Dela på Facebook

Lillagård 1

Alvesta 5 250 000 kr eller högstbjudande

Autentiskt småländskt hus med skog och öppen betesmark.

Välkommen till Lillagård 1.

Ca 12 km från Alvesta ligger denna fastighet med bostadshus, gäststuga och ladugård placerat vackert i ett öppet landskap av betesmark och skog. I fastigheten ingår 20 ha mark varav ca 17 ha skog och 1 ha åkermark. Alvesta har en naturskön miljö med möjligheter att paddla, cykla eller vandra längs någon av de vackra naturlederna, fiska i innerskärgården. I Hanaslövs friluftsområde hittar ni downhill och MTB. Skidbacke med flera nedfarter för både stora och små, ett preparerat längdskidspår mm. 10 km norr om Alvesta ligger Kronobergshed där ni kan spela golf, öva skytte, segelflyga och träna hunden bl. a. för att nämna en del. Huvudbyggnaden ligger relativt högt beläget i solig miljö vid en vägs ände. Byggnationen av huset påbörjades 2009 och färdigställdes 2016. Huset har en klassisk småländsk stil med röda träpaneler och vita husknutar. Invändigt möts du av luftiga miljöer med vackert trägolv och synliga träbjälkar i alla rum. Interiören är fördelad på 180 m² i boarea, 1 ½ plan med 5 rum varav tre sovrum. Huset står på tomt om 2000 m² med lättskött gräsmatta och goda möjligheter för parkering. Tidigare huvudbyggnad som idag nyttjas som gäststuga är ett mindre hus på 55 m² med två sovrum, kök, vardagsrum och badrum. Allt är i äldre standard men huset har fortfarande kvar sin äldre charm tillsammans med köksspis och vedkamin. Fiber finns installerat i båda husen, vilket ger god internetuppkoppling. Ladugården är av enkel standard som idag nyttjas för förvaring. Boningshusen har nyttjats som fritidshus men är anpassade för åretruntboende. En fastighet med många möjligheter som passar utmärkt för dig som vill uppleva livet på landsbygden.

Med närhet till både Alvesta och Växjö har du allt du behöver för familjen med skolor, jobb och nöje. På fritiden kan du njuta av livet i lugn och naturskön miljö. För den som är intresserad av jakt finns goda möjligheter för detta. Här finns marker med älg, rådjur och gris samt övrigt småvilt. Från huset finns en mindre skogsväg som kan nyttjas för brukande av skogen. Skogen domineras av gran med inslag av vissa lövpartier. Mer information hittar ni i skogsbruksplanen.

En skogsbruksplan är enbart en okuläruppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning mm och grundar sig således ej på någon exakt mätningsmetod. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.

Behöver du hjälp med att tolka skogsbruksplan, skattefrågor, m m – kontakta ansvarig mäklare så får du hjälp.

Genom att avstycka fastigheten finns det möjlighet att köpa skogen och husen var för sig.

Fastigheten är förbesiktigad och sotaren har gjort en brandskyddskontroll. Protokoll, skogsbruksplan och prospekt finns under dokument.

Möbler kan ingå, men tas under diskussion med säljaren under senare skede. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning.

Information

Fastighet Lillagård 1:1
Pris 5 250 000 kr eller högstbjudande

Huvudbyggnad

Antal rum 5
Boarea 180 kvm
Bredband Fiber är installerat i huset.
Tomt Tomt med buskar och träd. Lättskött gräsmatta. Omgivet av öppna landskap och delvis skog. På tomten finns även en jordkällare.
Uteplats Inglasad veranda på baksidan med söderläge.
Parkering Plats för fler bilar och även större fordon vid ladugården.
Övrigt Areauppgifter enligt säljare

Byggnad

Fastigheten har under de senare åren komplimenterats med denna bostadsbyggnad som har tillkommit under 2006 med fundament och färdigställdes 2016. Huset har ett klassiskt småländskt utseende med vita spröjsade fönster, röd träfasad samt vita husknutar. Huset har en skorsten som nyttjas av två kaminer (sotningsprotokoll från 2019 finns under dokument). Utvändigt finns vatten tillkopplat på baksidan om man vill vattna trädgården.

PLANLÖSNING
Huvudentré - vardagsrum - kök med utgång till inglasad veranda - badrum - sovrum.

TRAPPA UPP
Stort vardagsrum - Sovrum - Sovrum.

Typ av byggnad 1 ½ plan
Byggnadsår 2016
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas fönster
Bjälklag Trä
Tak Tegelpannor
Grundläggning Kryprumsgrund
Uppvärmning Direktverkande el och vedkamin
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp 3-kammarbrunn med infiltration. Gjordes om 2013. Enskilt vatten. Djupborrad brunn 63 m djup

Rum

Hall

Välkommen in till Lillagård 1. Från verandan kommer vi in hallen. Rummet har en heltäckande matta och väggen består av fina detaljer med vit träpanel och ljusa tapeter. Härifrån kan du ta dig till vardagsrum, kök, badrum, sovrum och uppför trappan kan du ta dig till andra våning. Upphängningsmöjligheter samt plats för skor finns.

Vardagsrum

I anslutning till köket finner vi ett luftigt och lantligt vardagsrum med fint furugolv, väggar med vit träpanel och ljus tapet. Synliga träbjälkar och spröjsade fönster i alla riktningar som lyser upp innemiljön. En mysig Morsø vedkamin med god värmande effekt. Här kan man mysa i soffan med familjen. Här finns gott om plats för matbord inom bekvämt avstånd till köket.

Kök

Kök med god arbetsyta och bra förvaringsmöjligheter. Inglasade köksluckor med inbyggd belysning. Stora delar av köket är inredd med vitt kakel och den träinspirerande omgivningen skapar en lantlig och robust känsla. Utrustad med bakugn och vedspis från Norrahammar. Elspis med stor fläkt samt kyl och frys.

Badrum

Rymligt badrum med ljust klinkergolv och vita väggar. Här finns wc, dusch med inklädda kakelväggar, tvättmaskin, bidé och ett stort handfat. Här finns även plats för mindre byrå för förvaring.

Sovrum

Som i alla rum får man tar del av de fina träbjälkarna och det fina trägolvet. Ett rymligt sovrum med plats för garderob.

Vardagsrum

Från hallen kommer vi upp till ett stort vardagsrum. Trappan har ett dekorativt räcke i vit färg. Ovanför får du syn på de mörka träbjälkarna i ett unikt mönster. Vardagsrummet har gott om plats och har idag ett biljardbord som centrum. I anslutning finns två sovrum samt en städskrubb.

Sovrum 2 & 3

Luftiga sovrum med plats för större sängar samt mindre garderober.

Ekonomi

Driftkostnad 18 000 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 7 000 kr
 • Renhållning: 2 000 kr
 • Hushållsström: 9 000 kr

Driftskostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning, då säljaren har nyttjat fastigheten som fritidshus.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Bostadsbyggnad

Antal rum 3
Boarea 55 kvm
Bredband Fiber installerat i huset.
Tomt Tomtarea 2000 m².
Parkering Parkering med plats för flera bilar.

Byggnad

Detta hus har tidigare varit huvudbyggnaden till fastigheten, men nyttjas idag som gäststuga. Huset består av två sovrum med vardagsrum, kök och badrum med dusch. Kaminen och köksspisen är i bruk.

PLANLÖSNING
Hall - badrum- sovplats/genomgångsrum - kök- sovrum- groventré - vardagsrum.

Typ av byggnad 1 plan med vind
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Direktverkande el och vedkamin
Ventilation Självdrag
Vatten & avlopp 3-kammarbrunn med infiltration. Sammankopplad med huvudbyggnadens system. Enskilt vatten. Djupborrad brunn 63 m. Sammankopplad med huvudbyggnadens brunn.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 160 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ekonomi

Pris 5 250 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar 6 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 72 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 242 000 kr
 • Åkermark: 34 000 kr
 • Skog: 1 795 000 kr
 • Skogsimpedimentmark: 3 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 43 000 kr
 • Närområde

  Allmänt I Alvesta kommun är Alvesta den största tätorten. Det är en gammal bondbygd med kulturhistoriska rötter och en järnvägsknut i södra Sverige, "Södra Sveriges mittpunkt". Runt om i kommunen finns flera fina områden för olika aktiviteter. Paddla, cykla eller vandra längs någon av de vackra naturlederna, fiska i innerskärgården och mycket annat. Det finns ett stort antal vandringsleder och spår samt flera idrottsanläggningar. Njut av känslan att vara i vildmarken i Sveriges nyaste nationalpark Åsnen. Här finner ni ett rikt växt- och djurliv. Vandra i bokskog, stanna till vid en grillplats, paddla i innerskärgården med dess hundratal öar. I Hanaslövs friluftsområde hittar ni downhill och MTB. Skidbacke med flera nedfarter för både stora och små, ett preparerat längdskidspår mm. 10 km norr om Alvesta ligger Kronobergshed där ni kan spela golf, öva skytte, segelflyga och träna hunden bl a. För att nämna en del.
  Närservice I Växjö, ca 2 mil bort, finner man all service man kan behöva.
  Kommunikation Alvesta är en järnvägsknut. Det finns bussförbindelser men bil krävs oftast ute på landsbygden.

  Areal

  Typ Jordbruk
  Inriktning Hästgård, Skog

  Mark

 • Åkermark: Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
 • Skogsmark: Areal: 17 ha.
 • Impediment: Areal: 1 ha.
 • Övrigt

  Vägbeskrivning

  Alvesta 12 km
  Växjö 28 km
  Malmö 230 km
  Stockholm 440 km

  Dokument

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta