Dela på Facebook

Raskamålavägen 13

Bräkne-Hoby, Ronneby 3 400 000 kr

Välskött lantställe på Raskamålavägen 13!

Nu finns det möjlighet att förvärva en välskött fastighet i natursköna omgivningar strax norr om Bräkne-Hoby i hjärtat av Blekinge. För er som alltid närt en dröm om att bo på landet, missa inte detta tillfälle. Har man dessutom ett djurintresse erbjuds här förutom boningshus också stall, lada och hagar i direkt anslutning.

Huset med sin välkomnande veranda och omgiven av en parkliknande trädgård består av boarea på 174 kvm fördelat på 6 rum varav 3-4 sovrum på två våningsplan. Tidigare ägare har stilfullt renoverat huset, vilket gör att man här kan flytta in och bara njuta av tillvaron från dag ett. På entréplan finner vi två ingångar med respektive hall, kök med intilliggande matsal, vardagsrum, badrum och tvättstuga. En våning upp lättare möblerbar hall med utgång till balkong, tre sovrum och gästtoalett. I huset inryms också ett garage och vid sidan om en bastubyggnad med väl tilltagen terrass varifrån man har vacker utsikt mot ängar och skog.

I stallet finns fyra boxar och sadelkammare med varmvatten, på ovanvåningen loft för förvaring. I den äldre ladugården finns det gott om förvaring och plats för fordon.

Bräkne-Hoby ligger endast 10 minuter iväg. Här finns skola, matbutik, restauranger, bensinstation, järnvägsstation, tandläkare, läkarstation mm. För övrig service kör man lämpligast till Karlshamn eller Ronneby som man når på ca 20-25 minuter. Malmö/Köpenhamn ligger lite drygt 2 timmar iväg.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Information

Typ Friliggande villa
Fastighet Harkniven 1:28
Boarea 174 kvm
Rum 6 varav 3-4 sovrum
Tomt 5306 kvm
Pris 3 400 000 kr
Byggnadsår 1916

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum
Boarea 174 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Beskrivning interiör

Använder vi oss av groventrén träder vi in i en hall med praktiskt och lättstädat klinkergolv med golvvärme och plats för avhängning rakt fram. Till höger tvättstuga med dusch, även denna med klinker och golvvärme. Här finns förutom rikligt med förvaring också tvättmaskin och torktumlare samt utgång till baksidan av huset. I hallen har vi tapet på väggarna och i tvättstugan våtrumstapet. Från hallen når vi också det helkaklade badrummet med golvvärme som är utrustat med toalett, tvättställ med underskåp och bubbelbadkar. Ett fönster finns för utsikt och vädring.

Till vänster om hallen når vi köket med lantlig känsla och ljus inredning, gott om förvaring och bra arbetsyta. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn (2017), dubbla kombinerade kyl/frys, diskmaskin (2020), diskbänk med dubbelho, kakel över arbetsytor och en vacker vedspis. Det finns plats för matbord, om man känner att utrymmet inte räcker till används rummet bredvid med fördel som matsal. Idag används detta rum som vardagsrum, där man gärna umgås framför den öppna spisen med insats. Vidare når man vad som är huvudentrén med charmig glasveranda med spröjsade fönster och plats för lättare möblering. I anslutning till verandan en rymlig hall med tre garderober, ingång till vardagsrum och trappa till övervåningen. I hallen och vardagsrummet fint trägolv och ljusa väggar. Vardagsrummet med bra ljusinsläpp rymmer både matsalsbord och soffgrupp om så önskar.

Övervåningen når man via en svängd trappa i trä. Väl uppe välkomnas vi av en långsmal hall, till viss del möblerbar med snedtak. Från hallen når vi fyra sovrum, wc, klädkammare och balkongen. Sovrummen är av varierande storlek med det största placerat vid södergaveln. Det finns gott om förvaringsutrymme på övervåningen, garderober, klädkammare och förvaring i kattvind. De två mindre sovrummen går utmärkt att göra till ett större.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan
Boarea 174 kvm
Byggnadsår 1916
Vatten & avlopp Enskilt vatten, borrad brunn, ca 100 meter djup. Vattenprov togs november 2020, utan anmärkning. Enskilt avlopp, trekammarbrunn. Denna anläggning finns det inga dokument på. Förmodligen en stenkista, som därför inte uppfyller dagens standard.
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster 3-glas isoler
Bjälklag Trä
Tak Sadeltak klätt med tegelpannor
Grundläggning Källare och torpargrund/krypgrund
Uppvärmning Vatteburen värme Luft/vattenvärmepump. Två eldstäder.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Stallbyggnad med fyra boxar och sadelkammare. Äldre ladugård med plats för förvaring och också plats för fordon, högt i tak.
Renoveringar Renovering utförd av tidigare användare. Runt 2005 gjordes följande:

-Tvättstuga
-Badrum
-Ny panel och tilläggsisolering
-Stammar bytta i huset
-Ombyggd balkongveranda på framsidan.
-Fönster 3-glas
-Kök, hall, badrum, tvättstuga och veranda framsida entréplan vattenburen golvvärme.

Övriga renoveringar
-Wc -08
-Kök -11
-Målningstapetsering -20
-luftvatten -17

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ej utförd
Datum 2020-10-08
Energikonsumtion 57 kWh/m2 år.
Primärenergital 111

Ekonomi

Pris 3 400 000 kr
Taxeringsvärde 1 173 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 974 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 2 200 000 kr
Driftkostnad 39 538 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4 100 kr
 • Försäkring: 4 388 kr
 • Renhållning: 3 600 kr
 • Hushållsström: 27 450 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 199 000 kr
 • Småhusbyggnad: 974 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 5306 kvm
  Övrigt Runt huset parkliknande tomt med gräsmatta, viss plantering, buskar och mindre träd. Fin grusgång från vägen fram till huset. Bakom ekonomibyggnader och längs med vägen hage, där det idag går hästar.
  Parkering Plats för flertalet bilar på grusad infart på gården.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Elledning
  Rättigheter förmån Förmån: Avtalsservitut: Brunn, D201800241813:1.1 Förmån: Officialservitut Gångväg, 10-BRÄ-1472.2 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 10-BRÄ-1472.1
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Elledning, 1081IM-11/6220.1 Last: Officialservitut Väg, 10-BRÄ-1472.3

  Övrigt

  Bredband Ansluten till fiber

  Vägbeskrivning

  Bräkne-Hoby 9 km
  Ronneby 22 km
  Karlskrona 48 km
  Malmö 174 km

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta Flygbild

  Karta