Dela på Facebook

Storgatan 45

Ryd, Tingsryd 1 600 000 kr eller högstbjudande

Parken i Ryd

Ryds Folkets Hus eller "Parken", som fastigheten kallas i folkmun, byggdes på 1920-talet och byggnaden och dess trevliga omgivning har varit en naturlig mötesplats. Under årtionden har Parken använts till en mängd aktiviteter, både inomhus och utomhus. Det har varit dans, revyer, privata fester, konferenser och sammankomster, auktioner och loppis mm.

Fastigheten med en byggnadsarea på ca 830 kvm ligger i utkanten av Ryd, ca 100 m från Mörrumsån, består av vacker ekskog, stort grönområde med bland annat ett uppbyggt scengolv, huvudbyggnad och tre förrådsbodar. Detta är omgivet av ett 2,5 m högt staket och utanför detta finns en parkering för ca 100 bilar. Hela området är 11.577 kvm stort och är väl upplyst nattetid.

Parken hyser mellan 150-600 personer, beroende på den brandklass man väljer. Här finns ett konferensrum och tre övernattningsrum i olika storlekar. Det finns en stor scen i mitten av byggnaden och det finns utrustning för biovisning. Toaletter, duschar och sminkrum är i mycket bra skick och av hög standard. Fastigheten är handikappanpassad.

Parken kan vara ett idealiskt objekt för den som har en affärsidé att förverkliga. Ryd är en trevlig ort med serviceinrättningar såsom affärer, vårdcentral, skolor, bibliotek mm och här finns boenden till rimliga priser.
.

Information

Fastighetsbeteckning: Ryd 1:126
Tomt: 11577 kvm
Pris: 1 600 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Rumsbeskrivning.

Entré med biljettluckor och informationstavla som även kan läsas utifrån, kapprum, övernattningsrum med plats till en till två sängar, lounge, personalrum alt. sovrum, badrum, sminkrum och damtoaletter med fem toaletter och fem tvättställ, handikapptoalett med larm, städrum, herrtoalett med tre toaletter, tre urinoarer och fyra tvättställ.
Bar/kioskservering med inbrottssäkert förvaringsrum, städrum, scenområde med vackert massiv ekparkett och omfattande rekvisita för olika teman exempelvis teater, musik osv, scen med scenutrustning, yttre servering för sittande gäster. Det finns totalt 234 stolar med bord som ingår.
Buffetrum/serveringsrum/kafédel, restaurangkök med diskavdelning, kylrum.
Bakre scenområde, konferensrum/samlingsrum/övernattningsrum, rum, toalett, stort förvaringsutrymme för möbler och dylikt.

Inom scenområdet och scenen finns bioanläggning, högtalare, ljusramper på scen, olikfärgade spotlights runt centrala delen, flera ljusslingor m.m.
Typ av byggnad: 1 - plan
Byggnadsår: 1920
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: Kopplade fönster
Bjälklag: Lättbetong
Grundmur: Betong
Tak: Plåt
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: Fjärrvärme

Ekonomi

Pris: 1 600 000 kr eller högstbjudande
Summa inteckningar: 350 000 kr
Driftkostnad: 23 250 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 250 kr
  • Vatten/avlopp: 2 000 kr
  • Renhållning: 4 000 kr

Tomt

Tomtarea: 11577 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Fornlämning , Stadsplan (1954-11-05) , Detaljplan (1992-11-03)
Rättigheter last: Ledningsrätt Vatten och Avlopp

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Bilder

Fastighetskarta

Karta