tingsryd 850 000 kr eller högstbjudande

Villa med avskilt läge och stor potential!

Har du tröttnat på storstadsliv och stress? Är du inte en "people person" och föredrar en smula avskildhet där det är större chans att stöta på älg, rådjur eller småvilt än en granne? Eller är det dags för nästa steg i livet där ni önskar de små ett liv på landet i naturskönt område?

I Hölkemåla finner vi en trevlig 20-talsvilla, med avskilt läge och endast ett fåtal grannar, på lättskött tomt med ladugård och verkstad som omgärdas av delvis öppna marker och flertalet småsjöar. Förutom charmiga pardörrar, mindre gavelfönster och inglasad veranda erbjuder bostadshuset ett ljust kök med med vedspis och retrotouch, stort och luftigt vardagsrum som kan ge plats åt hela släkten vid större tillställningar. Här finns även en braskamin att mysa framför med en kopp choklad efter en kylig höstpromenad och svampjakt eller snöbollskrig och snögubbebyggande med barnen en krispig vinterdag. På ovanvåningen finns bland annat inbyggda garderober och två sovrum varav ett större som med fördel kan göras om till två rum för den växande familjen.

På tomten finns verkstad samt ladugård om 80 kvm som kan behöva lite kärlek men med goda förvaringsmöjligheter för den med skrymmande fritidsintressen. I närområdet finns det stora möjligheter till bad, fiske och friluftsliv och i närliggande Ryd finns för- och grundskola, mataffär och bank. Ca 30 minuter bort i Tingsryd och Karlshamn finns gymnasieskolor och fler bekvämligheter.

Fastigheten är förbesiktigad och ni finner protokoll under dokument. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Hölkemåla 1:3
Boarea 90 kvm
Rum 5 varav 2-3 sovrum
Tomt 1505 kvm
Pris 850 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1920

Planlösning

Antal rum 5 varav 2-3 sovrum
Boarea 90 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Via en färgsprakande och välkomnande hall kommer vi in till ett ljust kök med skafferi och matplats för fyra personer. Köket är utrustat med spis, vedspis och kombikyl. Tv-rum i anslutning till luftigt vardagsrum med braskamin från 2010. Badrum med WC, tvättställ, dusch, varmvattenberedare, tvättmaskin och plastmatta på väggar och golv. Mindre hall, inglasad veranda med plats för familjen att avnjuta frukosten en varm sommarlovsmorgon. Rum som kan nyttjas som sovrum eller kontor, med trappa till ovanvåningen. Trapphall, ett mindre sovrum samt ett stort sovrum som kan göras om till två rum. Gästtoalett med WC och tvättställ.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 90 kvm
Byggnadsår 1920
Vatten & avlopp Enskilt vatten, djupborrad brunn från 2003.
Enskilt avlopp, trekammarbrunn med stenkista. Avloppet uppfyller inte dagens krav och kommer behöva göras om inom 1-2 år. För mer information kontakta kommunen.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glasfönster och 2-glasfönster kopplade i köket
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Betongpannor
Grundläggning Torpargrund och källare
Uppvärmning Luft/luftvärmepump från 2016, kamin och vedspis samt direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokollet som du finner under dokument ger information om fastighetens skick som är bra för en köpare att veta. Som slutlig köpare har du också möjlighet vid behov att få en kostnadsfri genomgång via telefon med besiktningsmannen. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Önskar du en genomgång på plats i huset så kan du få det mot en mindre kostnad.
Övriga byggnader Ladugård om 80 kvm och vedbod
Renoveringar Fönster 2009. Altan på baksidan tillbyggd för ca 10 år sedan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Utförd
Datum 2022-03-31

Ekonomi

Pris 850 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 391 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 279 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 225 000 kr
Driftkostnad 16 094 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 4 945 kr
 • Renhållning: 3 037 kr
 • Hushållsström: 8 112 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaderna baseras på uppgifter från säljare och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 112 000 kr
 • Småhusbyggnad: 279 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1505 kvm
  Uteplats Inglasad veranda.
  Parkering Goda parkeringsmöjligheter.

  Övrigt

  Bredband Fiber finns vid tomtgränsen. Anslutnings- och installationsavgift 25 000 kr. För mer information, kontakta wexnet.

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta