Dela på Facebook

Perstorp Nyalund

Tingsryd 925 000 kr

Strax utanför Hensmåla, knappt en mil utanför Tingsryd, slingrar sig en skogsväg genom lummig skog till det här mysiga drömstället med avskilt läge. Bostadshuset med 1 1/2 plan och inbyggd altan är rymligare än man tror. Med tillhörande gäststuga, carport och uthus ligger det vackert beläget på rymlig tomt med gräsmattor i etage och dignande fruktträd. Där finns gott om utrymme för både odling, dans och lekar kring midsommarstång. För lite svalka efter dansen kikar man in i den svala matkällaren och hämtar sig en kall dricka, och varför inte ta med sig lite egengjorda inlagda päron upp som efterrätt till glassen?

Den inbyggda altanen blir med lite färg och kärlek en mysig plats för middagar och umgänge. Utsikten över sluttning med fruktträd och beteshage med stolta ekar och lövträd, tycks aldrig ta slut. På cykelavstånd ligger Blötan, en välskött badplats vid Stora Hensjön. Med lite fika i cykelkorgen kan man trampa dit för att ta sig en fika med dopp. Läs vidare på storahensjon.se Där finns mer information om bland annat fiske och Hensmåla Triathlon, en trevlig tradition som anordnas varje år.

Tingsryd ca 1 mil bort är närmaste tätort som erbjuder två matbutiker, bank samt vårdcentral och apotek. Där finns också en mängd specialbutiker och matställen som erbjuder det mesta man kan behöva.

Välkommen att kontakta oss för visning.

Information

Typ Fritidshus
Fastighet Nygård 1:19
Boarea 67 kvm
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Tomt 3784 kvm
Pris 925 000 kr
Byggnadsår 1887/1960

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 67 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Boningshus samt gäststuga är genomgående målat i vitt eller ljusa, varma pasteller, samt ljusa plastmattor mönstrat som plankgolv.

Entré via ljus inglasad altan med högt i tak och vacker utsikt. En stor hall med gott om garderober samt utrymme för matbord för flera personer. Köket är välplanerat och utrustat med elspis/ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys, samt en vacker eldstad med gjutjärnsspis. Rostfri bänk med dubbla hoar, fräscht vitt kakel och gott om skåp och lådor till förvaring. Ett mindre sovrum för 2 enkelsängar och plats för garderober/byrå. Badrummet är utrustat med wc och handfat i vitt porslin, dusch och handdukstork. Med ljusgrå plastmatta och ett vackert kakel. Vardagsrummet är rymligt, har ljusinsläpp från tre väderstreck och en gjutjärnskamin inbäddad i murad tegel med charmigt klinker på golvet.

Trätrappa upp till ovanvåningen som rymmer ett större sovrum samt ett tv-rum med gott om plats för en stor familj. Vitmålat, brutet tak. Två klädkammare/förråd.

Separat pann-/elrum i luta på baksidan med vattenutkastare på utsida, matkällare samt uteplats på stenplattor.

Bakom boningshuset finns en carport med plats för både bil och förvaring under tak samt förråd.

Gäststugan har ett rymligt trädäck med morgon/middagsol och består av en halldel med garderob, ett större rum med köksdel utrustat med trinettkök med kyl och två elspisplattor, tvättmaskin, torktumlare samt städskrubb. Det finns plats för 2 sängar, bäddsoffa och sittplatser. Duschrum med plastmatta, utrustat med wc, och handfat i vitt porslin samt dusch.

Bakom gäststugan finns ett uthus med förråd och vedförråd, bakom detta finns ytterligare utrymme under tak med plats för förråd/snickeri/målning samt en mindre bod/lekstuga.

Byggnad

Typ av byggnad 1 ½ plan
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 1887/1960
Vatten & avlopp Enskilt vatten, grävd brunn. Enskilt avlopp i form av trekammarbrunn med infiltration från 1978. Kontakta kommunen för mer information.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster Kopplade
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Uppvärmning Direktverkande el, med kamin och köksspis.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Info om byggår, enl. säljaren. Del av bostadshuset från ca 1887.
Övriga byggnader Gäststuga

Energideklaration

Ekonomi

Pris 925 000 kr
Taxeringsvärde 344 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 237 000 kr
Värdeår 1960
Summa inteckningar 50 000 kr
Fastighetsskatt 2 580 kr
Driftkostnad 5 175 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 3 500 kr
 • Renhållning: 1 675 kr

Används som fritidshus. Driftkostnaderna baseras på säljarens uppgifter och bör endast ses som en uppskattning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusbyggnad: 237 000 kr
 • Småhusmark: 107 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 3784 kvm
  Övrigt Lummig, lättskött tomt med några fruktträd.
  Parkering Carport med plats för två bilar.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Förmån: Officialservitut Väg, 07-SÖS-472.1

  Rättigheter förmån Förmån: Officialservitut Väg, 07-SÖS-472.1

  Dokument

  Inga dokument för tillfället.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta