Dela på Facebook

Hörda STENSHOLM 1 och Hörda 9

INGELSTAD, Växjö 1 400 000 kr eller högstbjudande

Semesterparadis i avkopplande miljö

För den som vill koppla av från storstadens höga tempo och längtar efter fågelkvitter i avskildhet har nu möjlighet att förvärva det här mysiga fritidshuset med tillhörande lada och gäststuga som ligger vackert i delvis öppet landskap en bit in i den småländska skogen. Här finns det gott om plats för en stor familj eller flera gäster. Både stugan och gäststugan är trivsamt inredda med ljusa tapeter och kulörer i lantlig stil och med varsin inglasad altan. Strax innan solen går ner kan sommargästerna samlas kring en värmande brasa på den enkelt anordnade eldplatsen och kanske tar någon fram en gitarr och spelar sommarvisor alla kan sjunga med till. Kanske någon av gästerna smyger ut en tidig morgon och tar sig ett svalkande bad i badkaret ute i det fria, skyddad från insyn av skog och blommig spaljé. På lättskött tomt finns plats för odling och här finns också en stenkällare där du kan förvara dina nyskördade grödor.

Fastigheten passar alldeles perfekt som semesterbostad och lämpar sig också för uthyrning till andra som vill njuta av skogens lugn och ro men passar även för den som vill bo enkelt året runt med bra möjligheter till inhysning av gäster, gott om plats till förvaring och plats under tak för ett flertal motorfordon.

Det är två fastigheter som säljs.

Säljaren kommer låta utföra en överlåtelsebesiktning och så snart den är gjord kommer ni finna protokollet under dokument.

Inventarier ingår!

Välkommen att kontakta oss för visning!

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Torsjö 13:2 och 16:3
Boarea 65 kvm
Rum 3 varav 1-2 sovrum
Tomt 7183 kvm
Pris 1 400 000 kr eller högstbjudande
Byggnadsår 1850 och 1980

Planlösning

Antal rum 3 varav 1-2 sovrum
Boarea 65 kvm.

Via entrén på sidan av huset kommer vi in i en välkomnande hall med goda möjligheter till att hänga av sig jackan och ställa undan skorna. I anknytning till hallen finner vi badrummet som är utrustat med wc, handfat, dusch och plastmatta på golvet. Köket är lantligt inspirerat och utrustat med spis, spisfläkt, kyl och frys. I anknytning till köket finns en trevlig inglasad altan som förgyller härliga sommarkvällar. Vidare från köket når vi ett rymligt vardagsrum som ger utrymme till hela familjen att umgås. Gott om plats för såväl soffa som ett större matbord med stolar. Vardagsrummet erbjuder även en braskamin som värmer gott under årets kalla dagar. Rymligt sovrum som har plats för dubbelsäng. Här finns en trevlig rörspis. Från sovrummet finner vi ett rum som går utmärkt att använda som sovrum eller hemmakontor.

Gästhus om 35 m²
Mindre hall, toalett som är utrustat med wc och handfat. Kök i enklare standard med plats för att placera matbord och stolar. Från köket når vi ett sovrum där det finns plats för dubbelsäng. Vardagsrum med plats för familj och vänner att umgås. I anknytning till vardagsrummet finns det en altandörr som leder ut till baksidans delvis inglasade altan.

Garage/Förrådsbyggnad
Trevlig byggnad som ger bra plats för förvaring. Här finns ett rum som idag används till en extra sovplats.

Lada
Gott om utrymme till förvaring av både ved och annat. En nyare rymlig carport för 2 fordon samt vagnsskjul på baksidan.

Byggnad

Typ av byggnad 1 - plan
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1850 och 1980
Vatten & avlopp Enskilt vatten.
Enskilt avlopp. Gästhuset har en avloppsanläggning från 1980 som består av trekammarbrunn med efterföljande infiltration. Bostadshuset har en avloppsanläggning från 2020 som består av trekammarbrunn med en förstärkt infiltration.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster Kopplade fönster
Bjälklag Trä
Tak Tegel
Uppvärmning Elelement och ved
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Gästhus, garage och lada
Renoveringar Löpande renoveringar

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 400 000 kr eller högstbjudande
Driftkostnad 24 425 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 480 kr
  • Försäkring: 6 520 kr
  • Renhållning: 5 300 kr
  • Hushållsström: 11 125 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaderna avser båda fastigheterna.

Tomt

Tomtarea 7183 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter förmån Förmån: Avtalsservitut: Brunn, 07-IM1-99/6376.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 0780-95/5.2 Förmån: Officialservitut Väg, 0780-95/5.1
Rättigheter last Last: Ledningsrätt Starkström, 0780K-16/128.2
Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Växjö Tegnaby-Tofta GA:4 ändamål: Vägar

Dokument

Bilder

Fastighetskarta

Karta