Dela på Facebook

Smedjegatan 2

Älmeboda, Tingsryd 695 000 kr eller högstbjudande

Charmigt hus med själ från 40-talet.

Den här charmiga röda villan med vackert spröjsade fönster andas 40-tal. Belägen mitt i lugna Älmeboda med fruktträd och lättskött gräsmatta i den alldeles lagom stora trädgården om 1900 m². Bostadshuset erbjuder 4 rymliga sovrum samt bra gemensamma utrymmen där det finns gott om plats för den stora familjen, med sina två entréer och två trappor upp till övre plan finns det också möjlighet att omvandla huset till två lägenheter. Huset har en rymlig källare där det idag finns en tvättmaskin och varmvattenberedare här finns även gott om plats till förvaring. Utöver bostadshuset så finns det även ett 1 ½ plans uthus som med lite kärlek ger möjlighet till mer än bara kallföråd.

Älmeboda ligger i naturskönt område med många sjöar och vattendrag i närheten för den som vill vara bada, fiska och vara nära naturen. Där finns en liten närbutik, förskola och friskola med årskurs 1-6 samt bibliotek, sporthall, gym och ett stort antal föreningar med ungdomsaktiviteter. Tingsryd är närmaste större tätort med 2 matbutiker, bank och vårdcentral och ligger bara lite drygt 2 mil därifrån. Där finns också en mängd butiker och matställen som erbjuder det mesta man kan behöva. Man skulle kunna säga att Älmebodas läge är centralt, då du inom en timmes bilfärd når fem olika städer och därför bjuder på massor av utflyktsmål.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Älmeboda 2:40
Boarea 123 kvm
Biarea 30 kvm
Rum 5
Tomt 1900 kvm
Pris 695 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1939

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 123 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

På nedre plan finns två ingångar och två trappor som leder upp till övre plan. Entrèn på baksidan möter dig med sina bjärta kulörer och ger dig en glad känsla. Direkt när du kommer in finns trätrappan i original med ljust gröna väggar som leder upp till övre plan. Alldeles intill ligger köket, där skåp och inredning är målade i samma fräscha ljusgröna kulör med vita väggar och plastmatta. En stor härlig vedspis med tidsenligt kakel och matplats. Köket är också utrustat med modernare spis samt kyl/frys. Från köket leder en dörr in till badrummet med blå plastmatta på golv och blåmönstrade väggar. Utrustat med WC, handfat och dusch. Från köket fortsätter du in i matsalen med vita väggar, plastmatta och ljuvligt blå mönstrade tapeter, med plats för större matsalsbord vid den värmande rörspisen. Sedan kommer det rymliga vardagsrummet med trägolv, ljusa mönstrade tapeter, och plats för soffgrupp. Vidare kommer du till det ljusa sovrummet med vita väggar och vackert trägolv. Nedre plan avslutas med entréhallen från framsidan av huset som är ljus, med blått mönster på väggarna med gott om plats att hänga sina kläder. Därifrån upp till övre plan leder en vacker trappa i trä. Där uppe finns ett större förråd/klädkammare samt 3 sovrum med ljusa tapeter och plastmatta. På övervåningen hittar du också det övre "äldre köket". Med golv och väggar i trä och en vacker vedspis som gör rummet till en mysig plats att hänga i.Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan med källare
Boarea 123 kvm
Biarea 30 kvm
Byggnadsår 1939
Vatten & avlopp Egen brun + kommunalt vatten och avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Luft/luft, kompletteras av ved
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 695 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 283 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 204 000 kr
Värdeår 1939
Summa inteckningar 80 000 kr
Driftkostnad 14 789 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6 480 kr
 • Försäkring: 3 336 kr
 • Renhållning: 3 029 kr
 • Hushållsström: 1 944 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 79 000 kr
 • Småhusbyggnad: 204 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1900 kvm

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta